23948sdkhjf

Dansk Erhverv: Afskaffelse af IVSer betyder færre nye virksomheder

Afskaffelsen af muligheden for at oprette Iværksætterselskaber, IVSer, har betydet et fald i antallet af nyoprettede virksomheder. Det viser nye tal fra Dansk Erhverv. 

Efter en stigning i antallet af nye selskaber de seneste år, vendte udviklingen i maj og juni 2019, hvor der skete et betydeligt fald sammenlignet med samme måneder i 2018. Det er sket efter, at det pr. 15. april 2019 ikke længere er muligt at etablere et Iværksætterselskab. 

Antallet af nyetablerede selskaber i juni 2019 var på 2.420, hvilket var et fald på 27 pct. i forhold til juni 2018. 

Har ladet de brodne kar ødelægge den gode ide
I stedet for at afskaffe Iværksætterselskaber kunne man have valgt andre muligheder, der fortsat giver iværksættere mulighed for at stifte et selskab med et lavt kapitalkrav, lyder det fra Dansk Erhverv. 

- Det er ærgerligt, at vi har ladet de brodne kar ødelægge mulighederne for alle de lovende iværksættere i Danmark, som stifter et Iværksætterselskab med gode intentioner, siger Jasmina Pless, chefkonsulent for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv. 

- For flere af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder har Iværksætterselskaber været altafgørende for, at virksomheden kunne blive stiftet. Flere har startet deres virksomhed som et Iværksætterselskab og senere omdannet virksomheden til et anpartsselskab, da den var moden til det, påpeger hun endvidere

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079