23948sdkhjf

Her er Årets Kok 2019

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Rødbeder, oksehøjreb og æbler med til at sikre sejren

Rødbeder, oksehøjreb og æbler.

Det er nogle af de ingredienser, som Kristoffer Ringsing har brugt til at overbevise et skarpt dommerpanel om, at han er noget helt særligt på den danske kokkescene.

Lørdag blev Kristoffer Ringsing fra Restaurant B-Spis i Næstved kåret som vinder af konkurrencen Årets Kok 2019 - kokkefagets danmarksmesterskab. Det foregik på Formland-messen i MCH Messecenter Herning.

Med en forret bestående af torsk, rødbeder og østers, en hovedret af oksehøjreb, brisler, løgkompot og kartoffel og en dessert af pandekager og æblefyld slog Kristoffer Ringsing de øvrige ni finalister og hev trofæet hjem.

- Jeg er utroligt glad og utroligt træt. Vi har trænet så intenst, sagde Kristoffer Ringsing umiddelbart efter kåringen.

Gik efter førstepladsen
De sidste fem uger op til konkurrencen har både han og hans assistent trænet 30 timer om ugen - ved siden af deres arbejde.

- Selv om vi ikke turde håbe på det, gik vi klart efter en førsteplads, fordi vi har lagt så mange timer og så meget energi i det. Og så lykkedes det heldigvis, siger Kristoffer Ringsing.

Hver kok havde - sammen med en assistent - seks timer og 25 minutter til at kreere en treretters menu til 12 kuverter.

Deltagerne fik fredag udleveret en kurv med råvarer, og det var ud fra denne, at de skulle planlægge menuen og lørdag lave en forret, hovedret og dessert.

I dommerpanelet sad en række prominente kokke - herunder den tidligere verdensmester for kokke Rasmus Kofoed fra Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant, Geranium.

Kristoffer Ringsing blev udlært kok for fire år siden på Falsled Kro.

Sideløbende med Årets Kok er Årets Tjener lørdag blevet kåret. Her gik titlen til Karina Grand Kannegaard fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia.

Sammen med kåringerne som Årets Kok og Årets Tjener følger en pengepræmie på 40.000 kroner.

Horesta - brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, står bag de to konkurrencer sammen med fagforeningen 3F og erhvervsskolen College360 i Silkeborg.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Defco-familie får lov at blive efter salg

Arla skal have ny kommunikationsdirektør

Konkursramt pålægsfabrik er reddet

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Nyhedsbrev

15.103 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlig fiskehandler

Online Avis Arkiv

Venner er hoppet med på ginvognen

Ugens grin: Lønforhøjelsen gav bagslag

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

Fiskefirma afsløret i omfattende fusk

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Messe byder på topkokkedyst

Arla scorer kassen på Starbucks-aftale

Carlsberg overgår nu storebror Heineken i evnen til tjene penge

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Food Festival igen klar med Branchefredag

Verdensnyhed: Nu bliver græs til mad i Skive

Carlsberg kan ikke matche den perfekte sommer i Vesteuropa

Carlsberg øger salget efter stor fremgang i Kina og Vietnam

Ticans nye direktør har brug for flere ansatte

Jysk storkøkken i konkurssag

Matchmaking: Fødevarefolk kan få hul igennem til Polen

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

Budweiser giver vokseværk hos verdens største bryggeri

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Kinesisk eksport-bøvl: Danish Crown fyrer på griseslagteri

Danish Crown henter ny CFO hos Ecco

Se alle Medlemmernes egne nyheder

EL:CON indgår serviceaftale med Fitness World på landsplan

Hvordan adskiller Deep Learning sig fra traditionel vision

Ny uddannelsesgeneral til IPW Systems

Skandinaviens største online-udvalg af bælge

Thybotech ApS øger levetiden med termisk påsprøjtet hårdmetal på pumpeaksler.

International FOOD Contest får betydelig international opmærksomhed

Startkit til din messestand

ZF Danmark er en del af ZF Group et af de største firmaer i verden

Revolutionerende design indenfor industriel HMI

Klimavenlige løsninger, der betaler sig

Kom til håndværkerfest i Aarhus!

Tag med Huxi på jagt efter potentialerne i sydjysk erhvervsliv.

Blockchain for fødevarer SMV´er

Den rigtige brik passer ikke altid i puslespillet

SuperTrak tager batch-size-one til metalindustrien.

Palletering af stål profiler hos Ib Andresen Industri

Du går aldrig galt i byen med classic-line by DENIOS

Controlflex Kobling fra Schmidt-Kupplung

Webinar: Maskindirektivets krav til CE-mærkning

Solar angriber markedet for mekanik og teknik

NYHED: Perfekt microdosering! Ingen dryp, intet rod - Se de imponerende bil...

Hvordan kan din emballage blive mere bæredygtig?

Fugt kan skabe store problemer

Hele 622,1 Ton på krogen...

Mirit Glas leverer safirglas til industrien

Send til en kollega

0.186