23948sdkhjf

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie
Med udspillet Gastro 2025 har regeringen præsenteret regeringen syv initiativer, som skal understøtte den gastronomiske fortælling om Danmark uden for landets grænser.

Bliv klogere på initiativerne her.

1. Gastronomiakademi: Gastronomiens potentiale til at skabe bæredygtige samfundsforandringer skal udforskes, og viden om mad, sundhed og miljø skal formidles. I år skal der udvikles pensum og udvælges undervisere og en fysisk lokation til akademiet. Der er afsat 25,2 millioner kroner i perioden 2019-2022.

2. Sammentænkt markedsføring: Gastronomi skal markedsføres som signatur for Danmark gennem et kampagnekoncept og en langsigtet markedsføringsplan. Der er afsat 6 millioner kroner i perioden 2019-2022.

3. Topmøde: Miljø- og fødevareministeriets topmøde World Food Summit – Better Food for More People har resulteret i samarbejder med udenlandske aktører og tiltrukket international opmærksomhed.

4. Culinary diplomacy: Dansk gastronomi skal fremmes i forbindelse med officielle erhvervsfremstød i udlandet. Der er afsat 4 millioner kroner fra 2019-2022.

5. Eksportfremme: The Trade Council under Udenrigsministeriet inkluderer gastronomi i daglig rådgivning og skal i samarbejde med danske virksomheder udforske nye eksportmuligheder.

6. Gastronomisk rejsehold: Holdet skal styrke afsætning af lokale fødevarer til populære spisesteder, hæve kvaliteten af spiseoplevelser og hjælpe lokale ildsjæle med at udvikle madoplevelser til turister. Der er afsat 4,8 millioner kroner i perioden 2019-2022.

7. Pulje til kulinarisk udvikling: Støtte til innovative projekter og til samarbejder mellem aktører, der arbejder på at fremme dansk gastronomi. Der er afsat 16,5 millioner kroner i årene 2020-2022.

Kilde: Miljø- og fødevareministeriet

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Restaurant Flammen udruller nyt koncept

Plus Pack stak af med prestigefyldt plastpris

90.000 virksomheder risikerer tvangsopløsning

Hæder til frosne pølser i frysetunneller

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Postejer og pålægssalater til socialt udsatte

Online Avis Arkiv

Sukkerafgifter nedtoner optimismen hos juiceproducent

Bryggeri indgår bæredygtigt samarbejde med overfladebehandler

Danish Crown trodser lavere priser og holder overskud

Opkøb og tiltagende kinesisk eksport har hjulpet Danish Crown til status quo i første halvår trods prisfald

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Intech International tredobler overskuddet

Just-Eat går 12 millioner kroner frem

Burger King lancerer helt ny type kødfri burger i Sverige

Midtjysk frugtgrossist konkurs

1

Schulstads lastbiler lister sig gennem natten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Reddet fra konkurs: Nu er der nyt navn og nye kaffemarker

Rekordmange tilmeldte til Sol over Gudhjem

Millioner til proteiner og invasive søstjerner

Kageglade danskere trækker Lagekagehuset over milliarden

Chokoladefabrik blev narret af internetsvindler

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Mammen smyger sig op ad milliarden

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Rokkedahl scorer Den Dybe Tallerken

Risiko for blåt plast i hakket oksekød

Asiatisk øldrikkeri sender salget frem hos Carlsberg

Flensted tilbagekalder kålsalater efter listeriafund

Bornholm vil - måske - putte vilde planter i fødevarer

Ølfestival byder igen på over 1.000 øl

460 millioner skal få dårlige arbejdsforhold frem i lyset

Årets første Samsø-kartofler solgt for 36.000 kroner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Lars Lauridsen glæder sig over flot årsregnskab

“Sammen opnår vi topresultater”

Ny kran? Denne kunde fik en budgetpris på under 24 timer!

➡️ Vidste du at...

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Automationsbranchen samles igen i Odense

5 fordele ved at sætte en frekvensomformer på din el-motor! maj 2019

Mød Gibotech på Ligna 27.-31. Maj

Lenze er en af flere udstillere hos Egatec, der fredag den 7. juni 2019 inviterer til Automationsdag

Ny brugervenlig Festo-software sikrer hurtig idriftsættelse af elektriske komponenter

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Mød Fibox på STF´s årsmødeudstilling i Hillerød, fredag d. 7. juni 2019

Tag med Wexøe til Rockwell Automation TechED

Tydeligt overblik over komplekse systemer

Cobot - Collaborative robot

Innovativ HM gevindfræser fra Walter

Intelligent lysstyring på Odenses musik-, teater- og konferencehus

Hvordan vælger du den rigtige ET 200SP løsning?

Manicus Teknik din leverandør af hydraulik komponenter fra KTR

PCSCHEMATIC Automation: Grundkursus (12/6-13/6 2019)

Letvægtscontainer 3x2 meter

Isdiske til sommerens varme dage

ADVARSEL: Har du højdeskræk, skal du IKKE se denne video!

Fokus på hygiejne ved håndvask?

Det er i morgen - vi holder reception den 24. maj 2019

Send til en kollega

0.162