23948sdkhjf

Direktøren har fået nye kasketter på

Thise Mejeri er blevet et milliardforetagende med 240 ansatte - det stiller helt nye krav til direktør Poul Pedersen
I 2018 brød Thise Mejeri som forventet gennem den magiske mur og omsatte for første gang for over én milliard kroner. Lidt af en milepæl for det økologiske mejeri, der startede ud som et beskedent andelsmejeri med fem-seks medarbejdere i 1988.

Så nu går man naturligvis efter at runde de to milliarder i omsætning, lyder det kvikt fra direktør og medstifter Poul Pedersen. Også selvom det nok ikke kommer til at ske inden for de næste par år.

Men de større volumener og den store medarbejderstab – mejeriet beskæftiger i dag cirka 240 medarbejdere – betyder også, at stillingsbeskrivelsen og ikke mindst arbejdsopgaverne har ændret sig gevaldigt for Poul Pedersen, der selv er uddannet mejeriingeniør og fra starten var dybt involveret i den daglige drift.

- Jeg har været i udlandet tre dage i denne uge og skal af sted igen i næste uge. Og jeg har ikke været på mejeriet i dag og kommer det nok heller ikke. Men jeg ved da stadig, hvor tingene står, som han siger det med et smil på læben.

Skal på leankursus
Ifølge ham selv levede han lykkeligt i 25-30 år uden at kende til begreber som KPI’er. Men de tider er forbi nu. Thise er som så mange andre produktionsvirksomheder ved at blive leanet, og Poul Pedersen selv skal på leankursus ugen efter dette interview.

Han sidder i dag som adm. direktør i en direktion sammen med direktører for økonomi og it, salg, kultur og udvikling, og han har selv ledelesesansvaret over for en chefgruppe bestående af chefer med ansvar for produktion, teknik, kvalitet, indkøb og logistik.

- Der skal være ledelse 24/7, når vi er så store, som vi er. Der er ingen vej udenom. Vi er en helt anden arbejdsplads i dag end for 20 og bare 10 år siden, bedyrer direktøren.

Derfor har det også været nødvendigt at nedfælde mejeriets værdier, mission og vision.

- Jeg har da altid vidst, at vores værdier er økonomi, kampgejst og ordentlighed, men det er ikke nødvendigvis alle 240 mand, der ved det. Af samme årsag har vi også nedskrevet vores ledelsesværdier, hvilket er noget, jeg har arbejdet meget med de seneste år. Herudover har vi etableret ”Thise Skolen”, som alle medarbejdere er elever i. Hvis ikke alle 240 mennesker ved, hvad de er her for, ender vi med at gå lidt skævt af hinanden en gang imellem.

Må ikke miste hurtigheden
Men det betyder nu ikke, at Poul Pedersen fra landsbyen Thise bare uden videre har tænkt sig at tage munden fuld af managementlingo og smarte ord.

- Du må ikke citere mig for ordet agilitet, for jeg synes, at det lyder vel moderne, men vi må for Guds skyld ikke miste vores evne til at være frisk og hurtig, selvom vi er så stor en organisation, siger Poul Pedersen.

En højere grad af systematik er nødvendig, anerkender han. Hvad enten der er tale om produktudvikling eller medarbejderpleje.

- Det er udvikling gennem struktur – lyder det ikke meget godt? Det må du sgu gerne citere mig for. Der er nogle ting, vi bare skal have styr på. Der er ingen vej udenom, siger Poul Pedersen, men tilføjer senere:

- Men ønsker man struktur i alting, er Thise Mejeri nok ikke det bedste sted at være.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094