23948sdkhjf

Nordjysk sushifisk-firma på vej mod første overskud

| Af Dan Petersen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Inden alt for længe er der hos Sashimi Royal i Hanstholm håb og tro på at kunne tjene penge på produktion af japansk ravfisk - i visse kredse også kendt som yellowtail.

Foreløbigt har bundlinjen dog vist røde tal for den nordjyske fiskeproducent, som sidste år måtte notere et underskud på 13 millioner kroner efter skat. Det fulgte efter et noget lavere nettounderskud på 2,1 millioner kroner året før.

- Vores 2017-resultat var som ventet, da vi vidste, at vi fik for få fisk. Og 2018-resultatet er egentlig samme historie, forklarer Claus Rom, der er administrerende direktør hos Sashimi Royal.

Forretningen hos Sashimi Royal er opbygget således, at selskabet modtager de små fisk fra partnerfirmaet Maximus, der har samme direktion og ejerkreds som Sashimi Royal.

Hos Maximus har man til opgave at fede fiskene op, til de når en vægt på omkring 50-60 gram. Derefter sendes fiskene videre til Sashimi Royal, hvor de vokser videre, indtil de er klar til at blive sendt til samarbejdspartneren Nordic Seafood, som står for at sælge fiskene.

For få fisk
De første år har der imidlertid været sendt færre end ventede fisk igennem systemet, fordi der er tilført for få fisk til Maximus.

- Og når vi har for få fisk i Maximus, så får det færre penge, fordi der ganske enkelt er færre fisk, end man budgetterer med. Og det samme gælder for Sashimi, at desto færre fisk der kommer ind, desto færre fisk er der også at sælge sidenhen, og det er voldsomt negativt, siger Claus Rom.

Til gengæld glæder direktøren sig over, at Maximus i løbet af hele indeværende år har produceret det antal fisk, der har været ventet, og at Sashimi samtidig får alle de fisk, det skal.

Men ligesom Rom ikke blev bygget på en dag, så vokser en japansk ravfisk heller ikke til fuld størrelse natten over. Som oftest går der et års tid, fra fiskene kommer ind til Sashimi Royal, til de kan sendes videre i systemet.

- Så man kan sige, at 2020 bliver det første rigtige år for Sashimi, hvorimod 2019 bliver normalt for Maximus, da det kommer til at sælge de fisk, det skal, fortæller Claus Rom.

Når først fiskene er fuldt udvoksede og sendt videre til Nordic Seafood, som er en milliardomsættende virksomhed fra Hirtshals, så sælges de i øjeblikket til 18-19 lande og 100 forskellige kunder.

Aftagerne af fiskene er blandt andet blandt andet Michelin-restauranter og andre ”high end”-restauranter samt sushikæder.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Efter massive tab: Ingrediensfabrik lukker

Mille Food må igen eksportere til Kina

Tidligere Mærsk-topchef får toppost i fødevaregigant

2

Dansk Tang på vej med unik tangfarm

EU-samarbejde kan give over en milliard til danske virksomheder

EU: Fødevarer fra besatte områder skal mærkes

Nyhedsbrev

15.244 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Direktør tyvstarter mejeriprojekt til 100 millioner

Online Avis Arkiv

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Carlsberg dropper fodbold-EM

Burger King lancerer kødfri succes i Danmark

Gråsten Fjerkræ skal levere til Kokkelandsholdet

Alfa Laval åbner innovationscenter i København

Vestjysk teknologi skal revolutionere fremtidens ølbrygning hos Carlsberg

Ugens grin: Gebyrgribben

Thylandske jomfruhummere får DI-pris

Robotter har været med til at skabe flere danske job

Nyt samarbejde skal løse fødevarebranchens udfordringer

Dagrofa napper aftale til 600 millioner fra konkurrent

Lidl og Too Good To Go laver mange flere lykkeposer

Homemate skal levere hverdagsretter til nemlig.com

Østjyder får stærk fødevarepartner i Holland

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Danskere sælger livsværk til amerikansk emballagegigant

1

Arla udvider mozzarellamejeri for 600 millioner

Helle Thorning-Schmidt får bestyrelsespost i nordjysk fødevarevirksomhed

Rapport: IT-sikkerheden halter i hver fjerde virksomhed

Bifodan nu på amerikanske hænder

Danish Food Clusters direktør stopper

Hartmann får ny formand

Friland har hul igennem til USA

Virksomheder med underskud: Største stigning siden finanskrisen, men …

Process Engineering-ejer hædret

Ged på gaflen: Gederne indtager de danske mejerier

1

Bagerkæde lancerer vitaminbrød med ny gærtype

1

Skagenfood har nu en klimakasse

Mille-medarbejdere beholder jobbet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ODE’s nye højfrekvens magnetventil med lang levetid

Hårdfør teknologi til følsomme emner

Gravlund Industrigummi udvider maskinparken

Findes den ultimative kompressor?

Kom til åbent hus hos European Energy Insurance ApS

Grenå Spåntagning | UR-Robotten er en overskudsforretning

Isomasters servicedøre på lager til omgående levering

Bureau Veritas Kick Off Seminar 2020

ATyS d M fra Socomec

Azelis vokser igen

Preboarding og onboarding – en god start

Findes den ultimative kompressor?

Mød Trelleborg Sealing Solutions på WindEurope Offshore 2019

Mød os på DIRA messen

Bent Nygaard Elektronik A/S forhandler Labelmate

Mød Bo Rønhard - Ny salgskonsulent i Nordjylland

Manuelle taljer fra TOHO hos Carl Stahl A/S

Sådan undgår du Dødens Gab

Fjernundervisning

Lenze tilbyder Plug & Produce

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Standard skal sikre privatlivets fred

Olet Industrigummi A/S leverer emner til fødevareindustrien

Mangler du en destrueringstank til din kones farlige fælder?

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Send til en kollega

0.207