23948sdkhjf

Fælles erhvervsfremstød for MSC-fisk

Udbuddet af MSC-mærket fisk er stigende, men forbrugerinteressen er lav. Supermarkedskæderne Coop, SuperGros og Dansk Supermarked vil i fællesskab øge forbrugerinteressen.
Modsat nabolandene er danske forbrugere ikke synderligt interesserede i, om fisk er fanget miljørigtigt og bæredygtigt og har opnået MSC-mærket.

Dermed er det erhvervslivet og ikke forbrugerne, der presser på for at flere miljørigtige, MSC-mærkede fisk i de danske butikker.

Begrænset udbredelse i butikkerne
Samlet set er lidt over halvdelen af de danskfangede konsumfisk og skaldyr MSC-mærkede. Det tal ventes at stige til to tredjedele om et år. Men selvom de første friske MSC-torsk og –rødspætter er landet, er de endnu ikke at finde i supermarkedernes kølediske. Det vil flere supermarkedskæder nu lave om på. Det skriver nordjyske.dk.

Hos Coop er der nu 40 MSC-mærkede produkter, hvilket er en fordobling over et år.

Konkurrenten Dansk Supermarkeds indkøbschef, Søren Bo Christensen, forventer, at kædens målsætning om udelukkende at have MSC-mærkede fisk i 2012 nås på trods af, at det i dag er under halvdelen af fiskeprodukterne, der kan smykke sig med mærket.

Storstilet oplysningskampagne
For at udbrede kendskab til og efterspørgsel efter MSC-mærkede fiskeprodukter arbejder SuperGros, Coop og Dansk Supermarked, der tilsammen sidder på 80% af dagligvaremarkeder, på et fælles fremstød til næste år.

Lignende tiltag er med succes gennemført i nabolande:

- Sådan har man gjort i Tyskland og Sverige for både at øge både udbuddet af MSC-mærkede produkter og forbrugernes efterspørgsel på dem. Jeg tror, at 2012 bliver det store gennembrudsår for MSC, siger programmedarbejderen i WWF, Christoph Mathiesen.

Information om MSC
MSC står for Marine Stewardship Council. MSC-mærket gives til fisk, som er fanget på en bæredygtig og miljøvenlig måde, så overfiskeri indgåes og fiskeriet ikke beskadiger økosystemet eller havmiljøet.

De danskfangede fisk, som har fået MSC-mærket omfatter rødspætter fra Nordsøen (fanget med trawl, snurrevod eller garn), torsk fra den østlige Østersø, mørksej fra Nordsøen og Skagerak, sild fra Nordsøen og Norskehavet samt makrel fra Nordøstatlanten og muslinger fra Limfjorden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14