23948sdkhjf

Coop-direktør: Fakta vender minus til plus i 2019

Dagligvarekæden kommer til at give overskud i 2019. Det forventer Coop-direktør Peter Høgsted, siger han i et interview med erhvervsmediet Finans.

Fakta, der sammen med Irma, Kvickly, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen udgør Coops kæder, har ellers i flere år været en dyr forretning.

Ifølge Finans har kæden de sidste seks år haft et samlet underskud på 650 millioner kroner. I 2018 lukkede Coop for en lang række Fakta-butikker. Det var hovedparten af den restrukturering, der har kostet Coop 350 millioner kroner.

Derudover har Coop lavet nedskrivning relateret til Fakta for 270 millioner kroner, skriver Finans.

- Vi har været gennem en stor oprydning i Fakta. Derfor regner vi ret sikkert med sorte tal i kæden allerede i år, siger Peter Høgsted til Finans.

Peter Høgsted oplyser til Finans, at Kvickly har underskud på driften, mens Irma og Dagli'Brugsen kører rundt. Det er i SuperBrugsen-kæden, at Coop tjener størstedelen af sit overskud.

Ifølge Finans og Berlingske Business kan man i Coops årsregnskab læse, at Coop er blevet mindre men mere lønsom i 2018.

Fordi Coops kæder har lukket flere butikker, er omsætningen i Coop faldet. Men ifølge Coop er omsætningen vokset, hvis man sammenligner 2018 med 2017 i de butikker, der er blevet tilbage.

Coops resultat er vokset. Ifølge Finans hænger det også sammen med en ekstraordinær indtægt fra et salg af et ejendomskompleks i Aarhus.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125