23948sdkhjf

TripleNine i stor millioninvestering

TripleNine investerer stort i Thyborøn. 

Sammen med Thyborøn Havn investerer virksomheden 70 mio. kr. blandt andet i et nyt losseanlæg for at betjene fiskere hurtigere og mere effektivt samt i et nyt kajanlæg.

Det skriver Lemvig Kommune på sin hjemmeside. 

Med knap 100 medarbejdere er virksomheden den største af en række afdelinger under koncernen TripleNine Group A/S, der opererer over hele kloden og er en af de største producenter i verden af fiskemel og fiskeolie med fabrikker i Danmark, Norge og Chile. 

Firmaet, med logoet 999, forarbejdede i 2018 knap 440.000 ton fisk til fiskeolie og fiskemel, hvilket er tæt på rekorden i 2015, hvor der gik knap 450.000 ton fisk gennem fabrikken i Thyborøn. 

Seneste i en række investeringer
TripleNine og Thyborøn Havn deles om investeringen med 35 mio. kr. hver. Kapaciteten udvides kraftigt, så TripleNine udvider lossekapaciteten fra 160 ton til 400 ton i timen. 

- Det er jo mere end en fordobling af vores lossekapacitet. Men det er nødvendigt, hvis vi skal bevare vores position som en stærk, global aktør på markedet for fiskemel og fiskeolie af høj kvalitet, siger Tina Kjærgaard, direktionssekretær på TripleNine i Thyborøn og tilføjer: 

Fakta: TripleNine

Navnet kommer af virksomhedens første telefonnummer, 999. Dengang - i 1948 - hed den Andelssildeoliefabrikken. Den blev dannet af 52 fiskere i Esbjerg. 

Der er cirka 300 ansatte i hele TripleNine Group A/S. 90 er ansat i Thyborøn, 40 i Esbjerg. Resten i udlandet. 

Produkterne afsættes over hele verden og anvendes primært som ingrediens i foder til fisk, grise, kyllinger og til kæledyr. 

På en normal arbejdsdag kan der forarbejdes cirka 3.000 ton fisk. Tobis, brisling, sperling, blåhvilling samt afskær fra konsumfisk udgør de vigtigste råvarer til fremstilling af fiskemel og fiskeolie.

- Vi ønsker at være i front med udvikling, fremstilling og afsætning af sådanne produkter. Målet er at opnå en førende position som leverandør af fiskemel og fiskeolie til foder til landbrug, fiskeopdræt og kæledyr. 

TripleNines faciliteter i Thyborøn moderniseres og opgraderes løbende. Den seneste ombygning medfører, at alt udstyr nu er indendørs. Det giver bedre arbejdsforhold for medarbejderne, og vejret kan ikke forstyrre losningen. Råvarerne – fiskene - er beskyttede og eksponeres ikke for vejret og holdes nedkølet. 

Samtidig opnås betydelige miljøgevinster ved at indkapsle råvarerne. Oven i kan TripleNine levere vand og olie hurtigere til fartøjerne. Det nye anlæg bliver færdigt sidst på året. 

Hovedparten af de ansatte i Thyborøn er ufaglærte, der over tid er skolet til de mange opgaver. 

Blandt de faglærte er smede, maskinmestre og elektrikere, der holder maskinerne i gang eller reparerer dem. Kemiingeniører, der arbejder med kvalitetskontrol og IT-eksperter indgår også i staben.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094