23948sdkhjf

Millioninvestering: Nu laver Svaneke Bryghus også dåseøl

På Bornholm har Svaneke Bryghus netop lanceret en ny serie af dåseøl, som lander i handlen i hele Danmark i løbet af sensommeren.

Efter flere års forarbejde og en investering på seks millioner kroner kører den nyetablerede dåsekolonne i Svaneke. Dåsekolonnen har længe været på bryggeriets ønskeliste, da dåser giver nye markedsmuligheder i et hårdt presset ølmarked. Svaneke er et af de første mindre, uafhængige craft-bryggerier med egen dåsekolonne og vil i fremtiden tappe på både flaske og dåse, oplyser bryggeriet.

Svaneke Bryghus var i sin tid blandt de første mikrobryggerier til at automatisere flasketapninger, og bryggeriet har løbende investeret i fustagetapper, øget kapacitet og senest i økologi og grøn omstilling.

- Dåsekolonnen er en vigtig del i den grønne omstilling, da carbon-footprintet for dåser er markant lavere end for engangsflasker og stort set på niveau med genpåfyldelige returflasker, forklarer Steen Jespersen, direktør for Svaneke Bryghus.

Nye muligheder
Svaneke Bryghus lancerer i første omgang en ny og mere rebelsk ølserie på dåse - en serie, som henvender sig til "en bredere målgruppe og nye forbrugssituationer", idet de er lettere at transportere og fylder knap så meget i køleskabet.

- Den nye ølserie har sit helt eget design og udtryk. Dåser giver nemlig mulighed for at udnytte etiketten på en ny måde. Vi har længe haft lyst til at designe nogle øl med et mere sprælsk udtryk, hvor Bornholm kommer til udtryk på en ny måde. Vi har derfor gjort meget ud af design og storytellingen på de nye dåseøl, fortæller Steen Jespersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156