23948sdkhjf

Eksterne investeringer skal fremtidsikre Danish Crown

For at kunne konkurrere med de største på området er det nødvendigt for Danish Crown at få tilført kapital, der kan sikre vækst i slagterikoncernen.
Fremtidssikring af Danish Crown har været et vigtigt emne på Danish Crowns 7 sommerkredsmøder.

Budskabet fra bestyrelsesformand i Danish Crown, Niels Mikkelsen, er klart efter møderne; Slagteriet skal vokse betragteligt de kommende år for at være tilstrækkeligt konkurrencedygtige.

Baggrunden er den benhårde konkurrence og konsolidering, der går i retning af få, men meget store spillere på det europæiske kontinent. Det er bestyrelsen og direktionens klare opfattelse, at Danish Crown skal ende op med at stå tilbage blandt de tre største fødevareproducenter i Europa, hedder det i en pressemeddelelse på Danish Crowns hjemmeside.

Kræver kapital
For at opfylde udviklings- og vækstambitionerne er det nødvendigt at finde kapital.

Ifølge Niels Mikkelsen vil det ikke være muligt at øge egenkapitalen, da andelshaverne ikke har de nødvendige ressourcer. Ligeledes kan væksten ikke alene finansieres ved øget lånekapital, da der også er behov for at øge egenkapitalen for at have en fornuftig balance mellem egenkapital og lånekapital.

Det forudsætter derfor aktiesalg til eksterne investorer for at sikre den nødvendige kapital, som er krævet nu og her.

På sommerkredsmøderne stillede flere deltagere spørgsmålet, om ikke Danish Crown i en årrække kunne beholde den nuværende størrelse og i stedet bruge kræfterne på at konsolidere sig. På den måde kunne man undgå at afgive noget indflydelse i selskabet til eksterne aktionærer. Den vej afskriver Niels Mikkelsen dog:

- Hvis Danish Crown i nogle år hviler på laurbærrene, så giver vi plads til vores europæiske konkurrenter. For et selskab af vores type vil stilstand på sigt undergrave vores konkurrenceevne. Derimod vil vækst gøre det præcis modsatte – nemlig styrke konkurrencekraften og dermed noteringen, understreger Niels Mikkelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095