23948sdkhjf

Nordthy fortsætter fremgang: Særligt tre produkter er en god forretning

| Af Anne Brik Jensen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie
Navnet Nordthy pryder flere varenumre, end man kan tælle på to hænder. Fra brød og kage til slik, flødeboller og kammerjunkere. Men det er müslibarer, nødder og rugbrødssnacks, der de seneste år har vist sig at være en særligt god forretning for familievirksomheden i Østerild i Nordjylland.

Og det kan ses på bundlinjen. Nordthy A/S kommer nemlig ud af 2018 med et resultat på godt 5,6 millioner efter skat. En fremgang på 2,2 millioner fra 2017, hvor resultatet lød på lidt mere end 3,4 millioner. Egenkapitalen er vokset fra godt 18 millioner i 2017 til næsten 25 millioner i 2018.

- Vi har ramt nogle gode varer og trenden i markedet ved at satse mere på nødder, müslibarer og rugbrødssnacks, forklarer Søren Lukassen, den ene af virksomhedens ejere og direktører, om væksten.

Han peger desuden på, at virksomhedens strategi med i højere grad at profilere sit eget navn begynder at bære frugt.

Læs også: - Nå, det er her, mine kager fra Nordthy ender

- Vi laver flere og flere ting i vores navn, og det vil sige, at vi bliver mere synlige på markedet, siger han og tilføjer, at også det store produktsortiment er med til at drive virksomhedens økonomi i en positiv retning.

- Vi har varer til alle sæsoner hele året rundt, og det betyder, at vi ikke længere har lavsæsoner, siger han med henvisning til produkter som brunkager og kammerjunkere.

Produktudvikling
Nordthy A/S blev til i 1966, da Søren Lukassens far, Børge Lukassen, etablerede B. Lukassen’s Kager. I starten leverede han kager til de lokale købmænd, men siden har virksomheden satset på flere andre produkter og det tyske marked, og i dag er det Søren og hans bror Lars, der driver den 53 år gamle virksomhed.

Et godt resultat i 2018 får dog ikke virksomheden til at bremse op. Ifølge Søren Lukassen satser Nordthy A/S på, at hårdt arbejde og et fortsat stort fokus på produktudvikling kan gøre 2019 til et endnu bedre år end 2018.

- Vi forsøger at efterkomme de krav og ønsker, som butikskæderne har, og så prøver vi også på at gå forrest og være nogle af de mest innovative på vores område, siger han.

Hvordan bliver man ved med at være det, I er jo efterhånden en gammel virksomhed?

- Det handler om at få nogle unge mennesker med ind i udviklingen, for de har sommetider et andet syn på tingene, end vi andre har, siger Søren Lukassen.
Mere om: Nordthy | Nordthy
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Torvehallerne til stadeholder: Stop med at sælge foie gras

Supermarkeder sælger mindre af stor klimasynder

Stor oliebrand standser produktionen hos ingredienskæmpe

Onsdag aften måtte syv brandværn rykke ud til en stor oliebrand hos ingrediensvirksomheden Essentia. Nu står produktionen stille på fabrikken i Gråsten

Det bliver i familierne: Micro Matic på nye hænder

Dansk Erhverv: Afskaffelse af IVSer betyder færre nye virksomheder

Fødevare mistænkes for at stå bag sjælden type salmonella

Nyhedsbrev

15.070 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Danish Crown vil kopisikre kødeksport i digitalt forsøg

Online Avis Arkiv

TripleNine i stor millioninvestering

Italienere overtager midtjysk småkagefabrik i milliardhandel

Danish Crown henter ny CFO hos Ecco

Ny, stor fødevarekonference på Københavns Universitet

Aasted åbner afdeling i USA

Ikonisk slikproducent lander på laveste bundlinje siden 1998

Carlsberg lukker iværksætterbryggeri

Tekonoligisk Institut skal skaffe bedre ølsmag

Kaffehus har vokseværk: Vil vokse 100 pct.

Lakrids-konge investerer i iværksættere

Mejerigaarden sender topchef på porten

Stort underskud hos Daloon

Østjysk pålægsfirma i rekonstruktion

Dansk vodka præmieret

1

Chili Klaus' leverandør: Interessen er på retur

Fire nye fødevareiværksættere samler penge ind på internettet

Tre på stribe: SMV'erne vokser igen på omsætning og overskud

Roskilde Festivals madboder får klimamenuer

Ægtepar: Derfor solgte vi vores sodavandssucces

Egentlig ville de lave dressing ...

Antallet af konkurser har været stigende i 2019

Arla vil afregne 10.000 landmænd efter klimaaftryk

Claus Meyer i minus for tredje år i træk

Flere danske virksomheder flytter produktionen hjem

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Plastlåg og sygdom: Arla overvejer at droppe samarbejde

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Tilslut Ex komponenter korrekt!

Gratis GS1 online basiskursus

Ara-el præsenterer ATyS S

Udskæring af kage - Salicath ApS

Afsværing, afspækning eller afhinding af kød

40 fods støjdæmpet container med opsamlingskar

Gravlund Industrigummi har åbent hele sommeren

BOGEs seneste milepæl inde for kompressorer

Verdens mindste Vision Sensor

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologi

Derfor er DiaLabXpo et besøg værd

Ferie? Bare rolig - vi er her hele sommeren.

ATyS d M fra Socomec

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

UR-robotarme øger produktionen 50% hos Raaco

Fagor storkøkken er populære kvalitetsprodukter

KTR BoWex Buetandskobling

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

Mathias elsker at nørde styretavler

JW Industri står klar hele sommeren

Overvågning og styring af elektricitet

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Trelleborg sætter Guinness World Record for den største O-Ring nogensinde

Højt specialiseret værksted med tilpassede løsninger

Prøv Daarbak's sommerspin!

Send til en kollega

0.152