23948sdkhjf

- Simpelt kneb kan booste salget til Spanien og Latinamerika

KLUMME: Ved at ansætte et internationalt talent kan man booste sin virksomheds succes på internationale markeder og skabe hurtig værdi på mindst syv måder, skriver Søren Rosenkrantz Riber, der er selvstændig rådgiver af fødevarevirksomheder og vidensinstitutioner.

No habla Español? Men vil du sælge mere til Spanien og Latinamerika?

Så misser du også de store forretningsmuligheder, der ligger i at forsyne flere af de knap 600 millioner spansktalende forbrugere globalt med dine fødevareprodukter. Med en simpel - og i danske øjne måske lidt utraditionel - tilgang kan du øge din succes markant.

Vi har et luksusproblem i Danmark: Store dele af fødevareindustrien i især tyndtbefolkede egne mangler kvalificeret arbejdskraft. Samtidig samler et stigende antal internationale fødevaretalenter sig omkring de større uddannelsesbyer – tiltrukket af fødevarefortællinger og andre brandingkampagner. Er det dit problem?

Nej, men det kan det hurtigt blive, hvis du ikke udnytter chancen. Ved at ansætte internationalt talent kan du booste din virksomheds succes på internationale markeder, hvor I sammen kan skabe hurtig værdi på mindst syv måder:

• Motivationen til at gøre en forskel er stor, når man er langt væk hjemmefra, og vil skabe sig en bedre tilværelse
• Mobiliteten er stor, Danmark er lille set udefra, og villigheden til at bosætte sig lokalt er høj
• Det globale mind-set giver dig nye metoder til at løse gamle problemer på
• Kulturforståelse øger træfsikkerheden i din innovation via dyb kunde- og markedsindsigt
• Samarbejds- og tilpasningsevnen er høj, og dine kolleger bliver løftet og inspirerede
• Netværket til nøglevirksomheder og -myndigheder bliver styrket ud fra lokalkendskabet Sprogbarrieren mod markedet forsvinder, og din virksomhed betragtes som professionel.

Jeg taler efter egne positive erfaringer i fødevareindustrien, som jeg ofte får bekræftet, når jeg har dialog med virksomheder, der allerede har taget springet.

Her er Laura
Hvad med det spanske? Tillad mig at præsentere dig for Laura Ruiz.

Fødevareingeniør med en europæisk turnus-kandidatuddannelse i fødevareinnovation og produktdesign fra store fødevarenationer som Frankrig, Irland og Italien.

Har erfaring inden for den danske ingrediensbranche målrettet ledelse af forsknings- og udviklingsprojekter, applikationsudvikling, produktion samt salg af løsninger.

Men hvad er det egentlig, Laura kan bidrage med, som adskiller hende fra andre?

Hun taler spansk og engelsk flydende, og er ved at lære dansk. Kommer fra et lille land i Mellemamerika, der mest er kendt for sin oprindelige maya-kultur. En stolt nation, der næsten alene opfandt kakao, og var blandt de første til bæredygtigt at kombinere udbredte skov med landbrug, og i dag er specialister i produktion og eksport af især bananer, kaffebønner og sukkerrør.

Og så har hun den hemmelige opskrift på, hvordan din virksomhed med succes kan udvikle og sælge nye fødevarer til spansktalende forbrugere. Bor i Aarhus, og er mobil.

Hvad venter du på? Skynd dig at fange Laura på www.linkedin.com/in/lgruiz

Og er du nysgerrig på at vide mere om, hvordan din virksomhed kan gøres skarpere på eksportsiden med internationalt talent, så hiv fat i mig på www.linkedin.com/in/ribers

Saludos!
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Lagkagehusets direktør stopper

World Food Summit under en bæredygtig hat

Coop tilbagekalder hamburgerryg

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.118 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Online Avis Arkiv

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Food Festival får food-konkurrence

Antallet af slagtninger styrtdykker

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Flere mejerier vil lave planteprodukter

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Defco-familie får lov at blive efter salg

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

Budweiser giver vokseværk hos verdens største bryggeri

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Process Engineering støtter ”Danmark planter træer”

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

PRO-CONSULT hjælper med skolemælken

PALOMAT® Forhandler 2019!

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Ny Dual Point Mini Cooler til køling af små dele og værktøjer

CAD til Bim

HF indgår nyt partnerskab

En kvalitetsrejse brolagt med fødevaresikkerhed og kvalitetskultur

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Opsæt din positioner med blot én finger...

Kursus i produktionsplanlægning

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

At digitalisere kvalitetsledelsen er en lærerig proces, Her er, hvad de lærte ved Dansand.

”Jeg elsker min lille sjækel fra GN” – sagde ingen, nogensinde 

Fuld automatisk affaldshåndtering til pakkeriet og etikettering

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Send til en kollega

0.162