23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Innovationspartnerskab skal øge udbuddet af sunde fødevarer

Der skal sundere mad ud på de danske borde.

Sådan lyder udgangspunktet for det nye Innovationspartnerskab for sundere fødevarer, som Fødevarestyrelsen er ved at etablere i samarbejde med fødevarebranchen, detailhandlen, foodservice og flere interesseorganisationer. Initiativet er et led i regeringens strategi for mad, måltider og sundhed.

Danske fødevarevirksomheder inviteres nu til stormøde om partnerskabet, der skal udvikle, udbrede og synliggøre sundere fødevarer. Der afholdes tre møder, som finder sted 31. januar i Aarhus, 4. februar i Vejle og 6. februar i København. Virksomheder kan tilmelde sig et af møderne frem til 23. januar - klik her for tilmelding.

- Vi har et fælles ansvar for at gøre det nemt at træffe sundere valg i hverdagen. Innovationspartnerskabet skal styrke samarbejdet på tværs af branchen, og vi håber, at fødevarevirksomhederne møder talstærkt op og engagerer sig i arbejdet for at udvikle og fremme en sundere fødevaredagsorden, siger Fødevarestyrelsens direktør for vækst og innovation, Per K. Christiansen, i en pressemeddelelse.

Mindre salt, sukker og fedt samt mere fuldkorn, grønt og fisk er nogle af de indsatser, branchen i disse år arbejder med. Innovationspartnerskabet samler indsatserne under et fælles tværsamarbejde. Medlemmer får direkte indflydelse på partnerskabets målsætninger og handleplaner og er på den måde med til at sætte dagsordenen for, hvordan en sundere dansk fødevarebranche skal se ud i fremtiden, konstaterer Fødevarestyrelsen.

Møderne vil give et uddybende indblik i Innovationspartnerskabet med inputs fra detailhandlen, erfaringer fra det succesfulde Fuldkornspartnerskab og et kig på fremtidens sundheds- og fødevaretrends.

- Der er et markedspotentiale for at udvikle på både eksisterende og nye produkter, der gør det nemmere for forbrugerne at træffe et sundere valg i hverdagen. Det gælder inden for alle fødevarekategorier, lige fra sodavand og slik til frugt og grønt. Danskerne vil gerne spise sundere, men de har brug for, at det bliver nemmere, og at produkterne er mere tilgængelige. Det har fødevarebranchen et medansvar for at bidrage til, siger Per K. Christiansen.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Vingård klar med nyt madmarked

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyhedsbrev

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Online Avis Arkiv

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny direktør for kokkelandsholdet klar

Sten Sloth Knudsens afløser udpeget

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Ginproduktion flytter ind på gods

Danske virksomheders skattebetaling satte rekord

Ugens grin: Det grådige skattevæsen

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Nu giver Vestfyen den for alvor Jolly-gas

Fare på færde: Kagefabrik evakueret

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Nyt fra bestyrelser og direktioner

System Frugt har vendt skuden

Nakskov Mill Foods får ny topchef

Dan Jensens afløser bliver leder af to virksomheder

Efter fem år i fangenskab kan stjålet kalv nu komme hjem til mejeri

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Nordic Sugar kan nu lave rent dansk øko-sukker

Kokkeriet går i luften med Singapore Airlines

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny RFID-teknologi giver hoteller og restauranter styring på duge og forklæder

Deep Learning i Factory Automation

Besøg Lafert Motors på Hannovermessen 2019

Overvejer du service/poseskift i de kommende helligdage eller i sommerferien?

HCS overtager Hashøj Biogas

Hvem har man brug for et olielamelvakuumsystem?

Kemisk hærdet glas, når der skal bruges tyndt, stærkt og hårdt glas

NY silikone til fødevareindustrien og i drikkevandssektoren - Silikone LP NSF P1

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Michael Larsen ny Sourcing Specialist hos Würth Industri Danmark

DiaLabXpo – unik opbygning og design

SCHMIDT Koblinger

Ny rustfri transportørkæde produktion hos DK Transportbånd

Velkommen til Michael Lautrup - Produktspecialist hos Würth Industri Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Effektiv luftfordeling i fitnesscenter

BILA udvider salgsteamet i Food afdelingen

Gør som SCT transport! Køb løftegrejet online! Få samme muligheder på Transport 2019 eller lige her

Nyt produkt: Stor Line Vac i rustfrit stål til fødevare, farmaceutika og kemikalier

Færre sygedage pr. medarbejder

SMC opruster salget i Sydjylland

Prevas udvikler nyt software framework til testsystemer

Hvide facader med solceller

Ara-el præsentere ATyS S

Send til en kollega

0.231