23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Verdenspatent omdanner spildkød til tournedous

Fynsk slagter har fået patent på en metode til at ælte spildkød sammen til tournedous.












Uden brug af tilsætningsstoffer







Overskydende spildkød efter udskæringer til tournedous kan nu anvendes til at lave nye tournedous. Takket være en ny metode, som en odenseansk slagter har fået verdenspatent på, er det muligt at ælte spildkødet sammen. Således vil det være muligt at anvende eks. endestykker og bimørbraden, der ellers er i overskud efter der er udskåret 10 tournedous fra en oksemørbrad, til at fremstille yderligere 3 tournedous. Da de ekstra udskæringer er fremstillet af kød, der allerede betegnes som spildkød og derfor normalt ville være endt i skraldespanden, bliver de ekstra tournedous billigere. Hvor det tidligere har været nødvendigt at anvende det såkaldte kødklister for at binde spildkød sammen, sker produktionen med den nye metode uden en sådan form for tilsætningsstoffer: - Resultatet af vores formel er en mulighed for at fastholde kødets kvalitet, fibre, smag, bid. Hvor andre bruger kødklister, bruger vi en kombination af naturlige materialer, der binder kødets fibre, forklarer René Hansen til Nyhedsinformation.dk.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.109