23948sdkhjf

Hjem-Is giver igen overskud

Mejerigaarden i Thisted, der driver Hjem-Is og Premier Is, kom ud af 2018 med et overskud på 4,9 millioner kroner efter skat. Året før var der et overskud på cirka 100.000 kroner, når man ser på den samlede forretning.

Det oplyser direktør Christian Brink, som peger på, at Premier Is og Hjem-Is indtil 2018 blev drevet som to selvstændige virksomheder, men at de nu er lagt helt sammen under Mejerigaardens hat. De drives stadigvæk som to selvstændige forretningsenheder, men i ét juridisk selskab.

Omsætningen steg fra 342 millioner i 2018 til 468 millioner kroner i 2019, og driftsresultatet steg fra 4 til 19 millioner. Dermed er der vækst over hele linjen i regnskabet for 2018, konstaterer Christian Brink.

- Konkurrencen er stenhård, og der er pres på marginerne i alle salgskanaler. Vores positive vækst i omsætning er drevet af sidste års gode sommer, massiv tilgang af kunder hos convenience-kunder som eksempelvis iskiosker samt det forhold, at Hjem-Is indgår med et helt år i regnskabet 2018, fortæller direktøren.

Han oplyser, at det er gået rigtig godt for Hjem-Is i 2018, og at isbilerne er gået fra at give underskud i 2017 til et overskud i 2018 - uden at han ønsker at gå i detaljer med Hjem-Is' bidrag til 2018-resultatet.

I 2017 gav Hjem-Is et underskud på over 10 millioner kroner.

Læs også: Mejerigaarden sender topchef på porten

- Alt i alt havde vi selvfølgelig håbet på et endnu bedre resultat i Mejerigaarden i 2018. Den varme sommer var god for os, men ikke så god, som man umiddelbart skulle tro. For når det er så varmt så mange dage i træk, kan vi faktisk ikke rigtig nå at følge med på produktion og distribution, uden at der følger højere udgifter med. Så vi har ikke tjent ret meget ekstra på at sælge mange flere is, påpeger Christian Brink.

Af andre udfordringer nævner han rekordhøje råvarepriser på hovedingredienser som fløde og vanilje, stigninger på logistik- og energiomkostningerne, en kold forsommer og et meget stille efterår.

Læs også: Robot skal pakke 170 is i minuttet hos Premier Is

I regnskabet er også indeholdt millioninvesteringer i markedsføring og styrkelse af brandene Premier Is og Hjem-Is, samt engangsomkostninger i forbindelse med refinansiering af Mejerigaarden og finansiering af Hjem-Is.

- Vi vil også fremadrettet have fokus på at styrke vores brands i markedet, og vi fortsætter et højt investeringsniveau i branding og markedsføring, siger Christian Brink.

Han forventer "en spændende is-sæson 2019", der indtil videre har været præget af det gode vejr i april og en kold og våd maj.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

"Danmarks Bedste Burger" kåret

McDonald's klar med ny dansk direktør

Fødevareindustrien overhalet på listen over energi-sugere

Trods forbud: Kød med kødklister kan sælges lovligt

De løber ikke sur i det

To familier har lange traditioner på eddikefabrikken i Randers

Nichesuccesen Adival solgt

Nyhedsbrev

15.169 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Trold med vokseværk bygger nyt destilleri og bryggeri

Online Avis Arkiv

Der brygges stadig på de gamle trætanke

De Jydske Eddikebryggerier producerer eddike på gæringsanlæg fra 1964 og 1976

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

Stor stigning i økologisalg til foodservice

Carlsberg-topfolk kendte til mistanke om bestikkelse i to år

Dansk Andeudvikling er konkurs

Eks-bolchemager tilbyder nu mormormad

Efter 110 år: Tulip skifter navn

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Fødevarefirma afsløret i millionsnyd med moms

Nye film om mad skal rydde ud i madmyterne

Løgismose og Netto udvider samarbejdet

Coop vil give rådgivning til små fødevarevirksomheder

Randers-fabrik dominerer det danske marked

De Jydske Eddikefabrikker producerer det meste af butikkernes husholdningseddike

Vegansk messe indtager Kødbyen

Danske sømandschips med hidtil største succes

Avis: Carlsberg betalte embedsmænd under bordet

Lektor om Carlsberg-sag: Bestikkelse er normalt i Indien

3F: Tivoli Food Hall-forhandlinger brudt sammen

Foss i nyt samarbejde med DTU

Nye millioner til nye fødevareprojekter

Popcornmajs kaldt retur efter insektfund

Fødevareminister er stolt af ny Danish Crown-fabrik i Kina

Lars Seier har købt en kendt café

Video: Sådan kan tøjet give fødevaresikkerhed

Håndbolddirektør bliver ny bryggeriboss

Slagteri-udvidelse afslørede ældgammel gravhøj

Fiskemelsfabrik ramt af brand

Food-iværksættere møder kapitalen i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bondy udstiller på stand M9920 og på stand L9331.

Dansk kvalitet – hurtig leveringstid

Bæredygtigt og vegetarisk – sådan påvirker det fødevareproducenterne

Få styr på den nye BRC-standard for emballageindustrien

The Smart Company: Tekniske begreber bliver omsat til praksis på hi-messen

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Får du det optimale ud af dine rør i dit kompressorrum?

Gromas Maskinfabrik A/S - Opruster med et kendt ansigt.

Invitation til samskabelsesworkshop

Oprydningssalg - skiltepylon til under halv pris

Klimavenlige ventilatorer og verdensmål nr. 13

Kommer du også til HI Messen for at få inspiration?

Ny micro griber kan håndtere skrøbelige dele

Industrien tager teknologien til sig - Stor interesse for exoskelet

Lenze sponsor af omformer og regenerativ enhed til DTU’s økobil-projekt

Undgå rygsmerter grundet dårlige ergonomiske forhold

Cylindere af rustfrit stål på årets hi-messe

Skal udstyret være i orden, skal du vælge DENSORB

RCS Remote - For mange anvendelser

Glæd dig til at møde mere end 65 udstillere på DiaLabXpo

BioSan Nordic er hovedsponsor for Dansk Rengøringsmesse 2019

Fra manuel 3D opmåling til fuldautomatisk high-end scanning

Du er ved at blive snydt!

Mød Fibox på hi Tech & Industri Scandinavia 1.-3. oktober 2019

AxFlow udstiller igen på HI messen

Send til en kollega

0.191