23948sdkhjf

Verdensnyhed: Nu bliver græs til mad i Skive

Ny fabrik "kan brødføde en stor del af verdens befolkning"
Onsdag præsenterede virksomheden BiomassProtein sine planer om en ny fabrik på havnen i Skive, hvor virksomheden vil trække proteinmasse ud af helt almindeligt græs og producere miljørigtigt foder til både dyr og mennesker.

Det skriver TV Midtvest, som kalder projektet for "en verdensnyhed".

- Det her er økologi, der vil noget. Alt er bare lykkedes. De faser, vi havde regnet med, har vist sig at være nemme at styre, og så har vi ingen problemer haft, så det er jo helt kanon, siger Morten Olsen fra BiomassProtein til tv-stationen. Virksomheden har arbejdet i 10 år på at udvikle metoden.

Den nye fabrik med 20 arbejdspladser skal efter planen stå færdig i maj næste år. BiomassProtein forventer at producere 1.500 tons planteprotein til foder i 2020 og derefter øge produktionen markant. Og det første planteprotein til fødevarer forventes at blive solgt i 2021, nævner TV Midtvest.

- Perspektiverne er meget, meget store i det her, siger Ole Rom Andersen, der er administrerende direktør hos BiomassProtein, til TV Midtvest. Han nævner, at det hele er funderet på, at vi har behov for en ny proteinkilde, så vi kan brødføde en stor del af verdens befolkning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094