23948sdkhjf

Legesyge ølfolk bag Årets danske Ølnyhed

Foreningen Danske Ølentusiaster har kåret Årets danske Ølnyhed 2018.

Afstemningen blandt medlemmerne sendte Amager Bryghus til tops med øllen Black Nordic Skies, som er blevet til i samarbejde med det amerikanske bryggeri Modern Times Beer.

Vinder-øllen er en dobbeltmæsket, kraftfuld Imperial Stout med kaffe. Den fik næsten en tredjedel af de afgivne stemmer.

- Morten Lundsbak, Jacob Storm og Amager Bryghus har i en lang årrække henrykt ølnydere med en på én gang innovativ og klassisk tilgang til ølbrygning. Det innovative kommer til udtryk i en legesyge, der fører en lang række spændende øl med sig. Det klassiske består i, at øllet altid er velbrygget og i en ekstremt høj kvalitet. Derfor er det ikke overraskende, at netop Amager Bryghus har brygget Årets danske Ølnyhed 2018, konstaterer Klaus Rehkopff, ansvarlig for kåringen hos Danske Ølentusiaster.

Amager Bryghus’ direktør, Morten Lundsbak, siger i en kommentar, at Amager Bryghus altid har været kendt for at brygge sorte øl af høj kvalitet.

- Og kombinerer man det med et af de bedste bryggerier i USA, Modern Times, og et af de bedste kafferisterier, The Coffee Collective her fra København, ja så gik alting måske bare op i en højere enhed med Black Nordic Skies, bemærker han.

Sammen med den anden stifter af bryghuset, Jacob Storm, modtog Morten Lundsbak sidste år Den Danske Ølpris 2018 for at være en af grundstenene i ølrevolutionen. Og i december fik bryghuset prisen Årets danske Bryggeri 2018. Årets danske Ølnyhed 2018 er dermed et ægte øl-hattrick for bryghuset.

Årets danske Ølnyhed findes ved smagninger og afstemninger i Danske Ølentusiasters 51 lokalafdelinger. 951 medlemmer stemte ved årets afstemning.

Årets danske Ølnyhed 2018 - stemmeprocenter
• 31,9 % - Black Nordic Skies, Amager Bryghus/Modern Times Beer, USA (Imperial Stout, 10%)
• 18,0 % - Blod, Sved & Tårer, Det Lille Bryggeri (Imperial Stout, 11.5%)
• 16,3 % - Sort Soma, Bang & Harbo - Håndbryg (Imperial Stout, 8.9%)
• 9,5 % - Hazed And Infused, Flying Couch Brewing (IPA - New England, 7.2%)
• 7,9 % - Dark Vader, Bang & Harbo - Håndbryg (Schwarzbier, 4.8%)
• 5,9 % - Pink Farts & Unicorns, Amager Bryghus (India Style Lager, 4.6%)
• 5,9 % - Dirty Dozen 5.1 - Back In Black, Small Batch Brewery (IPA - Black, 6,3%)
• 4,7 % - Mother IPA, CooLAB & mother (IPA, 5,5%)



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11