Verdenspatent omdanner spildkød til tournedous
Fynsk slagter har fået patent på en metode til at ælte spildkød sammen til tournedous.
Takket være en ny metode, som en odenseansk slagter har fået verdenspatent på, er det muligt at ælte spildkødet sammen. Således vil det være muligt at anvende eks. endestykker og bimørbraden, der ellers er i overskud efter der er udskåret 10 tournedous fra en oksemørbrad, til at fremstille yderligere 3 tournedous.
Da de ekstra udskæringer er fremstillet af kød, der allerede betegnes som spildkød og derfor normalt ville være endt i skraldespanden, bliver de ekstra tournedous billigere.
Uden brug af tilsætningsstoffer
Hvor det tidligere har været nødvendigt at anvende det såkaldte kødklister for at binde spildkød sammen, sker produktionen med den nye metode uden en sådan form for tilsætningsstoffer:
- Resultatet af vores formel er en mulighed for at fastholde kødets kvalitet, fibre, smag, bid. Hvor andre bruger kødklister, bruger vi en kombination af naturlige materialer, der binder kødets fibre, forklarer René Hansen til Nyhedsinformation.dk.