23948sdkhjf

DK-Foods fortsætter med at skovle millioner ind

Rekordindtjening i forlænget regnskabsår efter salg til Tulip
Pepperoni-giganten DK-Foods i midtjyske Thorning kom ud af det seneste regnskabsår med sit bedste resultat nogensinde - et overskud på 40,6 millioner kroner.

Det skal dog ses i lyset af, at regnskabsåret er forlænget til 16 måneder - fra 1. juni 2017 til 30. september 2018 - i forbindelse med, at succesvirksomheden blev overtaget af Danish Crowns Tulip Food Company sidste forår.

Omregnet til den normale 12-måneders periode ville der alt andet lige have været tale om et overskud på cirka 30 millioner kroner, stort set svarende til resultatet i det foregående regnskabsår på 29,1 millioner.

I de meget kortfattede regnskabskommentarer konstaterer ledelsen, at årets resultat anses for tilfredsstillende, og at der forventes en stigende aktivitet og indtjening for det kommende regnskabsår.

Voldsom vækst
DK-Foods har siden etableringen i 2003 sat den ene indtjeningsrekord efter den anden. Den voldsomme vækst blev midlertidigt stoppet med resultatet på godt 29 millioner i 2016/17, hvilket var en nedgang på cirka fem millioner fra året før.

Bruttofortjenesten i det forlængede regnskabsår 2017/18 blev på 75,4 millioner kroner, mod 47,7 millioner året før.

Food Supply har forgæves forsøgt at få en kommentar fra DK-Foods stiftere og nuværende direktører, Per Larsen og Steffen Ramsgaard. Sidstnævnte oplyser, at han ikke har nogen kommentarer, og henviser til de nye ejere hos Tulip Food Company. Dér har det ikke været muligt at træffe hverken administrerende direktør Kasper Lenbroch eller økonomidirektør Kasper Orloff, der begge holder vinterferie.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063