23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

Innovationspartnerskab skal øge udbuddet af sunde fødevarer
Der skal sundere mad ud på de danske borde.

Sådan lyder udgangspunktet for det nye Innovationspartnerskab for sundere fødevarer, som Fødevarestyrelsen er ved at etablere i samarbejde med fødevarebranchen, detailhandlen, foodservice og flere interesseorganisationer. Initiativet er et led i regeringens strategi for mad, måltider og sundhed.

Danske fødevarevirksomheder inviteres nu til stormøde om partnerskabet, der skal udvikle, udbrede og synliggøre sundere fødevarer. Der afholdes tre møder, som finder sted 31. januar i Aarhus, 4. februar i Vejle og 6. februar i København. Virksomheder kan tilmelde sig et af møderne frem til 23. januar - klik her for tilmelding.

- Vi har et fælles ansvar for at gøre det nemt at træffe sundere valg i hverdagen. Innovationspartnerskabet skal styrke samarbejdet på tværs af branchen, og vi håber, at fødevarevirksomhederne møder talstærkt op og engagerer sig i arbejdet for at udvikle og fremme en sundere fødevaredagsorden, siger Fødevarestyrelsens direktør for vækst og innovation, Per K. Christiansen, i en pressemeddelelse.

Mindre salt, sukker og fedt samt mere fuldkorn, grønt og fisk er nogle af de indsatser, branchen i disse år arbejder med. Innovationspartnerskabet samler indsatserne under et fælles tværsamarbejde. Medlemmer får direkte indflydelse på partnerskabets målsætninger og handleplaner og er på den måde med til at sætte dagsordenen for, hvordan en sundere dansk fødevarebranche skal se ud i fremtiden, konstaterer Fødevarestyrelsen.

Møderne vil give et uddybende indblik i Innovationspartnerskabet med inputs fra detailhandlen, erfaringer fra det succesfulde Fuldkornspartnerskab og et kig på fremtidens sundheds- og fødevaretrends.

- Der er et markedspotentiale for at udvikle på både eksisterende og nye produkter, der gør det nemmere for forbrugerne at træffe et sundere valg i hverdagen. Det gælder inden for alle fødevarekategorier, lige fra sodavand og slik til frugt og grønt. Danskerne vil gerne spise sundere, men de har brug for, at det bliver nemmere, og at produkterne er mere tilgængelige. Det har fødevarebranchen et medansvar for at bidrage til, siger Per K. Christiansen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111