23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Økologi vinder frem i restauranter og kantiner

100 køkkener har nu det økologiske spisemærke, som viser, hvor meget økologi der er i kantinen, restauranten eller i vuggestuen.












Bredes til flere spisesteder









Fakta om mærket







Ledernes Hovedorganisations kantine har netop fået det økologiske spisemærke nr. 100. I fremtiden kan kantinens gæster se frem til mellem 30 og 60 % økologi i kantinemaden. - Mærket viser, hvor meget økologien fylder, når man ser på det samlede antal råvarer i køkkenet. Det gør det lettere for gæster med fokus på økologi at vælge spisested, siger Dorthe Kloppenborg, projektleder for det økologiske spisemærke i Økologisk Landsforening. Antallet af institutionskøkkener, kantiner, restauranter, caféer o.l. er vokset støt. Indtil nu har kantiner, børneinstitutioner og skoler fået flest økologiske spisemærker. Men flere restauranter og caféer kommer snart til, vurderer Økologisk Landsforening. En mobil-applikation med oversigt over de økologiske spisesteder er på vej, så man let kan finde en øko-restaurant eller café – eller en vuggestue – i området. Mærket viser andelen af økologiske råvarer i køkkenet. Det findes i guld (90-100%), sølv (60-90%) eller bronze (30-60%). Fordelingen er i øjeblikket 10 restauranter, 9 caféer, 1 hotel, 1 hospice, 2 cateringvirksomheder, 47 kantiner og 30 skoler/institutioner.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.094