De 2 km, eller 1.700 kilo, gratis medisterpølse har Aalborg-firmaet Sørwi lavet efter aftale med Coop. Det skriver nordjyske.dk.
Det har kun taget Sørwi 8 timer at fremstille den store mængde medister, som er delt op i 100 grams portioner.
Pølserne er lavet efter opskrift fra den kendte kok Claus Meyer, som Dansk Medisterforening har hyret til at tilberede den store mængde medister. Opskriften betyder, at kødindholdet er mindre end i almindelig medister men også, at der i stedet er tilføjet bælgfrugter, løg, urter og perlespelt.
Problematisk produktionPølseproduktionen har dog været alt andet end problemfri.
Indholdet i pølserne er blevet almindeligt kød, da det ikke var muligt at fremskaffe det tiltænkte økologiske kød. Ligeledes var krydderurterne ved ikke at nå frem til fabrikken i Aalborg.
- Nu har der ikke været problemer med at lave pølserne, siden vi fik alle ingredienser, men de er jo ikke kommet til Rådhuspladsen endnu, siger fabrikschef, Lasse Martens.
Dansk Medisterforening er en forening, som er opstået på baggrund af dagbladet Politikens satiriske bagsideartikler om den danske middelklasse og medister. Formålet med medister-arrangementet i dag d. 1. juni er at hylde medisterpølsen og middelklassen.
Til at servere de 2 kilometer medisterpølser er blandt andre inviteret fødevareminister Henrik Høegh.