23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Innovationspartnerskab skal øge udbuddet af sunde fødevarer

Der skal sundere mad ud på de danske borde.

Sådan lyder udgangspunktet for det nye Innovationspartnerskab for sundere fødevarer, som Fødevarestyrelsen er ved at etablere i samarbejde med fødevarebranchen, detailhandlen, foodservice og flere interesseorganisationer. Initiativet er et led i regeringens strategi for mad, måltider og sundhed.

Danske fødevarevirksomheder inviteres nu til stormøde om partnerskabet, der skal udvikle, udbrede og synliggøre sundere fødevarer. Der afholdes tre møder, som finder sted 31. januar i Aarhus, 4. februar i Vejle og 6. februar i København. Virksomheder kan tilmelde sig et af møderne frem til 23. januar - klik her for tilmelding.

- Vi har et fælles ansvar for at gøre det nemt at træffe sundere valg i hverdagen. Innovationspartnerskabet skal styrke samarbejdet på tværs af branchen, og vi håber, at fødevarevirksomhederne møder talstærkt op og engagerer sig i arbejdet for at udvikle og fremme en sundere fødevaredagsorden, siger Fødevarestyrelsens direktør for vækst og innovation, Per K. Christiansen, i en pressemeddelelse.

Mindre salt, sukker og fedt samt mere fuldkorn, grønt og fisk er nogle af de indsatser, branchen i disse år arbejder med. Innovationspartnerskabet samler indsatserne under et fælles tværsamarbejde. Medlemmer får direkte indflydelse på partnerskabets målsætninger og handleplaner og er på den måde med til at sætte dagsordenen for, hvordan en sundere dansk fødevarebranche skal se ud i fremtiden, konstaterer Fødevarestyrelsen.

Møderne vil give et uddybende indblik i Innovationspartnerskabet med inputs fra detailhandlen, erfaringer fra det succesfulde Fuldkornspartnerskab og et kig på fremtidens sundheds- og fødevaretrends.

- Der er et markedspotentiale for at udvikle på både eksisterende og nye produkter, der gør det nemmere for forbrugerne at træffe et sundere valg i hverdagen. Det gælder inden for alle fødevarekategorier, lige fra sodavand og slik til frugt og grønt. Danskerne vil gerne spise sundere, men de har brug for, at det bliver nemmere, og at produkterne er mere tilgængelige. Det har fødevarebranchen et medansvar for at bidrage til, siger Per K. Christiansen.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

Årets lokale varer kåret: Tangchips, kombucha og flødeboller til tops

EU-madpoliti: Chokodrik og smøreost er anderledes i Danmark

Et produkt kan fremstå som næsten - eller helt - det samme, men indholdet varierer fra EU-land til EU-land

Priserne på danske fødevarer er de højeste i EU

Chokoladefabrik satser på nyheder

Nyhedsbrev

15.077 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

Online Avis Arkiv

Domino's klar igen med ny ejer

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Marel gearer sig til øget vækst

1

Syge emballage-ansatte: Virksomheden svigtede os

Konkurrence giver billigere økovarer i indkøbskurven

Ugens grin: Dystre udsigter

De satser millioner på grønlandsk smeltevand som gourmetoplevelse

Erstatningskrav: Småkagekrig raser videre

- Vi gambler med fødevaresikkerheden

Hidtil bedste regnskab fra kartoffelmelfabrik

Danske fødevarevirksomheder brager frem i Rusland trods embargo

Ørbæk Bryggeri vil tredoble salget

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Medie: Danish Crown overvejer at lukke slagteri

Stabling: Ølbrygger har lagt en snedig whiskyplan

Nyt fra bestyrelser og direktioner

- Jeg vidste heller intet om at lave øl

Foss klar med 10.000 nye kvadratmeter

Slagtere fjollede fridagen væk

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Cateringfirma dropper lille køkken

Nyt, fynsk ølsamarbejde

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fem anbefalinger fra robotindustrien skal skabe 25.000 job i 2025

Sommerudflugt til Gram Slot

Forøget effektivitet hos Unicon med hjælp fra AMCS

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Overvågning og styring af forsyningslinien

Flavour trends 2019

Involvering af medarbejderne gav succes med ny UR-robotarm

Trelleborg udvider LSR-fabrik i Bulgarien

Vækst i SMC’s europæiske markedsandel

Tick Cad søger sælger med teknisk forståelse

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Al den plast, du ikke kan se på stranden, er et stigende miljøproblem

Bestilt onsdag og leveret i Holland fredag morgen...

Svanemærket industrivask er mere miljøvenlig end at vaske i almindelige vaskemaskiner

Komplet program af rustfrie magnetventiler hos Granzow

Effektiv håndtering af emballagespild i fødevareindustrien

50 år og vind i sejlene

Ny epoxy stick fra Weicon - "en all-rounder"

RS Components annoncerer ny global franchiseaftale med Yageo

Enkel og alsidig filtrering af væsker med ny mobil filtreringsenhed

Uge 26 og 27 har vi solstik ☀️

Edge Computing skaber værdi for BKV

Bell hus fra KTR

Kampagnepris på 8 fods container

Send til en kollega

0.196