23948sdkhjf

Hjem-Is giver igen overskud

Mejerigaarden i Thisted, der driver Hjem-Is og Premier Is, kom ud af 2018 med et overskud på 4,9 millioner kroner efter skat. Året før var der et overskud på cirka 100.000 kroner, når man ser på den samlede forretning.

Det oplyser direktør Christian Brink, som peger på, at Premier Is og Hjem-Is indtil 2018 blev drevet som to selvstændige virksomheder, men at de nu er lagt helt sammen under Mejerigaardens hat. De drives stadigvæk som to selvstændige forretningsenheder, men i ét juridisk selskab.

Omsætningen steg fra 342 millioner i 2018 til 468 millioner kroner i 2019, og driftsresultatet steg fra 4 til 19 millioner. Dermed er der vækst over hele linjen i regnskabet for 2018, konstaterer Christian Brink.

- Konkurrencen er stenhård, og der er pres på marginerne i alle salgskanaler. Vores positive vækst i omsætning er drevet af sidste års gode sommer, massiv tilgang af kunder hos convenience-kunder som eksempelvis iskiosker samt det forhold, at Hjem-Is indgår med et helt år i regnskabet 2018, fortæller direktøren.

Han oplyser, at det er gået rigtig godt for Hjem-Is i 2018, og at isbilerne er gået fra at give underskud i 2017 til et overskud i 2018 - uden at han ønsker at gå i detaljer med Hjem-Is' bidrag til 2018-resultatet.

I 2017 gav Hjem-Is et underskud på over 10 millioner kroner.

Læs også: Mejerigaarden sender topchef på porten

- Alt i alt havde vi selvfølgelig håbet på et endnu bedre resultat i Mejerigaarden i 2018. Den varme sommer var god for os, men ikke så god, som man umiddelbart skulle tro. For når det er så varmt så mange dage i træk, kan vi faktisk ikke rigtig nå at følge med på produktion og distribution, uden at der følger højere udgifter med. Så vi har ikke tjent ret meget ekstra på at sælge mange flere is, påpeger Christian Brink.

Af andre udfordringer nævner han rekordhøje råvarepriser på hovedingredienser som fløde og vanilje, stigninger på logistik- og energiomkostningerne, en kold forsommer og et meget stille efterår.

Læs også: Robot skal pakke 170 is i minuttet hos Premier Is

I regnskabet er også indeholdt millioninvesteringer i markedsføring og styrkelse af brandene Premier Is og Hjem-Is, samt engangsomkostninger i forbindelse med refinansiering af Mejerigaarden og finansiering af Hjem-Is.

- Vi vil også fremadrettet have fokus på at styrke vores brands i markedet, og vi fortsætter et højt investeringsniveau i branding og markedsføring, siger Christian Brink.

Han forventer "en spændende is-sæson 2019", der indtil videre har været præget af det gode vejr i april og en kold og våd maj.
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu
1

Ny flødebollefabrik mangler maskiner

Danish Crown klar til at bygge nyt kæmpedomicil

Efter rekordår: Cabinplant kæmper med 2020-budget

Jensens Bøfhus med plus for første gang i årevis

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

Pizzeria-ejer tjente penge på at købe sine egne pizzaer

Nyhedsbrev

15.519 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Online Avis Arkiv

Tomatketchup er kaldt tilbage

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Co-Ro satte ny saftrekord - og har nu fokus på nye markeder

Rekordmange nye øl tappes på dåse

Too Good To Go lander ny, stor aftale

1

Lagkagehuset frigiver regnskab før tid: - Vi har ikke noget at skjule

Corona-krise kaster skygge over rekordhalvår for Danish Crown

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Afvikling og it-system koster dyrt: Haarslev har nyt stort minus

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Nedgang: Nordic Seafoods milliardomsætning begynder igen med 2

Tysk coronaudbrud stopper slagtninger hos Danish Crown

Lagkagehuset er havnet i en shitstorm

Dan Duck har igen fået et hygiejnepåbud

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

- Jeg skal også have knækket koden for lakrids

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Flere penge til presset Joe & The Juice

Novozymes nød godt af hamstring af mad

Pressede fødevareproducenter bruger nyt salgsværktøj

Landmand frygter at brænde inde med 40 tons asparges

Basisvarer med til at løfte Nestlés salg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

INOX udvider med 3 nye lagerhaller

Danmarkshistoriens største UV-projekt til drikkevand

Automatiseret styring af forskellige viskositeter

Bannere i god kvalitet til en god pris

Luftovervågning med Bluetooth

Tilføj olie analyse til dine kraner

NYT Online Webinar – Fyns Kran Udstyr A/S

Skal du udveksle EDI med en eller flere detailkæder?

Eftersyn af kraner - så tag en snak med Harry eller Anders

COVID-19 – har øget efterspørgslen på Grøn Cirkulær Omst.

Webinar 2/6: Brug af PLC’er i PCSCHEMATIC Automation

Miromatic forhandles af Salicath ApS

Ny CNC-maskine styrker konkurrencedygtigheden.

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Få en alarm, hvis linjen stopper

Miljørigtig emballage - nøglen til din e-handelssucces

Nyt In the Groove magasin på gaden

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket fore

Få styr på dine stopårsager

Nyhed: BEGE absolut flangeencoder MIG AST

Carsten Holm A/S udvider sortimentet med vibrationsdæmpere

Kan din niveausensor alarmere ved fejl i mediet?

Undgå væske eller dampslag

Beskyttelse og vedligeholdelse af større varmesystemer

Messekit med spritstander U/B

Send til en kollega

0.141