23948sdkhjf

Vigtig patent-sejr til Danisco

Den europæiske patentdomstol har fastslået, at Danisco ikke krænker konkurrenten Novozymes’ patentrettigheder på et foder-enzym.
De to konkurrenter har længe kæmpet om retten til patentet på enzymet Phyzyme XP TPT, som tilsættes dyrefoder for at sikre, at dyrene optager mere næring fra foderet. Det skriver Børsen.

Sagen har allerede været rejst ved flere domstole verden over, og mens domstole i Holland og Danmark har givet Novozymes ret i, at man har ret til at bruge enzymet, så har European Patent Office nu slået fast, at det ikke er tilfældet.

Anker afgørelse
Danisco har tidligere vundet et slag i kampen ved en domstol i Finland, og man hilser selvsagt EPO’s afgørelse velkommen.

- Vi er selvfølgelig meget glade for den beslutning, der anerkender vores rettighed til at være på markedet og dermed være i stand til at levere de bedste produkter til vores kunder, skriver den ansvarlige for Daniscos enzymforretning Genencor, Soonhee Jang, i en kommentar til Børsen.

Hos Novozymes er man uenig i EPO’s afgørelse og har anket sagen. Appelsagen forventes først afgjort om et-to år, og i den mellemliggende periode vil Novozymes stadig retten til at bruge enzymet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11