23948sdkhjf

- Simpelt kneb kan booste salget til Spanien og Latinamerika

KLUMME: Ved at ansætte et internationalt talent kan man booste sin virksomheds succes på internationale markeder og skabe hurtig værdi på mindst syv måder, skriver Søren Rosenkrantz Riber, der er selvstændig rådgiver af fødevarevirksomheder og vidensinstitutioner.

No habla Español? Men vil du sælge mere til Spanien og Latinamerika?

Så misser du også de store forretningsmuligheder, der ligger i at forsyne flere af de knap 600 millioner spansktalende forbrugere globalt med dine fødevareprodukter. Med en simpel - og i danske øjne måske lidt utraditionel - tilgang kan du øge din succes markant.

Vi har et luksusproblem i Danmark: Store dele af fødevareindustrien i især tyndtbefolkede egne mangler kvalificeret arbejdskraft. Samtidig samler et stigende antal internationale fødevaretalenter sig omkring de større uddannelsesbyer – tiltrukket af fødevarefortællinger og andre brandingkampagner. Er det dit problem?

Nej, men det kan det hurtigt blive, hvis du ikke udnytter chancen. Ved at ansætte internationalt talent kan du booste din virksomheds succes på internationale markeder, hvor I sammen kan skabe hurtig værdi på mindst syv måder:

• Motivationen til at gøre en forskel er stor, når man er langt væk hjemmefra, og vil skabe sig en bedre tilværelse
• Mobiliteten er stor, Danmark er lille set udefra, og villigheden til at bosætte sig lokalt er høj
• Det globale mind-set giver dig nye metoder til at løse gamle problemer på
• Kulturforståelse øger træfsikkerheden i din innovation via dyb kunde- og markedsindsigt
• Samarbejds- og tilpasningsevnen er høj, og dine kolleger bliver løftet og inspirerede
• Netværket til nøglevirksomheder og -myndigheder bliver styrket ud fra lokalkendskabet Sprogbarrieren mod markedet forsvinder, og din virksomhed betragtes som professionel.

Jeg taler efter egne positive erfaringer i fødevareindustrien, som jeg ofte får bekræftet, når jeg har dialog med virksomheder, der allerede har taget springet.

Her er Laura
Hvad med det spanske? Tillad mig at præsentere dig for Laura Ruiz.

Fødevareingeniør med en europæisk turnus-kandidatuddannelse i fødevareinnovation og produktdesign fra store fødevarenationer som Frankrig, Irland og Italien.

Har erfaring inden for den danske ingrediensbranche målrettet ledelse af forsknings- og udviklingsprojekter, applikationsudvikling, produktion samt salg af løsninger.

Men hvad er det egentlig, Laura kan bidrage med, som adskiller hende fra andre?

Hun taler spansk og engelsk flydende, og er ved at lære dansk. Kommer fra et lille land i Mellemamerika, der mest er kendt for sin oprindelige maya-kultur. En stolt nation, der næsten alene opfandt kakao, og var blandt de første til bæredygtigt at kombinere udbredte skov med landbrug, og i dag er specialister i produktion og eksport af især bananer, kaffebønner og sukkerrør.

Og så har hun den hemmelige opskrift på, hvordan din virksomhed med succes kan udvikle og sælge nye fødevarer til spansktalende forbrugere. Bor i Aarhus, og er mobil.

Hvad venter du på? Skynd dig at fange Laura på www.linkedin.com/in/lgruiz

Og er du nysgerrig på at vide mere om, hvordan din virksomhed kan gøres skarpere på eksportsiden med internationalt talent, så hiv fat i mig på www.linkedin.com/in/ribers

Saludos!
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Navneskifte med til at løfte Valsemøllen

Arbejdsulykker: Her er de 10 farligste brancher

Flad udvikling i kødpakkeri

Tenax Sild tabte millioner på lagerbøvl

Orkla har købt Havrefras

Ny omsætningsrekord, men OK Snacks dykkede gevaldigt på bundlinjen

Nyhedsbrev

15.527 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

KEN sikrer hygiejnen

Online Avis Arkiv

Stryhns styrer stadig mod milliarden

Coldstar i sikkerhed efter frysekoks

Madmarkeds omsætning brager frem

Snackkæmpe er tilfreds trods milliontab

Syltefabrik udvider marmeladelinje og skaber job på Samsø

Kohberg tjener penge igen efter tre års tab

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Trolden er på plads i nyt bryghus

Cognacflaske fra 1762 solgt for rekordbeløb på auktion

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nordex Food nåede over de 2 milliarder

Direktøren lovede ikke for meget

Frugtsnack-producent skuffet over regnskab: Vokser for langsomt

Corona har åbnet nye markeder for UV-leverandør

Øget priskonkurrence presser Palsgaard

Ny rekord og nyt produkt: Bülows lakridser i topform

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Lagkagehuset indrykker modsvar i aviser efter stormvejr

Fiskefabrik investerer millioner i nyt røgeri

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

Tomatketchup er kaldt tilbage

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Flere penge til presset Joe & The Juice

Se alle Medlemmernes egne nyheder

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Høj fleksibilitet med modulopbygget endestop

Membransædeventiler i flervejs-ventilblokke i rustfrit stål

Sammenligning af kabinetkølere

Lynhurtig indsats forhindrede langvarigt nedbrud

NOMO anvender en "total cost of ownership" indgangsvinkel

ZF Danmark tilbyder renovering og reparation

Tør du tage springet?

Bagger-Nielsen opruster igen

Produktionsoverblik - hvor som helst og når som helst

SMC bliver virtuel på verdens største online cobot event

PCSCHEMATIC Cabledim version 3.0 videopræsentation

Ét år til EOT 2021: Flere nyheder på programmet

Serie af webinarer målrettet life science sektoren

TRISTAR tårn ventilation

Påfyldning og dosering uden sedimentering  

Tips til at få mest ud af UV-teknologi

Camilla Haustrup Hermansen ny i FFI bestyrelsen

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Lær Fibox A/S lidt bedre at kende i denne profil video

Er der små jernpartikler i jeres olie- og smøremiddel?

Står du og mangler en pålidelig Vejrstation?

Centrifugalpumper finder du hos Copenhagen Pump

Vibrations- og svingningsdæmpning fra WILLBRANDT

Chopper Hopper – neddeling og pumpning i ét

Send til en kollega

0.14