23948sdkhjf

Supermarkeder sælger mindre af stor klimasynder

| Af Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Øget fokus på klima får flere til at vælge oksekødet fra, når de køber ind. Generelt falder salg af fersk kød

Flere og flere vælger oksekødet fra, når de skal fylde indkøbsvognen i supermarkedet.

Det viser tal fra analyseinstituttet Nielsen, som baserer sig på data fra 98 procent af alle landets supermarkedskæder.

Fra midten af 2017 til og med første halvår af 2019 er salget af fersk oksekød faldet med 3,8 procent.

Samtidig er salget af fjerkræ steget næsten otte procent.

Ifølge Helle Brønnum Carlsen, der er lektor i madkundskab ved Københavns professionshøjskole, er det et udtryk for, at forbrugerne bliver mere klimabevidste.

- Der er kommet en klimabevidsthed, som vi også så ved sidste folketingsvalg.

- Den handler om, at vi skal skære ned på de store CO2-syndere, og det er jo blandt andet oksekød, siger hun.

Onsdag skrev det norske nyhedsbureau, NTB, at kødforbruget i Norge er faldet for første gang i 100 år, og at det her især er det røde kød, som nordmændene fravælger.

I Danmark har udviklingen været undervejs lidt længere. Det har man i hvert fald oplevet hos supermarkedskoncernen Coop, der blandt andet har Fakta, Kvickly, SuperBrugsen og Irma.

- Andelen af danskere, der af og til spiser mad uden kød, er stigende. Det er særligt den yngre del af befolkningen - personer under 35 år - der spiser mindre kød og har flere kødfrie dage, siger Coops analysechef, Lars Aarup.

Han oplever, at forbrugernes madvaner bevæger sig i en mere "let retning", hvor der kommer mere fokus på at spise grøntsager og fjerkræ.

Det skyldes blandt andet, at det er sundere og mere klimavenligt, siger han.

Men på trods af faldet i salg af fersk rødt kød har der kun været et lille fald i det samlede salg af fersk kød.

Fra 2017 til 2019 faldt det 1,2 procent, og det betyder, at vi fortsat ikke viger uden om kødet.

Helle Rønnum Carlsen mener da heller ikke, at tendensen betyder, at flere bliver veganere og vegetarer.

Alligevel er hun sikker på, at vi også fremover vil udelade mere kød fra måltiderne.

- Der kommer helt sikkert til at være et fortsat fald i salget. Det tror jeg helt klart på, siger Helle Rønnum Carlsen.

Ifølge Coop var kødforbruget mellem cirka 2007 og 2014 det højeste nogensinde.

/ritzau/

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Europas bedste whisky er kåret - og den er nordjysk

Kinesisk nytår og julesalg sender svinepriser på himmelflugt

Danske svineproducenter har udsigt til den højeste svinenotering siden 2001

Lokale producenter hyldes i Vejle

Supermarkeder sælger mindre kød og mere plantefars

Mens danskerne forbruger mindre fersk kød, er salget af vegetariske produkter steget markant

Nyt fra bestyrelser og direktioner

1

Pizzakæde lukkede i Danmark: Nu står flere lande for tur

Nyhedsbrev

15.204 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Trump spænder ben for Thises populære Vesterhavsost

Online Avis Arkiv

Fødevaredanmark: - Afskaf selskabsskatten for start-ups

46 mejerier kontrolleres efter beslaglæggelse af 400 paller mælkepulver

Foss har lagt nødvendige millioner i nye teknologier

Købere står i kø til gigantsucces i Esbjerg

Sådan vender fabrik udgift til milliongevinst

Kæmpe koncerner sværger plast-ed

Øl, honning, marmelade og gin: Producenter elsker adgang til specifikt logo

Danish Crowns salg af Tulip Ltd på plads

Din medister har været i Kina: Jan vil revolutionere pølseproduktionen

Orkla satser på nye investeringer og ændrer i topledelsen

Bon Appetit Group lander øko-ordre hos SAS

Klimaforandringer truer danske fiskefabrikker

Druen og tiden er moden: Vinbønder slår pjalterne sammen

Efter år med en kæp i hjulet: Bøf-chef vil vende minus til plus

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Lynfrysning sikrer kæmpe succes på fjerne markeder

Mille Food fyrer ledelsen

Danish Crown ansætter ny CFO

Dansk ingrediensgigant vokser - men ser mørke skyer på himlen

Carlsberg får ny kommerciel direktør

Danmarks konkurrenceevne fastholder plads i global top-ti

Flere og flere seniorer springer ud som iværksættere

Aarhus får et fødevarelaboratorium

Den danske industri er blevet ramt af influenza

Tilberedte rejer fra Asien indeholder fækale bakterier

Pølser tilbagekaldt efter fund af listeria

1

DI: Flere virksomheder oplever dyk i efterspørgslen

Politiet undersøgte ikke bestikkelse i Carlsberg trods tip

Fødevarenetværk skal lære om allergen-krav

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Papemballage erstatter plast-løsning

Bliv klar til Halloween med gratis skabeloner fra Avery!

Nye partnere i Dansk Stålmontage

VIND en Bruder-bil -Deltag i vores kundetilfredshedsanalyse

VKST i front for landbrugets CO2 kamp med nyt solcelleanlæg

Siemens sætter nye standarder med lanceringen af Simatic PCS neo

"Energi kontrol med maksimal nøjagtighed"

Formiddagsevent:Effektiv samhandel ml. kunder & leverandører

Elektriker døgnvagt

Udnytter din virksomhed mulighederne for cirkulær økonomi?

Kjærgaard introducere dataopsamling og analyse uden databoks

Historien bag energiforsikring til virksomheders el-aftale

UT 20U-14 Fstr/Fbrc Sort/Blp

Støb fundamentet for succes med en tryg, planlagt overgang fra projekt til drift

Har du styr på din dunk?

Flangekoblinger til forbrændingsmotorer

Få stærkere kunderelationer og øget salg med effektiv EDI

Kædenyheder fra Brd. Klee A/S

Bliv opgraderet! Som 6.400 andre - Det tager kun ét minut

Stødabsorberende bølgepap til sikker forsendelse

Ajcon bygger nyt grønt køle-/frysehus for JN Spedition

PALOMAT® 5 – stabling og nedstabling af 1-5 paller

Åben Virksomhed – Gibotech inviterer elever fra afgangsklass

Workshop om beregning af migration fra plast

Carsten Holm A/S udstiller på OTD 19 - Offshore Technology D

Send til en kollega

0.179