Stigende kødefterspørgsel giver virksomheder nye muligheder
Voksende befolkningstal og stigende indtægt driver verdens kødproduktionen i vejret.
I 2010 blev der produceret 290,6 mio. ton kød på verdensplan. Det viser tal fra FAO, FN’s landbrugs- og fødevareorganisation. Vurderingen er, at høje salgspriser vil medføre en stigning i produktionen på 1 % i 2011, så den bliver 294 mio. tons. Det skriver foodculture.dk.
Danske muligheder på flere områder
Ifølge cheføkonomi hos Landbrug & Fødevarer, Leif Nielsen, er det en kombination af stigende befolkningstal samt vækst i middelklassen i lande hurtigt voksende økonomier som Brasilien og Kina, der driver udviklingen.
De kommende års vækst i efterspørgslen efter kød fra de voksende middelklasser giver danske virksomheder store muligheder:
- Asien vokser på alle tænkelige måder, og de har reelt kun to muligheder: Enten kan de øge deres egen produktion for at følge med efterspørgselen, eller også kan de importere. I begge tilfælde vil det danske fødevareerhverv være en oplagt samarbejdspartner, for både dansk kød og dansk agroteknologi er i høj kurs på verdensmarkedet og kan være med til at øge udbuddet, samtidig med at der tages hensyn til klima, miljø og dyrevelfærd, siger Leif Nielsen til foodculture.dk.