23948sdkhjf

Supermarkeder sælger mindre af stor klimasynder

| Af Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Øget fokus på klima får flere til at vælge oksekødet fra, når de køber ind. Generelt falder salg af fersk kød

Flere og flere vælger oksekødet fra, når de skal fylde indkøbsvognen i supermarkedet.

Det viser tal fra analyseinstituttet Nielsen, som baserer sig på data fra 98 procent af alle landets supermarkedskæder.

Fra midten af 2017 til og med første halvår af 2019 er salget af fersk oksekød faldet med 3,8 procent.

Samtidig er salget af fjerkræ steget næsten otte procent.

Ifølge Helle Brønnum Carlsen, der er lektor i madkundskab ved Københavns professionshøjskole, er det et udtryk for, at forbrugerne bliver mere klimabevidste.

- Der er kommet en klimabevidsthed, som vi også så ved sidste folketingsvalg.

- Den handler om, at vi skal skære ned på de store CO2-syndere, og det er jo blandt andet oksekød, siger hun.

Onsdag skrev det norske nyhedsbureau, NTB, at kødforbruget i Norge er faldet for første gang i 100 år, og at det her især er det røde kød, som nordmændene fravælger.

I Danmark har udviklingen været undervejs lidt længere. Det har man i hvert fald oplevet hos supermarkedskoncernen Coop, der blandt andet har Fakta, Kvickly, SuperBrugsen og Irma.

- Andelen af danskere, der af og til spiser mad uden kød, er stigende. Det er særligt den yngre del af befolkningen - personer under 35 år - der spiser mindre kød og har flere kødfrie dage, siger Coops analysechef, Lars Aarup.

Han oplever, at forbrugernes madvaner bevæger sig i en mere "let retning", hvor der kommer mere fokus på at spise grøntsager og fjerkræ.

Det skyldes blandt andet, at det er sundere og mere klimavenligt, siger han.

Men på trods af faldet i salg af fersk rødt kød har der kun været et lille fald i det samlede salg af fersk kød.

Fra 2017 til 2019 faldt det 1,2 procent, og det betyder, at vi fortsat ikke viger uden om kødet.

Helle Rønnum Carlsen mener da heller ikke, at tendensen betyder, at flere bliver veganere og vegetarer.

Alligevel er hun sikker på, at vi også fremover vil udelade mere kød fra måltiderne.

- Der kommer helt sikkert til at være et fortsat fald i salget. Det tror jeg helt klart på, siger Helle Rønnum Carlsen.

Ifølge Coop var kødforbruget mellem cirka 2007 og 2014 det højeste nogensinde.

/ritzau/

Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Thise Mejeri satte igen ny rekord

Nu mærker FoodTech-messen positive takter

Meyers Kantiner har igen sat sig på Folketinget

Food Supply udkommer også i sommerferien

Vil kæmpe for Gram Equipment-erstatning til den bitre ende

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.561 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Restaurantkæden Grød vil åbne i udlandet

Online Avis Arkiv

Stifter forlader jysk kæmpeprojekt

Farvel: Orme-Lasse bliver til Surfer-Lasse

Knas med byggeri giver Carletti laveste overskud siden 2014

Arla udnævner ny økonomidirektør

Lakridskonge er nu med i eks-politimands snack-firma

Grøntvirksomheder fusionerer

Pålæg og pølser er tilbagekaldt

Chr. Hansen er helskindet gennem corona - overvejer nu frasalg

Britisk opkøb fastholder Daloon i minus

2

Containerslagterier på kanten af eksportsucces

Succesfuld sommerøl: Bilka bliver eneforhandler med rekordordre

Danmarks næststørste udleder af CO2 vil forurene mere i strid med EU-krav

Nordic Sugar beder om lov til at fyre med mere kul og svær brændselsolie i håbet om senere at koble sig på det nationale gasnet, viser en aktindsigt, Politiken Miljø & Klima har fået.

Ny robot skal give øl smagen af dansk jord

FødevareDanmark frygter tysk nedsættelse af moms på fødevarer

Rentefri coronalån for 6,8 milliarder: Hver tredje ansøger er fra handel og horeca

Nu vil Easyfood også sælge til private og levere direkte til hoveddøren

Nordjysk fiskegigant ramt af høje råvarepriser

Palsgaard bruger 750 millioner på at fordoble kapaciteten

Vi undervurderer eget forbrug af slik og chips

Chokoladeproducent lukker flere butikker

Fødevarestyrelsen lukker efterforskning af campylobacter-udbrud

Lukning af corona-ramt tysk slagteri giver dønninger hos Tican

Schulstad-ansatte har genoptaget arbejdet

Fire ansatte på tysk Danish Crown-slagteri smittet med corona

Lagkagehusets eks-boss dropper Kohberg

Stryhns kalder store mængder leverpostej retur

Chr. Hansen på milliardopkøb i USA

Coronavirus sætter eksporten to år tilbage - men fødevarer trak op

Too Good To Go med nyt millionunderskud

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ScanDrums laver aftale med Infowise

ISO 14001 Inspirationsseminar

Den grønne dagsorden er også FRECONs hovedpine...

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

Vi bygger en Kran App - vil du hjælpe os?

Tag kontrol over din deklaration!

Star Industri går ALL IN - CNC-bearbejdning med fræs og drej

Lageret er fyldt med PALOMATer

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Få testet jeres produkter, overflader eller emballage

Nu kan industrirobotter få 3D-syn

Magnetisk filtrering er effektivt til flere områder

Hvorfor er der en blå label på dit løfteudstyr?

Ny pneumatisk drejeaktuator til hygiejniske applikationer

Safeguards: Undgå varmvalset fra Tyrkiet, køb EU-stål

ISO 22000 Inspirationsseminar

Løfteposer og værktøjsholdere hos Carl Stahl A/S

Lemvigh-Müller kåret som Eliteleverandør for andet år i træk

Deltag trygt og sikkert på FoodTech til efteråret 2020

Byggeri af domicil skrider frem

Kom helt tæt på kvinden bag vores isoleringskapper ... ↓

Luftpermeabilitetstester – også til ansigtsmasker!

Bremsemotor til din næste applikation?

Bruger du ren og tør trykluft i din produktionsproces?

FRECON samarbejder med Industriens Fond i genstartNU.dk

Send til en kollega

0.251