23948sdkhjf

Stabling: Ølbrygger har lagt en snedig whiskyplan

Efter at have opbygget et af Nordjyllands mest succesrige bryghuse med tilhørende restaurant midt i Aalborg satser direktør Claus Søgaard nu også på langt stærkere drikkevarer: Han har udvidet med et destilleri bag bardisken, hvor der i første omgang skal laves masser af whisky og gin.

- Da vi begyndte at brygge øl for 15 år siden sagde jeg til mig selv, at når bryggeriet er betalt, så køber jeg et destilleri. Så skete der alt muligt undervejs, og derfor har jeg først fået lavet destilleriet nu, siger Claus Søgaard, som har lagt en helt speciel plan for sin whiskyproduktion.

Under fællesnavnet Vindblæst fremstiller han fire forskellige whiskyudgaver, der er baseret på byg fra fire nordjyske øer - Livø, Læsø, Egholm og Fur. Claus Søgaard har lavet aftaler med en landmand på hver af øerne om, at Søgaard leverer såsæden, så han er sikker på, at den færdige byg kommer fra den samme slags såsæd.

- Byggen får vi så maltet på et malteri i Nürnberg, for der er ikke nogen i Danmark, der kan klare så store mængder, som vi har brug for. Næste år skal vi gerne op på 25 tons fra hver ø, så vi kan lave 40.000 liter whisky, nævner Claus Søgaard. Han håber på at nå op på sammenlagt 60-70 tons malt i år.

Skarpt adskilt
Byggen fra hver ø bliver maltet hver for sig, så de fire whiskyvarianter kan holdes skarpt adskilt. For det er absolut ikke ligegyldigt, hvor byggen er kommet op af ø-jorden, understreger den nordjyske øl- og spiritusproducent. Som eksempel nævner han, at byg fra Egholm er mere sød end rug fra Livø.

Læs også: - Nogle siger, at vi snyder; men det gør vi ikke

Claus Søgaard og hans kone, Lisa, har investeret "flere millioner" i destilleriet, uden at han ønsker at gå i detaljer med beløbets størrelse.

- Men vi køber korn for en million om året, bemærker han.

Den nordjyske brygger ved endnu ikke, hvad hans splinternye whisky skal koste, når den kommer i handlen.

Læs også: - Whiskey-boomet er helt vildt

- Jeg vil jo gerne have, at folk køber en af alle fire varianter, men det er ikke sikkert, at for eksempel lillemor vil synes, at man skal købe fire flasker whisky til måske 1.500 kroner stykket, bemærker Claus Søgaard.

Han har derfor lagt en snedig plan: Alle fire whiskyvarianter bliver også lavet i en version med 200 milliliter i små, flade flasker. De kan stables oven på hinanden, så de tilsammen ligner en flaske i normal størrelse.

Videoovervågning
i det hele taget er Claus Søgaard fuld af gode ideer til, hvordan Vindblæst-whiskyen skal promoveres. Fadene med whisky bliver opbevaret i containere på deres respektive øer, indtil whiskyen er gammel nok - og inde i containerne bliver der opsat et kamera, så folk, der har købt, kan se deres whisky, mens de venter.

Han vil også arrangere en årlig sejlads til hver af øerne, når fadene sejles ud. På den måde kan 25 whiskyfans på hver afgang komme med over og aflevere.

Fadene, der er købt i USA til godt 100 dollars stykket, har tidligere været brugt til at lagre Jack Daniels-bourbon. Søgaards Destilleri købte 70 fade til at begynde med, til en fragtpris på 375 kroner stykket.

- Men man kan få fragtet 210 fade for 1.500 kroner ekstra, så nu er vi gået sammen med Nyborg Destilleri om at bestille fade hjem. Vi kan ikke bare selv tage 210 fade hjem på én gang, for så når de at tørre ud, forklarer Claus Søgaard.

Han er også i fuld gang med at lægge planer for destilleriets ginproduktion, som netop nu er ved at være klar. Der bliver fem forskellige slags gin, blandt andet en med agurk, en med blodappelsin og en med humle.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Mille Food fyrer ledelsen

Lynfrysning sikrer kæmpe succes på fjerne markeder

Carlsbergs papirflaske har et indre af plast

Her har pastalinjen aftjent sin værnepligt

Øget efterspørgsel på pasta til frosne færdigretter har fået den fynske frostproducent Ebrofrost til at opgradere sine pastalinjer til dobbelt kapacitet. Den oprindelige linje kunne kun følge med i tre år.

Ugens grin: Parkerings-problemer

Intech vinder erhvervspris

Nyhedsbrev

15.194 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

Få hundrededele af et sekund skilte landets to bedste østersåbnere, da det officielle DM i Østersåbning lørdag blev afviklet i Nykøbing Mors

Online Avis Arkiv

Isproducents regnskab tæt på nedsmeltning

En kold fra Carlsberg-kassen - på papirflaske, tak

Dansk gærfabrik hæver produktionen

Der investeres konstant i udvidelser af gærproduktionen i Grenaa - den store udfordring er at udvide en fabrik, der aldrig holder pause.

Ad, ad, ad, ad: Rugbrødsbageri knaldet for fjerde gang

Danish Crown ansætter ny CFO

Konstant noget i gære i Grenaa

Gæren fra Grenaa bruges til vidt forskellige produkter. Og der forskes konstant i nye muligheder.

Hårnet uden på hårnet: Nye trends strammer hygiejnekrav

Især de amerikanske kunder efterspørger såkaldt ready-to-eat-produkter, hvilket tvinger Ebrofrost til at gå flere niveauer op i hygiejnesikkerhed. Nu er man foran konkurrenterne

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Dansk ingrediensgigant vokser - men ser mørke skyer på himlen

Smagsdommere gør fødevareiværksættere skarpere

Carlsberg får ny kommerciel direktør

Han var vildt bange for bier - nu laver han præmieret honning

Danmarks konkurrenceevne fastholder plads i global top-ti

1

Første eksportordre: Danske Liverpool-øl sendes til Færøerne

Direktør hos Microsoft og en fransk skønhedsekspert rykker ind hos Arla

Fakta fordobler økologi-salget på fem år

For første gang udsender Fakta i denne uge en tilbudsavis udelukkende med økologi

Arla-ansatte fik for lidt i løn

Flere og flere seniorer springer ud som iværksættere

Aarhus får et fødevarelaboratorium

Den danske industri er blevet ramt af influenza

Tilberedte rejer fra Asien indeholder fækale bakterier

Pølser tilbagekaldt efter fund af listeria

1

DI: Flere virksomheder oplever dyk i efterspørgslen

Politiet undersøgte ikke bestikkelse i Carlsberg trods tip

Fødevarenetværk skal lære om allergen-krav

Listeria: Fødevarestyrelsen lukker produktion i Jylland

Erkender fejl i yderligere to oksekødsrapporter

Insekter fundet i slikblanding

Etiket-firma køber konkurrent og flytter produktionen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

CPF - bæredygtig under tre spor

NYHED – rengøringsudstyr til ren produktion

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Special effekter, spøg og skæmt

UDSALG: PALOMAT® 5 til stabling og nedstabling af 1-5 paller

Ny undersøgelse: Standarder for cirkulær økonomi skal gøre p

Siemens Simatic Technology CPU - Applikationseksempel med G-Code funktionalitet

Ara El præsenterer Lovatos knap- og switchserie

Miromatic forhandles af Salicath ApS

Tre ting du skal overveje, når du skifter til solceller

Økologisk kylling: Det nye sort!

Kom med til Danmarks største event om produktionsplanlægning

Jobopslag: IT-ansvarlig til vores hovedkontor i Odense

Har I styr på de nye krav til bedøvere fra december 2019

Induktiv sensor til offshore indsats

En betydelig spiller på verdensplan - CNC-styrede maskiner fra KiMLA

Tilbud fra Siemens - Simatic Field PG M6 i ekstrem udgave

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologi

GHM Måleteknik : G1910 CO2 måler

Trelleborg lancerer elektrisk ledende tætningsmaterialer til dynamiske applikationer

WestCoast Tråd & Plader ApS bekæmper plastik i havene (FN’s verdensmål nr. ...

Er din produktion sikret mod brand- og eksplosionsfarer?

AxFlow A/S styrker sin position indenfor kompressorer og service med overta...

Lovpligtige eftersyn af løftegrej, kraner m.m. til lands, til vands og i...

På gensyn på DiaLabXpo i 2020

Send til en kollega

0.314