23948sdkhjf

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Mangel på mejeriingeniører er fortid

Til september begynder 27 studerende på uddannelsen til mejeriingeniør ved Københavns Universitet, KU, og det tal vækker glæde både på universitetet og i branchen.

- Vores mål var at få mellem 25 og 35 nye studerende ind på uddannelsen hvert år, så det må siges at være lykkedes rigtig godt, konstaterer Lars Dalsgaard, der er Senior Vice President i Arla Foods, i en pressemeddelelse. Han er også formand for mejerikontaktudvalget, som står for industriens koordinerede samarbejde med KU om udvikling af mejeriingeniøruddannelsen.

Målet om 25-35 studerende blev sat i 2012, hvor antallet gennem en længere årrække havde været helt nede på omkring 10 om året. Med udsigt til mangel på mejeriingeniører besluttede Industrigruppen bag mejeriingeniøruddannelsen at vende udviklingen. Gruppen tæller virksomheder som Arla, Chr. Hansen, Novozymes, Dupont og andre, der ansætter mejeriingeniører, og i samarbejde med Københavns Universitet fik de sat gang i en informationskampagne.

Job med god løn
Formålet var at gøre uddannelsen mere kendt og give de unge et realistisk billede af mejeriingeniørernes karrieremuligheder. En uddannet mejeriingeniør har rigtig gode muligheder for at få et job herhjemme eller i udlandet til en attraktiv løn. På tænketanken Cepos’ liste over gennemsnitsindkomsten for de lange, videregående uddannelser ligger mejeriingeniører således på tredjepladsen.

Kampagnen, der stadig kører, omfatter blandt andet tilbud til de studerende om at besøge nogle af de virksomheder, der beskæftiger mejeriingeniører.

På Københavns Universitet er Anna Haldrup, leder af Institut for Fødevarevidenskab, yderst tilfreds med initiativet.

- Der er blevet gjort en kæmpeindsats, og det har resulteret i, at vi de seneste tre-fire år har fået det ønskede antal ind på kandidatuddannelsen. Det er enormt glædeligt, at indsatsen har båret frugt, og at tallet ser ud til at holde sig oppe, siger Anna Haldrup i pressemeddelelsen.

Hun kunne dog godt tænke sig, at endnu flere søgte ind på bacheloruddannelsen "Fødevarer og ernæring", som er grundlaget for at kunne læse videre til kandidat. For to år siden blev der indført adgangskrav på uddannelsen, og selv om det har betydet, at færre falder fra, har det også resulteret i, at der er ledige pladser på uddannelsen.
-
Hvis vi skal have flere ind, vil vi gerne – i samarbejde med andre grene af fødevarebranchen – gøre en indsats for blandt andet at vise de unge, at der er gode jobs til dem, når de er færdige med uddannelsen. Her er der meget inspiration at hente fra mejeribranchen, siger Anna Haldrup.

Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

En æra er slut: Jorgensen skifter direktør

Ny, stor spiller på markedet for æg

Corona har drevet tv-kok til konkurs

Slagterikontrol: Ansatte med temperatur på knap 37,8 grader skal svare på spørgsmål

Fødevarefolk kan igen få gratis hjælp til at slå igennem i Indien

Lavere salg under corona har kostet Heineken milliarder

Nyhedsbrev

15.576 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Yderligere 18 ansatte er smittet på slagteri

Online Avis Arkiv
1

Nordjysk isproducent vil overveje "Kæmpe Eskimo"

Smitteudbrud vokser på slagteri i Ringsted

Aqua d'Or med rekordstort overskud

Vestfyen tilbagekalder sodavand

Kartoffelmel: Landmænd vil lave ny fabrik til en halv milliard

Sommerens rokader i bestyrelser og direktioner

Coop har hjulpet 120 små fødevarevirksomheder med ny salgskanal

Fordobling af smittede på slagteri: 32 testet positive

Rugbrød tilbagekaldt efter fund af mug

Nyt koncept: Fastfoodkæde vil give halv pris til abonnenter

Hanegal køber op på færdigret-markedet

900 Danish Crown-medarbejdere skal hver coronatestes syv gange

Smittetal stiger på slagteri, der nu får eget testcenter

Efter skandale-omtale: Burger Shack ansætter kvalitetschef

Medie: Cateringfirma vil fyre 400 i Københavns Lufthavn

Flensted har sagt farvel til 50 medarbejdere

Lukkede restauranter koster McDonald's milliarder

Pizzakit er kaldt retur efter fund af metalstykker

Ægtepar laver nu smukke ispinde på Bornholm

Unibrew kæmper med at lave øl nok

Danish Crown klar til at droppe transportfirma ved dom

Efter udnyttelse af kinesiske kokke: Stadig ingen kontrol

Gryderet med luft er kaldt retur

Så er den gal igen med Hard Rock

Pålæg og pølser er tilbagekaldt

Chr. Hansen er helskindet gennem corona - overvejer nu frasalg

Palsgaard bruger 750 millioner på at fordoble kapaciteten

Vi undervurderer eget forbrug af slik og chips

Fødevarestyrelsen lukker efterforskning af campylobacter-udbrud

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hvordan hænger effektivitet og lagerautomater sammen?

Møllen maler helt af helved’ til…

Nyansættelse

Derfor er vores S30 løfteåg noget helt unikt!

Sundt indeklima

Ny flowsensor fra EGE-Elektronik

ADR Dokument

Optimal beluftning af sandfælder med den rette teknologi

RASCH forhandles af Salicath ApS

ADR-IMDG Dokumentation

Mangler du en el-motorer til din næste applikation?

Få mere viden om løftemagneter - gratis webinar

MSA

Ikke to dage er ens, når man arbejder hos os

Nye CNC maskiner

Kan dine temperaturfølsomme medier holde varmen?

Modtager du vores nyhedsbrev?

Få succes med produktionsstyring

Tænker du at du godt kan bruge indspark til din næste messe?

Det umulige er nu blevet muligt

Du og dine kolleger fortjener det bedste!

ADR-IMDG Pakning (Emballager)

Han kunne være hovedet bag motorsportens hurtigste biler

GMV producerer løftegrej der skåner medarbejdere

Udvid dit sortiment uden store omkostninger

Send til en kollega

0.125