23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen på sommervisit

I løbet af sommeren besøger Fødevarestyrelsen 150 danske virksomheder for at undersøge, om ingredienslister og mærkningen af allergifremkaldende stoffer på fødevarer er korrekt.
Mærkningen med allergifremkaldende stoffer skal sikre, at allergikere kan fravælge de ingredienser, de ikke kan tåle, men samtidig skal deres vareudvalg ikke begrænses unødigt. Det skriver Dansk Erhverv.

Fødevarestyrelsen vil derfor også undersøge, om virksomhederne har gjort alt hvad de kan i produktions- og forarbejdningsprocessen for at undgå spor af allergene ingredienser.

Fødevarestyrelsen afslutter kontrol- og vejledningskampagnen efter sommerferien og forventer at kunne præsentere resultaterne inden årets udgang.

Den danske kontrolaktion er del af en fællesnordisk indsats, hvor også de norske og svenske fødevarekontrolmyndigheder sætter fokus på mærkning af allergener.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172