23948sdkhjf

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

| Af Dan Petersen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie
Tabet af en offentlig kontrakt har sidste år sendt resultaterne tilbage hos Det Danske Madhus, som tilbereder og leverer færdiglavede måltidsløsninger.

Overskuddet efter skat er faldet med otte procent til 34,4 millioner kroner, samtidig med at omsætningen er gået tilbage med 14 procent til 328,7 millioner kroner. Det er den laveste toplinje siden 2012 for den Thisted-baserede koncern.

- Den væsentlige årsag til faldet er den ophørte kontrakt med Region Sjælland, hvor der ingen leverancer har været i 2018, skriver Det Danske Madhus i regnskabet.

At der ikke længere skulle leveres måltidsløsninger til Region Sjælland blev allerede oplyst i 2017-regnskabet. Her fremgik det, at aftalen var blevet opsagt med udgangen af året.

I 2017-regnskabet fremgik det imidlertid også, at ledelsen budgetterede efter en indtjeningsvækst i 2018. Og da Ritzau Finans for et år siden talte med daværende adm. direktør Henrik Solkær, var meldingen også, at 2018 ville komme til at vise en bedre bundlinje end i 2017. Men sådan skulle det altså ikke gå.

Ritzau Finans har forsøgt at spørge uddybende ind til sidste års resultater hos Henrik Alifas Nielsen, som mod slutningen af i fjor overtog direktørposten fra Henrik Solkær. Han ønsker dog ikke et interview og henviser i stedet til regnskabet.

Ny webplatform
Af 2018-regnskabet fremgår det, at Det Danske Madhus blandt andet brugte det forgangne år på at lancere en webplatform, der skal sikre en øget kundetilgang på det voksende private segment inden for måltidskasseløsninger. Netop det område blev også af den tidligere direktør, Henrik Solkær, fremhævet som et af koncernens fremtidige fokuspunkter.

Ud over webplatformen er der også brugt tid og ressourcer på at flytte koncernens køkken i Silkeborg sammen med køkkenet i Aarhus. Det er ifølge regnskabet sket for at sikre ”en konstant høj udvikling i Det Danske Madhus’ koncepter og kompetencer”.

For det igangværende år er der endnu en gang en forventning om vækst i koncernens indtjening. Den vækst kan ifølge regnskabet til dels tilskrives planlagte proces- og effektiviseringsforbedringer samt vækst i kernesegmenterne.

- Herudover har 2018-resultatet været belastet af omkostninger af engangskarakter i forbindelse med sammenlægning af produktionen i Silkeborg og Aarhus. Den forventede vækst i 2019 er ligeledes understøttet af udvikling i de første måneder af 2019, står der i regnskabet.

I dag har Det Danske Madhus seks køkkener fordelt over landet, hvoraf det ene fungerer som et administrationscenter. Hertil kommer et distributionsnetværk, som leverer til hele landet bortset fra Bornholm og øerne.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ingrediensfabrik stadig lagt ned efter brand

Ugens grin: Den forvirrede lastbilchauffør

Co-Ro klar med sit topmoderne innovationscenter

Lagkagehusets direktør stopper

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

Nyhedsbrev

15.120 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Online Avis Arkiv

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

World Food Summit under en bæredygtig hat

Coop tilbagekalder hamburgerryg

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Food Festival får food-konkurrence

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Antallet af slagtninger styrtdykker

Flere mejerier vil lave planteprodukter

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Defco-familie får lov at blive efter salg

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kan man gøre en krankrog innovativ?

Kabelforskruninger

Rustfrit snekkegear med rustfri motor IP69K washdown

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Konfigurer dine kapslinger og prisforespørgsler online hos Fibox

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Byggepladsindretning med containere og pavilloner

Har du behov for kompensering i konstruktionen?

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

Magnetventiler med "kick og drop-elektronik"

Dorner samler SmartFlex og FlexMove til én platform kaldet FlexMove

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Fremtiden er cirkulær! - Udvikling af fremtidens fødevareemballage i dag

Skandinaviens største online-udvalg af bælge

Nyt simuleringsværktøj til modelbaseret maskineudvikling

ROTEX elastisk klo-kobling fra KTR

Viklemaskine til chokolade RASCH RKS 2 forhandles af Salicath ApS

Glæd dig til at opleve de nyeste gadgets og prototyper

Process Engineering støtter ”Danmark planter træer”

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

PRO-CONSULT hjælper med skolemælken

PALOMAT® Forhandler 2019!

Send til en kollega

0.305