23948sdkhjf

Rekordunderskud hos pålægsgigant

Tabte ordrer, fratrædelsesgodtgørelser og nedskrivninger på fabrikker, der skal lukkes. 2018 blev et dyrt år for Danish Crowns britiske datterselskab Tulip Ltd, der før skat endte med et underskud på 719 millioner kroner. Det skriver Finans.

Ifølge mediet har Tulip siden begyndelsen af 2016 været i krise, men sidste års underskud blev det største i selskabets historie. På selve driften var underskuddet 316 millioner kroner, og dertil kommer nedskrivninger på 288 millioner samt finansielle udgifter på 115 millioner kroner.

I løbet af de seneste tre år beløber Tulips samlede driftsunderskud sig til 802 millioner kroner, og tager man nedskrivninger og finansielle poster med i ligningen, løber det samlede underskud før skat op i 1,4 milliarder.

Da Danish Crown offentliggjorde delårsrapport tilbage i maj, lagde administrerende direktør Jais Valeur ikke skjul på, at Tulip på nuværende tidspunkt udgør koncernens største enkeltstående udfordring.

Dengang udtalte Jais Valeur til Finans, at der var en klar forventning om, at underskuddet ville blive væsentligt mindre end sidste år, men nu fremgår det, at det tværtimod er det vokset markant fra 405 millioner i 2017 til 719 i 2018. En del af årsagen til det, skal findes i, at selskabets samlede udgifter til administration er øget med 32 procent til 523 millioner kroner. Det skyldes ifølge pressechef Jens Hansen udgifter til fratrædelsesgodtgørelser til et stort antal chefer og menige medarbejdere.

Ifølge både Jens Hansen og Jais Valeur forventes Tulip at være tilbage i sorte tal i regnskabsåret 2019/20.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094