23948sdkhjf

Danske efterlyser sundere mad til turen

En tredjedel af danskere, som køber mad på køreturen, syntes, at maden de kan købe er dårlig. 40% efterlyser sundere tilbud.
Hovedparten af danskerne, som kører på længere ture køber mad på køreturen. Mange er dog ikke imponeret af udbuddet på landets tankstationer og restaurationer langs vejene.

4 ud af 10 vil gerne have et sundere udbud af mad og frugt, hvor de køber mad på turene. Det viser en ny undersøgelse fra FDB Analyse.

- Når 40 procent efterlyser sundere mad langs motorvejen, så er det et udtryk for, at udbuddet ikke er tilstrækkeligt, siger Joan Preisler, sundhedsansvarlig i FDB, til DR.

Børnefamilier vil have bedre mad
Analysen viser, at på længere bilture medbringer 76 % egen mad og drikke til turen. Tendens er mere udbredt blandt børnefamilier, hvor 82 % selv pakker maden til turen.

Et flertal af de der medbringer egen mad på køreturene køber mad undervejs, da kun 40% svarer, at de ikke køber noget på vejen. Af de der køber på turen slår 29% et smut forbi en tankstation mens 36% besøger en restauration el. lign. på deres køretur.

Deres opleves af maden de køber er dog ikke god. Hele 32% svarer, at maden de køber på tankstationen eller et spisested langs vejen er dårlig eller meget dårlig. Næsten halvdelen, 48%, syntes hverken maden er god eller dårlig.

Særligt børnefamilier finder, at manden er dårlig, idet 38% af børnefamilier i undersøgelsen svarede, at de syntes den mad de køber er dårlig.

1.016 respondenter deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 23, 2011.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141