23948sdkhjf

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Mangel på mejeriingeniører er fortid

Til september begynder 27 studerende på uddannelsen til mejeriingeniør ved Københavns Universitet, KU, og det tal vækker glæde både på universitetet og i branchen.

- Vores mål var at få mellem 25 og 35 nye studerende ind på uddannelsen hvert år, så det må siges at være lykkedes rigtig godt, konstaterer Lars Dalsgaard, der er Senior Vice President i Arla Foods, i en pressemeddelelse. Han er også formand for mejerikontaktudvalget, som står for industriens koordinerede samarbejde med KU om udvikling af mejeriingeniøruddannelsen.

Målet om 25-35 studerende blev sat i 2012, hvor antallet gennem en længere årrække havde været helt nede på omkring 10 om året. Med udsigt til mangel på mejeriingeniører besluttede Industrigruppen bag mejeriingeniøruddannelsen at vende udviklingen. Gruppen tæller virksomheder som Arla, Chr. Hansen, Novozymes, Dupont og andre, der ansætter mejeriingeniører, og i samarbejde med Københavns Universitet fik de sat gang i en informationskampagne.

Job med god løn
Formålet var at gøre uddannelsen mere kendt og give de unge et realistisk billede af mejeriingeniørernes karrieremuligheder. En uddannet mejeriingeniør har rigtig gode muligheder for at få et job herhjemme eller i udlandet til en attraktiv løn. På tænketanken Cepos’ liste over gennemsnitsindkomsten for de lange, videregående uddannelser ligger mejeriingeniører således på tredjepladsen.

Kampagnen, der stadig kører, omfatter blandt andet tilbud til de studerende om at besøge nogle af de virksomheder, der beskæftiger mejeriingeniører.

På Københavns Universitet er Anna Haldrup, leder af Institut for Fødevarevidenskab, yderst tilfreds med initiativet.

- Der er blevet gjort en kæmpeindsats, og det har resulteret i, at vi de seneste tre-fire år har fået det ønskede antal ind på kandidatuddannelsen. Det er enormt glædeligt, at indsatsen har båret frugt, og at tallet ser ud til at holde sig oppe, siger Anna Haldrup i pressemeddelelsen.

Hun kunne dog godt tænke sig, at endnu flere søgte ind på bacheloruddannelsen "Fødevarer og ernæring", som er grundlaget for at kunne læse videre til kandidat. For to år siden blev der indført adgangskrav på uddannelsen, og selv om det har betydet, at færre falder fra, har det også resulteret i, at der er ledige pladser på uddannelsen.
-
Hvis vi skal have flere ind, vil vi gerne – i samarbejde med andre grene af fødevarebranchen – gøre en indsats for blandt andet at vise de unge, at der er gode jobs til dem, når de er færdige med uddannelsen. Her er der meget inspiration at hente fra mejeribranchen, siger Anna Haldrup.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Brygmester med ny teknologi: I princippet kan jeg sidde derhjemme og sætte det hele i gang

103 millioner skal bane vejen til fremtidens fødevareforskning

Dekanter-teknologi løftes til nye højder

Ugens grin: Når tømreren har fri ...

Fødevarevirksomhederne flokkes om Vejen

Kommunen er ved at opbygge en decideret fødevareklynge i det sønderjyske

Tilflytter: Sagsbehandlerne har forstand på fødevarer

Nyhedsbrev

15.282 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Gammelt bryghus bliver omdannet til Bryggekulturens Hus

Online Avis Arkiv

Topmoderne ølbrygning: De glæder sig helt vildt i Thisted

10.000 chokoladejulekalendere tilbagekaldt - smager af pap

"Helt vildt": Årets danske bryggeri er Åben

Rekord: 380 julebryg fra de danske bryggerier

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Eksporten af økologi falder efter 12 år med fremgang

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Danish Crown vil investere 1,6 mia. kroner

Allerede nu sætter 2019 konkursrekord

Nu skal fremtidens fødevarer være helt sikre

Tyggegummi skal hjælpe kvinder med at blive gravide

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

1

Hemmeligt sted: Ota Solgryn er ikke helt hjemme endnu

Crispy Food: Efter nytår får Ota Solgryn det store comeback

1

Øko-direktør: Her er min fremtidsdrøm

Mille Food-ejer lukker selskab efter skandale

Nemlig.com fortsætter vokseværk og har underskud

Kyllingekød trækkes tilbage - solgt over hele landet

Illegale ansatte: Ny finanslov fordobler bødestraffen

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Lukket anlæg recirkulerer 98 procent af vandet

Svineavlere går imod Danish Crowns klimaindsats

Ægtepar fik millioner for sodavandssucces

1

Coop inviterer små mad-producenter til gratis seminar

Danish Crown Foods har nu ny direktør i Danmark

Trods konkurs: Slagtehus fortsætter

Ny fødevareimportør klar i Køge

Ny whisky er lagret på øl-fade

Takeaway: Wolt har fart på

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Stor opbakning til innovativt messeevent

Fuld automatisk vaske- og lagersystem til Vemag vogne

Så let er det at samle en Thern® Davit kran →

Er du usikker på, hvordan du skal gribe kemisk APV an?

PDF-scanning af ordrer

Sidste chance før jul

Emner udføres

Ny Finder serie Solid State relæ serie 77.31

Miromatic forhandles af Salicath ApS

Work smarter not harder

Salg af industri container løsninger

Give Elementer rykker på detail og industri

Undgå statisk elektricitet med en ion luftkniv

Få tips til at spare tid og penge!

10 TIPS til vedligehold af din hydraulikpumpe til løft

Copenhagen Pump forhandler kapselblæsere fra Pedro Gil

Transmitter til bl.a. Fugtmåling fra Summit

Lisco Analytical fører Refraktometre i høj kvalitet

Fibox tilbyder et fuldt sortiment af services

Pladegummi på ruller eller skåret på mål

Unik mulighed for at købe en Swift-Cut skæremaskine

Mindre støj på linjen med ny forbedret Stennevad hjemmeside

Den fleksible serie af sikringsholdere til din eltavle

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Ny salgschef hos ABJ METAL

Send til en kollega

0.212