23948sdkhjf

Sukker-fabrikker skal gennem kæmpestor sparerunde

Minus på 300 millioner kroner får konsekvenser
Nordic Sugars to sukkerfabrikker i Nykøbing og Nakskov bliver i den kommende tid blandet ind i en kæmpestor sparerunde. Ejeren, den tyske sukkergigant Nordzucker, forventer et underskud på over 300 millioner kroner i år, og derfor er der lagt op til besparelser på omkring 150 millioner.

Det skriver folketidende.dk.

Besparelserne skal ifølge Nordzucker især findes på det administrative område.

Mediet citerer Nordzuckers administrerende direktør, Lars Gorissen, for, at statsstøtte i store dyrkerlande verden rundt fører til ulige konkurrencevilkår, og at forbud mod plantebeskyttelsesmidler i Europa fører til højere roe-omkostninger. Han forventer, at den seneste tids drastiske prisfald på sukker også i 2019 vil give en negativ bundlinje hos Nordzucker.

- I vores kerneforretning, som er sukker baseret på sukkerroer i Europa, vil vi tilpasse vores processer, organisationen og omkostningsstruktur til de ændrede markedsvilkår, siger direktøren. Han lægger også op til, at Nordzucker blandt andet vil etablere sig med sukkerrørsproduktion i Australien.

I en kommentar til situationen hæfter danske Sukkerroedyrkeres formand, Jørn Dalby, sig ved, at sparerunden hovedsageligt lægger op til administrative reduktioner. Han siger til folketidende.dk, at han har svært ved at forestille sig, at man vil kunne spare på bemandingen på eksempelvis fabrikkerne på Lolland-Falster.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094