23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Innovationspartnerskab skal øge udbuddet af sunde fødevarer

Der skal sundere mad ud på de danske borde.

Sådan lyder udgangspunktet for det nye Innovationspartnerskab for sundere fødevarer, som Fødevarestyrelsen er ved at etablere i samarbejde med fødevarebranchen, detailhandlen, foodservice og flere interesseorganisationer. Initiativet er et led i regeringens strategi for mad, måltider og sundhed.

Danske fødevarevirksomheder inviteres nu til stormøde om partnerskabet, der skal udvikle, udbrede og synliggøre sundere fødevarer. Der afholdes tre møder, som finder sted 31. januar i Aarhus, 4. februar i Vejle og 6. februar i København. Virksomheder kan tilmelde sig et af møderne frem til 23. januar - klik her for tilmelding.

- Vi har et fælles ansvar for at gøre det nemt at træffe sundere valg i hverdagen. Innovationspartnerskabet skal styrke samarbejdet på tværs af branchen, og vi håber, at fødevarevirksomhederne møder talstærkt op og engagerer sig i arbejdet for at udvikle og fremme en sundere fødevaredagsorden, siger Fødevarestyrelsens direktør for vækst og innovation, Per K. Christiansen, i en pressemeddelelse.

Mindre salt, sukker og fedt samt mere fuldkorn, grønt og fisk er nogle af de indsatser, branchen i disse år arbejder med. Innovationspartnerskabet samler indsatserne under et fælles tværsamarbejde. Medlemmer får direkte indflydelse på partnerskabets målsætninger og handleplaner og er på den måde med til at sætte dagsordenen for, hvordan en sundere dansk fødevarebranche skal se ud i fremtiden, konstaterer Fødevarestyrelsen.

Møderne vil give et uddybende indblik i Innovationspartnerskabet med inputs fra detailhandlen, erfaringer fra det succesfulde Fuldkornspartnerskab og et kig på fremtidens sundheds- og fødevaretrends.

- Der er et markedspotentiale for at udvikle på både eksisterende og nye produkter, der gør det nemmere for forbrugerne at træffe et sundere valg i hverdagen. Det gælder inden for alle fødevarekategorier, lige fra sodavand og slik til frugt og grønt. Danskerne vil gerne spise sundere, men de har brug for, at det bliver nemmere, og at produkterne er mere tilgængelige. Det har fødevarebranchen et medansvar for at bidrage til, siger Per K. Christiansen.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Det vælter ind med nyheder til Madværkstedet

Coop skifter kødbakkerne ud med genbrugsplast

Madiværksættere får chancen hos Irma

Otte projekter er med opløbet

Fødevarevirksomheder i Thy rotter sig sammen

- Det kan vi lære af Big Mac-sagen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Kokkelandsholdet skal have ny direktør

Online Avis Arkiv

Dansk pepperoni-producent bekymret over nej til brexit-aftale

Chr. Hansens salg går mindre frem end ventet

Chr. Hansen Holding, der laver enzymer og ingredienser til flere industrier, sælger fortsat for mere

Rekord: Over 200 bryggerier i Danmark

Fik du læst: Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

Arla vil selv lave sine reklamer

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Bryggeri flytter og får udskænkning

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Hov - blåt plast i hakket grisekød

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

NYHED! Prolink Serie 13-0 CTP og Serie 13-34 FLT

Nu skyder vi fødselsdagsåret i gang

Manicus Teknik, din leverandør af hydraulik

”Med så mange medarbejdere er det afgørende at vælge det rigtige virksomhedsledelsessystem.”

Faldsikring på den nemme måde - Fyns Kran Udstyr A/S

RS Components lagerfører nu motorstyringsanalysatorer fra Fluke

Skyd dit nytår i gang med en lidt skævere ansøgning

Siemens har den rigtige softstarter til enhver applikation

Webinar 21/1: Introduktion til PCSCHEMATIC Automation

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

600 mio. kr. skal give et teknologisk boost

Høj hastighed og høj opløsning med 3D smart inline inspektion

Januar nyhedsmail fra KE Fibertec

Ion luftkniv fra EXAIR fjerner statisk elektricitet

LinkedIn, Twitter, Facebook og Instagram.

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bedre plantebaserede alternativer til kød med citrusfibre

ROTEX elastisk klo-kobling fra KTR

Gibotech sætter ny medarbejderrekord

Ta’ med CP på tur til Carlsberg Byen

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Endnu en nyhed i vores produktsortiment hos Carl Stahl A/S: Dynamometer med...

Specialfremstilling af gummi/metal bøsninger

Ny svingkran? Gør som Budweg Caliper A/S - start med at få branchens hurtig...

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

Send til en kollega

0.171