23948sdkhjf

Albani fejrer 160 år med jubilæumsøl: - Den smager fuldstændig, som den skal

Når Albani Bryggerierne i år kan fejre 160-års jubilæum, lanceres traditionen tro en jubilæumsøl. Øllen, der lige nu brygger i Albanis gærtank nummer 29, sendes på gaden til april, men Fyens Stiftstidende var med, da brygmester Daniel Bjørk prøvesmagte sin nyeste kreation.

Som bryggeriets tidligere jubilæumsøl bygger den nye øl på ældre principper, og Albanis grundlægger Theodor Schiøtz’ gamle opskrifter er fundet frem fra gemmerne i jagten på inspiration. Ifølge Daniel Bjørk er der sket meget med bryggerikunsten siden da.

- Mange af de øl, der kommer på markedet i dag, indeholder meget humle. Der er mange, som smager af den ene eller den anden eksotiske frugt. På en måde kan man sige, at den her øl er unik traditionel, siger Daniel Bjørk.

Det traditionelle understreges yderligere af, at øllen sendes på gaden med 12 forskellige etiketter; hver med et billede, der viser en del af Albanis 160-årige historie. I første omgang produceres 60.000 liter, og inden den kommer i butikkerne, kan man få en forsmag den 11. april på Anarkist, der ligger i Albani Bryggeriernes gamle tappehal.

Og lad os så vende tilbage til Daniel Bjørk, for hvordan smager den nye øl egentlig?

- Den har en karamelagtig sødme, og bitterheden er balanceret, som jeg vil have den. Og der er ingen off-flavors. Jeg tror, at øllet rammer Albanis publikum meget godt, siger brygmesteren til Fyens Stiftstidende.

Eller sagt med andre ord:

- Den smager fuldstændig, som den skal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.515