23948sdkhjf

Nordthy fortsætter fremgang: Særligt tre produkter er en god forretning

| Af Anne Brik Jensen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie
Navnet Nordthy pryder flere varenumre, end man kan tælle på to hænder. Fra brød og kage til slik, flødeboller og kammerjunkere. Men det er müslibarer, nødder og rugbrødssnacks, der de seneste år har vist sig at være en særligt god forretning for familievirksomheden i Østerild i Nordjylland.

Og det kan ses på bundlinjen. Nordthy A/S kommer nemlig ud af 2018 med et resultat på godt 5,6 millioner efter skat. En fremgang på 2,2 millioner fra 2017, hvor resultatet lød på lidt mere end 3,4 millioner. Egenkapitalen er vokset fra godt 18 millioner i 2017 til næsten 25 millioner i 2018.

- Vi har ramt nogle gode varer og trenden i markedet ved at satse mere på nødder, müslibarer og rugbrødssnacks, forklarer Søren Lukassen, den ene af virksomhedens ejere og direktører, om væksten.

Han peger desuden på, at virksomhedens strategi med i højere grad at profilere sit eget navn begynder at bære frugt.

Læs også: - Nå, det er her, mine kager fra Nordthy ender

- Vi laver flere og flere ting i vores navn, og det vil sige, at vi bliver mere synlige på markedet, siger han og tilføjer, at også det store produktsortiment er med til at drive virksomhedens økonomi i en positiv retning.

- Vi har varer til alle sæsoner hele året rundt, og det betyder, at vi ikke længere har lavsæsoner, siger han med henvisning til produkter som brunkager og kammerjunkere.

Produktudvikling
Nordthy A/S blev til i 1966, da Søren Lukassens far, Børge Lukassen, etablerede B. Lukassen’s Kager. I starten leverede han kager til de lokale købmænd, men siden har virksomheden satset på flere andre produkter og det tyske marked, og i dag er det Søren og hans bror Lars, der driver den 53 år gamle virksomhed.

Et godt resultat i 2018 får dog ikke virksomheden til at bremse op. Ifølge Søren Lukassen satser Nordthy A/S på, at hårdt arbejde og et fortsat stort fokus på produktudvikling kan gøre 2019 til et endnu bedre år end 2018.

- Vi forsøger at efterkomme de krav og ønsker, som butikskæderne har, og så prøver vi også på at gå forrest og være nogle af de mest innovative på vores område, siger han.

Hvordan bliver man ved med at være det, I er jo efterhånden en gammel virksomhed?

- Det handler om at få nogle unge mennesker med ind i udviklingen, for de har sommetider et andet syn på tingene, end vi andre har, siger Søren Lukassen.
Mere om: Nordthy | Nordthy
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Kok skal udvikle god smag hos FoodtureLab

Madklubben-stifter hædret med pris

Carlsberg-ansatte ramt af Coca-Cola-ændringer

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

Laksestykker og skinke kaldt retur

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.252 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

FSG Foods bygger nyt domicil

Online Avis Arkiv

Unibrew i fin form

Is-producent flytter og får mere plads

Testcenter åbnet med et brag

Mille Food må igen eksportere til Kina

Efter massive tab: Ingrediensfabrik lukker

2

Dansk Tang på vej med unik tangfarm

EU-samarbejde kan give over en milliard til danske virksomheder

Tidligere Mærsk-topchef får toppost i fødevaregigant

EU: Fødevarer fra besatte områder skal mærkes

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Direktør tyvstarter mejeriprojekt til 100 millioner

Carlsberg dropper fodbold-EM

Gråsten Fjerkræ skal levere til Kokkelandsholdet

Burger King lancerer kødfri succes i Danmark

Alfa Laval åbner innovationscenter i København

Thylandske jomfruhummere får DI-pris

Vestjysk teknologi skal revolutionere fremtidens ølbrygning hos Carlsberg

Lidl og Too Good To Go laver mange flere lykkeposer

Rapport: IT-sikkerheden halter i hver fjerde virksomhed

Helle Thorning-Schmidt får bestyrelsespost i nordjysk fødevarevirksomhed

Bifodan nu på amerikanske hænder

Danish Food Clusters direktør stopper

Friland har hul igennem til USA

Hartmann får ny formand

Virksomheder med underskud: Største stigning siden finanskrisen, men …

Process Engineering-ejer hædret

Ged på gaflen: Gederne indtager de danske mejerier

1

Bagerkæde lancerer vitaminbrød med ny gærtype

1

Skagenfood har nu en klimakasse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

82 unikke kombinationer af reoler til Novozymes

Præisolerede PE rør med spirokappe fra Nordic Pipe ApS

Jul i Aalborg Zoo

Hvor går man hen, når produktionen står stille?

Gravlund Industrigummi A/S tilbyder sprøjtestøbning

NYHED: Unikke Rundsling til 'Heavy Lift' fra Hampidjan

Process Engineering er igen kåret som én af Danmarks Bedste

Gør op med produktionsindustriens barrierer for at etablere

Ny Lamelvakuumpume med trykregulering

Siemens Simatic automationsløsninger – reducér to licenser til én combo-licens

Ara-el præsenterer ATyS S

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Findes den ultimative kompressor?

Vind en Dynello Accu Winder - Fyns Kran Udstyr

Tjek om din elpris er god

IT hosting udfordringer man skal overveje, når man opgradere

Temaeftermiddag

Nye frekvensomformere fra ABB sikrer vand til lidt af hvert

Vores guide til FALCON by DENIOS

Ringspann® præcision

ODE’s nye højfrekvens magnetventil med lang levetid

Hårdfør teknologi til følsomme emner

Gravlund Industrigummi udvider maskinparken

Findes den ultimative kompressor?

Kom til åbent hus hos European Energy Insurance ApS

Send til en kollega

0.195