23948sdkhjf

Supermarkeder sælger mindre af stor klimasynder

| Af Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Øget fokus på klima får flere til at vælge oksekødet fra, når de køber ind. Generelt falder salg af fersk kød

Flere og flere vælger oksekødet fra, når de skal fylde indkøbsvognen i supermarkedet.

Det viser tal fra analyseinstituttet Nielsen, som baserer sig på data fra 98 procent af alle landets supermarkedskæder.

Fra midten af 2017 til og med første halvår af 2019 er salget af fersk oksekød faldet med 3,8 procent.

Samtidig er salget af fjerkræ steget næsten otte procent.

Ifølge Helle Brønnum Carlsen, der er lektor i madkundskab ved Københavns professionshøjskole, er det et udtryk for, at forbrugerne bliver mere klimabevidste.

- Der er kommet en klimabevidsthed, som vi også så ved sidste folketingsvalg.

- Den handler om, at vi skal skære ned på de store CO2-syndere, og det er jo blandt andet oksekød, siger hun.

Onsdag skrev det norske nyhedsbureau, NTB, at kødforbruget i Norge er faldet for første gang i 100 år, og at det her især er det røde kød, som nordmændene fravælger.

I Danmark har udviklingen været undervejs lidt længere. Det har man i hvert fald oplevet hos supermarkedskoncernen Coop, der blandt andet har Fakta, Kvickly, SuperBrugsen og Irma.

- Andelen af danskere, der af og til spiser mad uden kød, er stigende. Det er særligt den yngre del af befolkningen - personer under 35 år - der spiser mindre kød og har flere kødfrie dage, siger Coops analysechef, Lars Aarup.

Han oplever, at forbrugernes madvaner bevæger sig i en mere "let retning", hvor der kommer mere fokus på at spise grøntsager og fjerkræ.

Det skyldes blandt andet, at det er sundere og mere klimavenligt, siger han.

Men på trods af faldet i salg af fersk rødt kød har der kun været et lille fald i det samlede salg af fersk kød.

Fra 2017 til 2019 faldt det 1,2 procent, og det betyder, at vi fortsat ikke viger uden om kødet.

Helle Rønnum Carlsen mener da heller ikke, at tendensen betyder, at flere bliver veganere og vegetarer.

Alligevel er hun sikker på, at vi også fremover vil udelade mere kød fra måltiderne.

- Der kommer helt sikkert til at være et fortsat fald i salget. Det tror jeg helt klart på, siger Helle Rønnum Carlsen.

Ifølge Coop var kødforbruget mellem cirka 2007 og 2014 det højeste nogensinde.

/ritzau/

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Konkursramt pålægsfabrik er reddet

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlig fiskehandler

Ugens grin: Lønforhøjelsen gav bagslag

Venner er hoppet med på ginvognen

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

Fiskefirma afsløret i omfattende fusk

Nyhedsbrev

15.099 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Messe byder på topkokkedyst

Carlsberg overgår nu storebror Heineken i evnen til tjene penge

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Arla scorer kassen på Starbucks-aftale

Verdensnyhed: Nu bliver græs til mad i Skive

Food Festival igen klar med Branchefredag

Carlsberg kan ikke matche den perfekte sommer i Vesteuropa

Carlsberg øger salget efter stor fremgang i Kina og Vietnam

Ticans nye direktør har brug for flere ansatte

Jysk storkøkken i konkurssag

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Matchmaking: Fødevarefolk kan få hul igennem til Polen

1

Styrelse går efter fødevaregigant: Populært varemærke forbydes

Kinesere investerer stort i fynsk fabrik

Antallet af sundere fødevarer er eksploderet de seneste ti år

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Budweiser giver vokseværk hos verdens største bryggeri

Kinesisk eksport-bøvl: Danish Crown fyrer på griseslagteri

Danish Crown henter ny CFO hos Ecco

Ny, stor fødevarekonference på Københavns Universitet

Teknologisk Institut skal skaffe bedre ølsmag

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Webinar: Maskindirektivets krav til CE-mærkning

Solar angriber markedet for mekanik og teknik

NYHED: Perfekt microdosering! Ingen dryp, intet rod - Se de imponerende billeder her

Hvordan kan din emballage blive mere bæredygtig?

Fugt kan skabe store problemer

Hele 622,1 Ton på krogen...

Mirit Glas leverer safirglas til industrien

Vidste du dette om Nomo?

Konfigurer dine kapslinger og prisforespørgsler online hos Fibox

AxFlow servicerer alle kompressor mærker og har alt i efterbehandling...

Fendere og fendersystemer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Nu kan du bestille online i vores eShop

Expression har designet nogle super smarte fleksible messekit løsninger til din næste stand :)

Mountain Top Industries placerer to-cifret millionordre hos Egatec

TYTAN gruppeafbrydere fås nu hos Ara-El

ALPMA osteriudstyr

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Udlejning af doserings-/blandingsmaskiner

Den korteste vej til det rigtige værktøj!

19-årig robot hos Bisca arbejder for en solsikker sommer

Oplev SMC’s nye produkter på hi-messen

Skal din virksomhed være mere innovativ?

Det perfekte match

Hurtig og pålidelig konfigurering af automatiserede procesventiler med nyt ...

Lær Fibox A/S lidt bedre at kende i denne profil video

Send til en kollega

0.158