23948sdkhjf

- Simpelt kneb kan booste salget til Spanien og Latinamerika

KLUMME: Ved at ansætte et internationalt talent kan man booste sin virksomheds succes på internationale markeder og skabe hurtig værdi på mindst syv måder, skriver Søren Rosenkrantz Riber, der er selvstændig rådgiver af fødevarevirksomheder og vidensinstitutioner.

No habla Español? Men vil du sælge mere til Spanien og Latinamerika?

Så misser du også de store forretningsmuligheder, der ligger i at forsyne flere af de knap 600 millioner spansktalende forbrugere globalt med dine fødevareprodukter. Med en simpel - og i danske øjne måske lidt utraditionel - tilgang kan du øge din succes markant.

Vi har et luksusproblem i Danmark: Store dele af fødevareindustrien i især tyndtbefolkede egne mangler kvalificeret arbejdskraft. Samtidig samler et stigende antal internationale fødevaretalenter sig omkring de større uddannelsesbyer – tiltrukket af fødevarefortællinger og andre brandingkampagner. Er det dit problem?

Nej, men det kan det hurtigt blive, hvis du ikke udnytter chancen. Ved at ansætte internationalt talent kan du booste din virksomheds succes på internationale markeder, hvor I sammen kan skabe hurtig værdi på mindst syv måder:

• Motivationen til at gøre en forskel er stor, når man er langt væk hjemmefra, og vil skabe sig en bedre tilværelse
• Mobiliteten er stor, Danmark er lille set udefra, og villigheden til at bosætte sig lokalt er høj
• Det globale mind-set giver dig nye metoder til at løse gamle problemer på
• Kulturforståelse øger træfsikkerheden i din innovation via dyb kunde- og markedsindsigt
• Samarbejds- og tilpasningsevnen er høj, og dine kolleger bliver løftet og inspirerede
• Netværket til nøglevirksomheder og -myndigheder bliver styrket ud fra lokalkendskabet Sprogbarrieren mod markedet forsvinder, og din virksomhed betragtes som professionel.

Jeg taler efter egne positive erfaringer i fødevareindustrien, som jeg ofte får bekræftet, når jeg har dialog med virksomheder, der allerede har taget springet.

Her er Laura
Hvad med det spanske? Tillad mig at præsentere dig for Laura Ruiz.

Fødevareingeniør med en europæisk turnus-kandidatuddannelse i fødevareinnovation og produktdesign fra store fødevarenationer som Frankrig, Irland og Italien.

Har erfaring inden for den danske ingrediensbranche målrettet ledelse af forsknings- og udviklingsprojekter, applikationsudvikling, produktion samt salg af løsninger.

Men hvad er det egentlig, Laura kan bidrage med, som adskiller hende fra andre?

Hun taler spansk og engelsk flydende, og er ved at lære dansk. Kommer fra et lille land i Mellemamerika, der mest er kendt for sin oprindelige maya-kultur. En stolt nation, der næsten alene opfandt kakao, og var blandt de første til bæredygtigt at kombinere udbredte skov med landbrug, og i dag er specialister i produktion og eksport af især bananer, kaffebønner og sukkerrør.

Og så har hun den hemmelige opskrift på, hvordan din virksomhed med succes kan udvikle og sælge nye fødevarer til spansktalende forbrugere. Bor i Aarhus, og er mobil.

Hvad venter du på? Skynd dig at fange Laura på www.linkedin.com/in/lgruiz

Og er du nysgerrig på at vide mere om, hvordan din virksomhed kan gøres skarpere på eksportsiden med internationalt talent, så hiv fat i mig på www.linkedin.com/in/ribers

Saludos!
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Suvit: Vi vokser måske lige hurtigt nok

3

Andefejl: Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned

Kødkomet tredobler overskuddet i dugfrisk regnskab

Danish Crown stikker helt af fra konkurrenterne

Royal Unibrew skifter finansdirektør

180 syge efter at have spist nytårsøsters

Nyhedsbrev

15.336 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Nøddeekspert skal undersøge tonsvis af stjålne varer

Kødsuccesen Suvit stormer frem - åbner linje nummer tre

Fætre laver plantefars i Viborg

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

50 millioner mælkekartoner bliver helt og aldeles baseret på træ

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Virksomheder går på lærlingejagt under DM i Skills

Crispy Food og Nakskov Mill Foods fusionerer

DTU-forskere laver vegansk yoghurt af ølrester

Tidligere Løgismose-boss har planer på Fyn

Danske bagere vandt VM-bronze

Skagen øger sin markedsandel på fisk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Medejer købt ud af madservicefirma

1

De vil lave ko-fri mælk i et laboratorium

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Lantmännen får ny CFO

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Ung æggesælger flerdobler salget efter sur smiley

Fødevarebranchens brikker er blevet allemandseje

Bananimportør scorede 83 millioner

Medarbejdere skyder tocifret millionbeløb i Løgismose Meyers

Alkoholfri øl brager frem

Årets læserhits: Konkurser og fusk er i høj kurs

Spangsberg vinder tvist med spiritusfirma

Fødevarestyrelsen finder færre sorte slagtere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kom Til Stor Åbningsfest Hos Kärcher

Laserskæring i høj kvalitet

JKS Kandidatbarometer Q1 2020

Nyt kursus i emulsioner i fødevarer

Øget produktivitet og bedre konkurrenceevne

Miljøvenlig og bionedbrydelig er ikke det samme

AC motor med justérbar klemkasse sikrer nem kabelhåndtering

ZIMM Screw Jacks finder du hos ZF Danmark

Germanium glas fra Mirit Glas

Konkurrence - Vind en LEGO TECHNIC® mobilkran!

Kompressorer fra Broomwade fås atter hos Granzow A/S

3D laserscanning sikrer tolerancerne ved EJV Tooling A/S

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Hvordan griber du leverandørstyring an?

KEN HYGIENE SYSTEMS sikrer høj hygiejnesikkerhed

PLM-software partnerskab

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologi

Gibotech Nytårskur stor succes

Udsugning af svejserøg, dampe og støv

Netværk om produktionsplanlægning

MULTIVAC-ekspertise i automation og komplette linier

Kompressorer fra Broomwade fås atter hos Granzow A/S

Spar 20% på udvalgte AutoCAD produkter

Bliv klogere på hvorfor du bør udstille på DiaLabXpo 2020

Hvordan bygger du en bro fra OHSAS 18001 til ISO 45001?

Send til en kollega

0.156