Økologi vinder frem i restauranter og kantiner
100 køkkener har nu det økologiske spisemærke, som viser, hvor meget økologi der er i kantinen, restauranten eller i vuggestuen.
- Mærket viser, hvor meget økologien fylder, når man ser på det samlede antal råvarer i køkkenet. Det gør det lettere for gæster med fokus på økologi at vælge spisested, siger Dorthe Kloppenborg, projektleder for det økologiske spisemærke i Økologisk Landsforening.
Antallet af institutionskøkkener, kantiner, restauranter, caféer o.l. er vokset støt.
Bredes til flere spisesteder
Indtil nu har kantiner, børneinstitutioner og skoler fået flest økologiske spisemærker. Men flere restauranter og caféer kommer snart til, vurderer Økologisk Landsforening.
En mobil-applikation med oversigt over de økologiske spisesteder er på vej, så man let kan finde en øko-restaurant eller café – eller en vuggestue – i området.
Fakta om mærket
Mærket viser andelen af økologiske råvarer i køkkenet. Det findes i guld (90-100%), sølv (60-90%) eller bronze (30-60%).
Fordelingen er i øjeblikket 10 restauranter, 9 caféer, 1 hotel, 1 hospice, 2 cateringvirksomheder, 47 kantiner og 30 skoler/institutioner.