23948sdkhjf

Skånemejerier overvejer nordisk samarbejde

Problemer med lønsomheden kan tvinge svenskerne til at søge samarbejdspartnere.
I årets første fem måneder har Skånemejerier haft et underskud på godt 46 mio. kr. – først og fremmest på grund af for høje afregningspriser på mælk. For at styrke selskabet åbnes der nu op for samarbejde med andre nordiske mejerikoncerner.

- Min vurdering er, at skal vi klare os langsigtet, er det nødvendigt med samarbejder. Men hvordan de skal se ud er for tidligt at sige, udtaler Anders Rolfsson, næstformand i Skånemejeriers bestyrelse, til Lantbruk.com.

Ifølge ledelsen er det især norske Tine, der er en oplagt samarbejdspartner. De to arbejder allerede sammen om enkelte produktgrupper, og ifølge et internt medlemsbrev vil man nu undersøge muligheden for en egentlig sammenlægning af de to koncerners oste-aktiviteter i Norden.

Hos Tine har koncernchef Hanne Refsholt dog ingen kommentarer, men hun vil ikke udelukke nye samarbejder mellem nordmændene og svenskerne.

Ifølge andre medier har Skånemejerier også lagt en føler ud hos Arla om et muligt samarbejde. Det er dog ikke lykkedes Lantbruk.com at få en kommentar vedrørende dette fra hverken administrerende direktør Björn Sederblad eller bestyrelsesformand Anders Olsson.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094