23948sdkhjf

Også Lantmännen Unibake truet med giftbrev

Også brødproducenten Lantmännen Unibakes afdeling i Danmark er blevet udsat for afpresning og trusler om forgiftning af produkter.

- Lantmännen Unibake i Danmark blev i starten af april udsat for et forsøg på afpresning, hvor ukendte gerningsmænd i et brev truede med at forgifte virksomhedens produkter, hvis der ikke blev udbetalt en større sum penge. Sagen blev øjeblikkeligt overgivet til politiet, og efterfølgende har Lantmännen Unibake været i tæt kontakt med politi og øvrige relevante myndigheder. , skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Virksomheden, der står bag brødmærkerne Schulstad og Hatting, konstaterer også, at "det er myndighedernes vurdering, at hverken medarbejdere, kunder eller forbrugere umiddelbart er i fare".

- Lantmännen Unibake har foretaget de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger på alle sine kontorer og bagerier samt indskærpet sikkerhedsprocedurer og vigtigheden af kontrol ved modtagelse af post, pakker og øvrige leverancer, nævner brødproducenten.

Pressemeddelelsen blev sendt ud, efter at Danish Crown onsdag som den første danske virksomhed offentliggjorde, at den er blevet truet i en omfattende afpresningssag.

Fødevarevirksomheder i Danmark og andre europæiske lande har ifølge politiet modtaget enslydende breve indeholdende et hvidt pulver og en melding om, at deres produkter vil blive forgiftet, hvis ikke de betaler et beløb på 300.000 euro. Tilsyneladende er brevene sendt fra Belgien.

Både Carlsberg, Arla og Tican har oplyst, at de ikke har modtaget trusler. Men politiet har til TV2 oplyst, at der er sendt trusselsbreve til flere danske selskaber.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095