23948sdkhjf

Han begyndte med udstyr for under 10.000 kroner

Til at begynde med havde indehaveren af Trolden Bryghus i Kolding, Michael Svendsen, ikke ret meget udstyr og ikke ret mange penge i klemme.

Da han åbnede bryghuset i 2005, var det i grove træk med en 100-liters gryde, et tilhørende gasblus, nogle plastikspande til gæring og en manuel kapselpåsætter.

- Jeg trak bare Dankortet over og brugte vel for lidt under 10.000 kroner. Og ret hurtigt fandt jeg ud af, at det her, det går. Øllet smagte godt, og folk købte det. Så efter et tilløb på et års tid tog jeg et lån i banken, fortæller Michael Svenden.

Slut med ømme skuldre
Han supplerede med en tank på 1.000 liter, der nu fungerer som mæskekar, og et 800-liters kogekar, hvor Troldens øl får smag af blandt andet havtorn og lynghonning. Og han er nu oppe på tre øl-gærtanke, som hver især indeholder op til 700 liter øl, svarende til 1.400 flasker.

- Og så har vi fået et tappeanlæg til 150.000 kroner - vores absolut dyreste udstyr - og en automastisk kapselpåsætter. Alt andet foregår i hånden, så kapselpåsætteren, der drejer rundt af sig selv, er vores mest automatiske udstyr, nævner Trolden-indehaveren.

Læs også: - Whiskey-boomet er helt vildt

Både 100 liter-gryden og den gamle kapselpåsætter har han endnu. Gryden bliver brugt til at tappe fadøl med, mens kapselpåsætteren mest fungerer som en museumsdims. Den giver Michael Svendsen mindelser om ømme skuldre fra den tid, hvor han brugte 8-10 timer på at håndforsyne 1.400 ølflasker med kapsler.

Dengang som nu bliver øllet hos Michael Svendsens bryghus eftergæret på flaskerne, og der bliver ikke tilsat kulsyre.

Læs også: - Nogle siger, at vi snyder; men det gør vi ikke

- Vi filtrerer heller ikke øllet, for vi vil gerne beholde den oprindelige smag, konstaterer han.

Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Harboes' familiedrama fik direktørlønninger til at eksplodere

Så er den gal igen med Hard Rock

Thise Mejeri satte igen ny rekord

Nu mærker FoodTech-messen positive takter

Food Supply udkommer også i sommerferien

Restaurantkæden Grød vil åbne i udlandet

Nyhedsbrev

15.563 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Meyers Kantiner har igen sat sig på Folketinget

Vil kæmpe for Gram Equipment-erstatning til den bitre ende

Stifter forlader jysk kæmpeprojekt

Knas med byggeri giver Carletti laveste overskud siden 2014

Arla udnævner ny økonomidirektør

Lakridskonge er nu med i eks-politimands snack-firma

Farvel: Orme-Lasse bliver til Surfer-Lasse

Pålæg og pølser er tilbagekaldt

Chr. Hansen er helskindet gennem corona - overvejer nu frasalg

Grøntvirksomheder fusionerer

Succesfuld sommerøl: Bilka bliver eneforhandler med rekordordre

Britisk opkøb fastholder Daloon i minus

2

Containerslagterier på kanten af eksportsucces

Danmarks næststørste udleder af CO2 vil forurene mere i strid med EU-krav

Nordic Sugar beder om lov til at fyre med mere kul og svær brændselsolie i håbet om senere at koble sig på det nationale gasnet, viser en aktindsigt, Politiken Miljø & Klima har fået.

Ny robot skal give øl smagen af dansk jord

Nu vil Easyfood også sælge til private og levere direkte til hoveddøren

Rentefri coronalån for 6,8 milliarder: Hver tredje ansøger er fra handel og horeca

Palsgaard bruger 750 millioner på at fordoble kapaciteten

Vi undervurderer eget forbrug af slik og chips

Chokoladeproducent lukker flere butikker

Fødevarestyrelsen lukker efterforskning af campylobacter-udbrud

Lukning af corona-ramt tysk slagteri giver dønninger hos Tican

Schulstad-ansatte har genoptaget arbejdet

Fire ansatte på tysk Danish Crown-slagteri smittet med corona

Lagkagehusets eks-boss dropper Kohberg

Stryhns kalder store mængder leverpostej retur

Chr. Hansen på milliardopkøb i USA

Coronavirus sætter eksporten to år tilbage - men fødevarer trak op

Too Good To Go med nyt millionunderskud

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Øg doseringskvaliteten ved at undgå luftindeslutninger

Salgsbod: Udendørs servering til cafe i special container

Canon har valgt et transportbånd med flere rækker

JOBNYT: Automationsingeniør med elektrisk erfaring

Busch Vakuumteknik Ønsker god sommerferie

Leverandørsamarbejde er en tillidssag for Lindab

Kom med til årets store fødevarekonference

Produktnyhed hos Carl Stahl A/S: Ergolash surringer

ScanDrums laver aftale med Infowise

ISO 14001 Inspirationsseminar

Den grønne dagsorden er også FRECONs hovedpine...

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

Vi bygger en Kran App - vil du hjælpe os?

Tag kontrol over din deklaration!

Star Industri går ALL IN - CNC-bearbejdning med fræs og drej

Lageret er fyldt med PALOMATer

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Få testet jeres produkter, overflader eller emballage

Nu kan industrirobotter få 3D-syn

Magnetisk filtrering er effektivt til flere områder

Hvorfor er der en blå label på dit løfteudstyr?

Ny pneumatisk drejeaktuator til hygiejniske applikationer

Safeguards: Undgå varmvalset fra Tyrkiet, køb EU-stål

ISO 22000 Inspirationsseminar

Løfteposer og værktøjsholdere hos Carl Stahl A/S

Send til en kollega

0.16