23948sdkhjf

Stigende kødefterspørgsel giver virksomheder nye muligheder

Voksende befolkningstal og stigende indtægt driver verdens kødproduktionen i vejret.
Produktionen af de 4 vigtigste kødtyper, svine-, fjerkræ, okse- samt lamme/fårekød, i verden nærmer sig 300 mio. ton.

I 2010 blev der produceret 290,6 mio. ton kød på verdensplan. Det viser tal fra FAO, FN’s landbrugs- og fødevareorganisation. Vurderingen er, at høje salgspriser vil medføre en stigning i produktionen på 1 % i 2011, så den bliver 294 mio. tons. Det skriver foodculture.dk.

Danske muligheder på flere områder
Ifølge cheføkonomi hos Landbrug & Fødevarer, Leif Nielsen, er det en kombination af stigende befolkningstal samt vækst i middelklassen i lande hurtigt voksende økonomier som Brasilien og Kina, der driver udviklingen.

De kommende års vækst i efterspørgslen efter kød fra de voksende middelklasser giver danske virksomheder store muligheder:

- Asien vokser på alle tænkelige måder, og de har reelt kun to muligheder: Enten kan de øge deres egen produktion for at følge med efterspørgselen, eller også kan de importere. I begge tilfælde vil det danske fødevareerhverv være en oplagt samarbejdspartner, for både dansk kød og dansk agroteknologi er i høj kurs på verdensmarkedet og kan være med til at øge udbuddet, samtidig med at der tages hensyn til klima, miljø og dyrevelfærd, siger Leif Nielsen til foodculture.dk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125