23948sdkhjf

- Vi gambler med fødevaresikkerheden

Dansk Drikkevandskontrol advarer om overset problem
Risikoen for forurening af drikkevandet i bygninger er langt større end forurening i jorden. Problemet er imidlertid overset. Derfor gambler vi lige nu med vores sundhed.

Det skriver Dansk Drikkevandskontrol i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at analyseinstituttet ikke mindst har storkøkkener, cateringvirksomheder og fødevare- og industrivirksomheder i kikkerten.

Ifølge Dansk Drikkevandskontrol overser de fleste risikoen for, at virksomheder og bygningsejere selv bidrager til at forurene drikkevandet på grund af tilbageløb fra bygningernes vandinstallationer.

- Problemet opstår, hvis bygningens vandinstallationer ikke er tilstrækkeligt sikrede mod tilbagestrømning. Her kan vandet løbe tilbage i vandforsyningens ledningsnet og muligvis forurene vand, som bliver sendt ud til andre brugere i ledningsnettet. Internt i en virksomhed er der også risiko for, at vandet fra et tappested forurener et andet. Det gælder især ejendomme med store vandforsyninger som hoteller, restaurationer, storkøkkener, institutioner, hospitaler og lignende, hvor der er tilkoblet maskiner som for eksempel kaffeanlæg, opvaskemaskine og vaskerianlæg, skriver analyseinstituttet.

- Risikoen for forurening af drikkevandet ved tilbagestrømning af vand fra bygningers vandinstallationer er langt større end forurening ude i jorden. Det kan være sundhedsskadeligt, og dermed gambler vi med fødevaresikkerheden, siger partner i Dansk Drikkevandskontrol Finn Bøye Nielsen.

Flere og flere vandforsyninger producerer drikkevand efter fødevarestandarden ISO 22000. Det betyder, at drikkevand er defineret som et fødevareprodukt. Det giver vandforsyningerne meget større hjemmel til at stille krav til virksomheds- og bygningsejere, for eksempel boligforeninger, storkøkkener, cateringvirksomheder og fødevarevirksomheder, om dokumenteret eftersyn af drikkevandsinstallationerne i fremtiden.Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.109