23948sdkhjf

Fødevareklynge skaber produktive samarbejde

Samarbejdet mellem Easyfood og to mindre fødevareleverandører om udvikling af en ny sandwich er et konkret resultat af, hvordan Syddansk Fødevareklynge knytter små og store fødevarefirmer.
Det innovative aspekt er et omdrejningspunkt i Syddansk Fødevareklynge.

I arbejdet med at styrke syddanske fødevarevirksomheder gennem nye, unikke projekter er der allerede nu flere eksempler på, hvad der kan ske, når posen rystes, og der tænkes helt nyt.

Syddansk Fødvareklynge, som netop har modtaget 12 mio. kr. , er et klyngeprojekt for fødevarevirksomheder, der løber til 2013.

Kvalitetsprodukter tilfører merværdi
Hos de mindre firmaer Fanø Laks og Katrine & Alfreds Tomater har man blik for de nye forretningsmuligheder, der ligger i et samarbejde med Kolding-virksomheden Easyfood.

- Vi er rigtig gode inden for detailområdet, mens Easyfood er stærke inden for foodservice med kunder som tankstationer, cafeer og sportsklubber. Ved at arbejde sammen kan vi udvide markedet for begge virksomheder, siger Mads Pedersen, adm. direktør hos Katrine & Alfreds Tomater.

De 3 virksomheder har udviklet et koncept med færdige sandwiches bestående af brød fra Easyfood, en pesto fremstillet af danske råvarer fra Katrine & Alfreds tomater samt delikatesser fra Fanø Laks. Hvor Easyfood har størrelsen til at åbne nye markeder for de mindre producenter, tilfører de unikke produkter en ekstra værdi til konceptet:

- Vores produkter får tilført en ekstra værdi ved at koble det med kvalitetsprodukter som fx pestoen. Vi er hele tiden optaget af at udvikle nye fødevarekoncepter, siger Flemming Paasch, adm. direktør i Easyfood.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078