23948sdkhjf

29 millioner til smartere fødevareproduktion

En stribe små og mellemstore danske fødevarevirksomheder kan nu få hjælp til deres digitale udvikling. Et europæisk projekt med Danish Food Cluster i partnerkredsen står bag med en pose penge på 29 millioner kroner.

Danish Food Cluster er sammen med 12 europæiske partnere en del af et nyt europæisk projekt ved navn S3FOOD. Formålet er at forbedre effektivitetsgraden og bæredygtigheden hos den europæiske fødevareindustri ved at gøre det muligt for små og mellemstore virksomheder at implementere digital teknologi.

Med den såkaldt fjerde industrielle revolution, Industry 4.0, godt i gang har flere virksomheder allerede reageret ved at automatisere deres produktion. For eksempel ved at udnytte virksomhedens data til hurtigere at identificere problemer og løbende forbedre produktionen.

- I denne digitale klub er det vigtigt, at de små og mellemstore virksomheder er medlem, hvis vi fortsat skal være en førende fødevarenation, siger Danish Food Clusters direktør, Lone Ryg Olsen.

- De små og mellemstore virksomheder er fremtidens vækstlokomotiver i den danske fødevareklynge, og som mindre og ofte mere agile enheder har de gode forudsætninger for at udnytte de nye muligheder i industri 4.0, tilføjer hun.

Via S3FOOD-projektet vil partnerne have et særligt fokus på at udbrede brugen af smarte sensorer til at forbedre kvalitetskontrol, ressourceeffektivitet og sikre højere fødevaresikkerhed. Ved hjælp af smarte sensorer kan SMV’er gemme deres data og viden i automatiserede systemer, som giver bæredygtige fordele til deres forretning, påpeger Danish Food Cluster.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078