23948sdkhjf

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

| Af Dan Petersen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie
Tabet af en offentlig kontrakt har sidste år sendt resultaterne tilbage hos Det Danske Madhus, som tilbereder og leverer færdiglavede måltidsløsninger.

Overskuddet efter skat er faldet med otte procent til 34,4 millioner kroner, samtidig med at omsætningen er gået tilbage med 14 procent til 328,7 millioner kroner. Det er den laveste toplinje siden 2012 for den Thisted-baserede koncern.

- Den væsentlige årsag til faldet er den ophørte kontrakt med Region Sjælland, hvor der ingen leverancer har været i 2018, skriver Det Danske Madhus i regnskabet.

At der ikke længere skulle leveres måltidsløsninger til Region Sjælland blev allerede oplyst i 2017-regnskabet. Her fremgik det, at aftalen var blevet opsagt med udgangen af året.

I 2017-regnskabet fremgik det imidlertid også, at ledelsen budgetterede efter en indtjeningsvækst i 2018. Og da Ritzau Finans for et år siden talte med daværende adm. direktør Henrik Solkær, var meldingen også, at 2018 ville komme til at vise en bedre bundlinje end i 2017. Men sådan skulle det altså ikke gå.

Ritzau Finans har forsøgt at spørge uddybende ind til sidste års resultater hos Henrik Alifas Nielsen, som mod slutningen af i fjor overtog direktørposten fra Henrik Solkær. Han ønsker dog ikke et interview og henviser i stedet til regnskabet.

Ny webplatform
Af 2018-regnskabet fremgår det, at Det Danske Madhus blandt andet brugte det forgangne år på at lancere en webplatform, der skal sikre en øget kundetilgang på det voksende private segment inden for måltidskasseløsninger. Netop det område blev også af den tidligere direktør, Henrik Solkær, fremhævet som et af koncernens fremtidige fokuspunkter.

Ud over webplatformen er der også brugt tid og ressourcer på at flytte koncernens køkken i Silkeborg sammen med køkkenet i Aarhus. Det er ifølge regnskabet sket for at sikre ”en konstant høj udvikling i Det Danske Madhus’ koncepter og kompetencer”.

For det igangværende år er der endnu en gang en forventning om vækst i koncernens indtjening. Den vækst kan ifølge regnskabet til dels tilskrives planlagte proces- og effektiviseringsforbedringer samt vækst i kernesegmenterne.

- Herudover har 2018-resultatet været belastet af omkostninger af engangskarakter i forbindelse med sammenlægning af produktionen i Silkeborg og Aarhus. Den forventede vækst i 2019 er ligeledes understøttet af udvikling i de første måneder af 2019, står der i regnskabet.

I dag har Det Danske Madhus seks køkkener fordelt over landet, hvoraf det ene fungerer som et administrationscenter. Hertil kommer et distributionsnetværk, som leverer til hele landet bortset fra Bornholm og øerne.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

EU-madpoliti: Chokodrik og smøreost er anderledes i Danmark

Et produkt kan fremstå som næsten - eller helt - det samme, men indholdet varierer fra EU-land til EU-land

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

Priserne på danske fødevarer er de højeste i EU

Årets lokale varer kåret: Tangchips, kombucha og flødeboller til tops

Chokoladefabrik satser på nyheder

Nyhedsbrev

15.077 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

Online Avis Arkiv

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Domino's klar igen med ny ejer

Marel gearer sig til øget vækst

1

Syge emballage-ansatte: Virksomheden svigtede os

Ugens grin: Dystre udsigter

Konkurrence giver billigere økovarer i indkøbskurven

De satser millioner på grønlandsk smeltevand som gourmetoplevelse

Erstatningskrav: Småkagekrig raser videre

- Vi gambler med fødevaresikkerheden

Hidtil bedste regnskab fra kartoffelmelfabrik

Danske fødevarevirksomheder brager frem i Rusland trods embargo

Ørbæk Bryggeri vil tredoble salget

Medie: Danish Crown overvejer at lukke slagteri

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Stabling: Ølbrygger har lagt en snedig whiskyplan

Nyt fra bestyrelser og direktioner

- Jeg vidste heller intet om at lave øl

Foss klar med 10.000 nye kvadratmeter

Slagtere fjollede fridagen væk

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Cateringfirma dropper lille køkken

Nyt, fynsk ølsamarbejde

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fem anbefalinger fra robotindustrien skal skabe 25.000 job i 2025

Sommerudflugt til Gram Slot

Forøget effektivitet hos Unicon med hjælp fra AMCS

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Overvågning og styring af forsyningslinien

Flavour trends 2019

Involvering af medarbejderne gav succes med ny UR-robotarm

Trelleborg udvider LSR-fabrik i Bulgarien

Vækst i SMC’s europæiske markedsandel

Tick Cad søger sælger med teknisk forståelse

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Al den plast, du ikke kan se på stranden, er et stigende miljøproblem

Bestilt onsdag og leveret i Holland fredag morgen...

Svanemærket industrivask er mere miljøvenlig end at vaske i almindelige vaskemaskiner

Komplet program af rustfrie magnetventiler hos Granzow

Effektiv håndtering af emballagespild i fødevareindustrien

50 år og vind i sejlene

Ny epoxy stick fra Weicon - "en all-rounder"

RS Components annoncerer ny global franchiseaftale med Yageo

Enkel og alsidig filtrering af væsker med ny mobil filtreringsenhed

Uge 26 og 27 har vi solstik ☀️

Edge Computing skaber værdi for BKV

Bell hus fra KTR

Kampagnepris på 8 fods container

Send til en kollega

0.16