23948sdkhjf

Automatisering må vente

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Nyborg Destilleri har i første omgang vægtet håndværk over teknologi. Distribution og drift skal fungere, før destilleriet vil binde an med alt for tunge investeringer i ny teknologi

På papiret lyder det som en besnærende idé: At proppe så meget ny teknologi som overhovedet muligt ind i sin produktion, når man nu alligevel står og skal bygge et spritnyt destilleri.

Men det var ikke den vej, Nyborg Destilleri gik, da man for to-tre år siden flyttede sin spiritusproduktion fra Ørbæk til Nyborg og etablerede et nyt destilleri, som i destilleringskapacitet kun er overgået herhjemme af Stauning Destilleri.



- Vores produktion er ikke særlig automatiseret. Der er menneskelig indblanding på alle trin, fortæller blender og marketingansvarlig Kim Møller-Elshøj.

- Vi kunne godt automatisere en masse processer, men vi har valgt at skrue op for den menneskelige faktor med de risici og fordele, det nu indebærer.

Flere hænder, bedre fortælling, opsummerer Kim Møller-Elshøj rationalet. For at understrege sin pointe tyer han til en anekdote om dengang, han besøgte en førende tysk whiskyauktionarius med en af Tysklands største whiskysamlinger, Whisky Krüger.

- Da jeg spurgte ham om hans yndlingswhisky, nævnte han et destilleri i Skotland. Men han snakkede slet ikke om smag. Hans yndlingswhisky kom fra det destilleri med flest hænder per produceret flaske, flest processer in-house og en stærk følelse af ansvar over for sit lokalsamfund. Det var det, han fremhævede, husker Kim Møller-Elshøj.

Læs også: - Jeg vidste heller intet om at lave øl

Stort potentiale i tapning og logistik
Dermed ikke sagt, at Nyborg Destilleri ikke har fokus på mulighederne i eksempelvis automationsteknologier. Men det skal først og fremmest kunne betale sig.

- Hvis man kigger på vores interne produktion, især vores tapning, er det nok dér, vi har de bedste muligheder for at reducere vores omkostninger via automatisering. Men sådan en automatiseret tappelinje er jo også bekostelig, lyder det fra Kim Møller-Elshøj.

Det samme er tilfældet med intern lagerstyring, som er en anden relevant teknologi for destilleriet. Eksempelvis i form af et reolsystem med celler til opbevaring af de over 300 fade, som destilleriet har liggende.

- Som det er i dag, står fadene ikke optimalt. De står hulter til bulter, og nogle gange er det nødvendigt at flytte 20 fade for at nå frem til ét. Det kunne sådan et reolsystem afhjælpe. Men det er jo heller ikke billigt.

Læs også: Økologiens paradoks: Må ikke selv fiske tang op af Storebælt

Bruger pengene på distribution
Kim Møller-Elshøj minder om, at Nyborg Destilleri stadig er en opstartsvirksomhed i en branche med høje etableringsomkostninger og høje krav til likviditeten for at holde driften i gang.

- Så vores fokus lige nu er på distribution. I takt med at omsætningen vokser, og vi kan se, at der er tilstrækkelig afsætning af vores produkter, kan vi overveje at foretage de her investeringer, siger han.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Medie: Danish Crown overvejer at lukke slagteri

Ørbæk Bryggeri vil tredoble salget

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Stabling: Ølbrygger har lagt en snedig whiskyplan

Nyt fra bestyrelser og direktioner

- Jeg vidste heller intet om at lave øl

Nyhedsbrev

15.071 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Vingummiproducent har vokseværk - og nu også overskud

Online Avis Arkiv

Skarpe genstande fundet i pølser

Gærfabrik investerer massivt

Ny chokoladefabrik skruer op for kageproduktion

Skagenfood: Ægtepar sælger endnu en bid

1

Kyllingeslagteri med nyt underskud

1

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Han har investeret millioner i ny chokoladefabrik

Foss klar med 10.000 nye kvadratmeter

Slagtere fjollede fridagen væk

Ugens grin: Arbejdskammerater

Fiskefabrik ramt af brutal vold

Hopballe har en helt særlig underlårsmaskine

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Ølsnyd: To mænd idømt fængsel og bøder på 118 millioner

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Cateringfirma dropper lille køkken

Nyt, fynsk ølsamarbejde

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Har du besøgt Lenzes nye hjemmeside?

Nyt sortiment fra Gunnebo Industries! →→→→

Sidste dag med 40% besparelse på Pro One blæsepistolen

Konference: Få et unikt indblik i fremtidens laboratorier på DiaLabXpo

Dataanalyse anvendes til at optimere dansk gærproduktion

Kompakt M8x1 connector til Profinet

Eksplosionsikret stik og udtag fra Marechal

Termisk opsprøjtnings opgave ved Thybotech ApS i dag.

Sidste chance for at spare 40% på Pro One blæsepistolen

Euro Poultry stifter nyt samarbejde med nye danske kyllingeproducenter

”Vi har store vækstambitioner, så der var bred enighed om at starte på en frisk i IPW.”

Fra pandekagemaskine til industriel kuglelejervarmer

Sierra Wireless udnævner DeltaM2M til AirLink® Premier Partner

Nyhed fra Freund: El-bedøver E4 med data opsamling til en meget attraktiv pris.

Automatisk etiketpåsætter til SATO CL4NX

STEMMER IMAGING fortsætter udvidelsen med etableringen af datterselskab i Italien

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

ROTEX elastisk klo-kobling fra KTR

Fremtidens rekruttering – en elektronisk løsning?

NYT Kursus - FSMA/PCQI træning

Ny lagerstyring reducerer vareforbruget med 20%

BOGEs seneste milepæl inde for kompressorer

For Berendsen er det værdifuldt at fastholde ældre medarbejdere med alvorli...

Ønsker du intuitiv, intelligent og hygiejnisk ventilstyring?

Send til en kollega

0.194