23948sdkhjf

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
70.000 måltider om dagen i skoler, børnehaver og plejehjem skal gøres endnu sundere og grønnere i Københavns Kommune, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunen har således vedtaget en ny mad- og måltidsstrategi, der skal forstærker indsatsen for "bæredygtige måltider, som forener sundhed, velsmag og ansvar for klimaet".

Københavns Kommune konstaterer, at den gennem flere år haft succes med at styrke økologien og madkvaliteten i sine institutioner. Indsatsen har betydet, at næsten 90 procent af maden i de kommunale måltider i dag er økologisk. Med den nye mad- og måltidsstrategi tager kommunen næste skridt og samler alle madindsatser under ét - på tværs af hele kommunen. Det skal sikre sundere mad, styrke madkulturen og mindske madspild, hedder det.

- Vi sikrer endnu sundere måltider og mere økologi til byens børn, unge og ældre. Samtidig mindsker vi kommunens madspild og klimaaftryk. Det er jeg glad og stolt over. København skal gå forrest på den grønne dagsorden - også på madområdet. Det gavner københavnerne og inspirerer resten af verden til en grønnere retning, siger overborgmester Frank Jensen (S) i pressemeddelelsen

Den nye madstrategi er helhedsorienteret og har derfor både fokus på madens kvalitet, på ernæring og sundhed og på styrkelse af sociale fællesskaber, trivsel og god madkultur blandt børn, unge og ældre københavnere. Derfor skal der blandet andet skabes flere fællesspisninger på skoler og plejehjem, de sunde mellemmåltider i fritidstilbud og klubber skal opprioriteres, og kommunale medarbejdere skal have sundere madordninger.

Omlægningen til økologi i de kommunale køkkener har betydet, at råvarerne over de seneste år i høj grad er skiftet ud med grøntsager og lokaltproducerede fødevarer. Nu bliver kommunens fokus på klima forstærket; eksempelvis skal mængden af belastende kødtyper reduceres til fordel for mere plantebaseret kost ,og der skal arbejdes endnu mere målrettet for at undgå madspild. Målet er at reducere fødevarernes samlede CO2-aftryk med 25 procent allerede i 2025.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Slagteri hyrer 14 nye medarbejdere

Cabinplant frygter corona-regning til efteråret

Ny, dansk pektinfabrik på vej - vil bruge cashewæbler

Modige kammerater åbner restaurant i krisetid

Digitalt Salg: Få nøglen til fremtidens detailhandel

Restauranter og barer er fortsat tvangslukket

Nyhedsbrev

15.457 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Endnu en restaurantkæde ramt af konkurs - igen

Online Avis Arkiv

Regeringen genåbner Danmark gradvist efter påske

Restaurantkæde ramt af konkurs

Danish Crown forærer 100.000 måltider væk

Bagere deler corona-ideer i Facebook-gruppe

Æggebakkefabrik har drøntravlt - salget er eksploderet

På to dage: Knap 14.000 selvstændige har søgt om hjælp

Lokale kroer har stor succes med take-away

Gorm's Pizza forærer 12.672 poser mozzarella væk

Stort mad-arrangement flytter til 2021

Coronavirus stopper produktionen af Corona-øl

1

Skare Food tror på massiv fremgang med Defco

Tican vil have lov at slagte grise i påsken

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Easyfood har afsat et hold til at sikre fremtiden: De graver i folks hjerner

Emballagefolk har forrygende travlt - men varerne er der

Easyfood satte ny rekord, men er nu pludselig helt nede i gear

Ejer af cateringfirma: Hver dag koster mig 10.000 kroner

1

FødevareDanmark: Hullede hjælpepakker presser virksomheder i knæ

Nu kommer hjælpen til selvstændige og små virksomheder

Koncern bag to danske Michelin-restauranter konkurs

Kæmpe interesse for digitalt møde om eksport under corona

Salget af vin og spiritus falder under coronaudbrud

Nordiske Medier går stærkt frem og lancerer nyt nichemedie målrettet kommuner

Rapport: Dansk erhvervsliv bløder milliarder

Over 10.000 virksomheder har søgt om lønkompensation

Nordisk Mejerikongres udsat

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

- Nu gælder det om at pleje netværk, hvis man vil eksportere

Ingen tegn på at coronakrisen vil skabe fødevarekrise

4.690 virksomheder har søgt lønkompensation på et døgn

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny ergonomisk arbejdspladsmåtte til en skarp pris

Elesa+Ganter GN 1024 fjedersplit i stål eller rustfast stål.

Sådan opnåede dansk mejeri store besparelser

Perfekt og hurtig palletering

Kvalitet og kundetilfredshed går hånd i hånd

Kom med på besøg hos Vognmand Bent Mortensen A/S

Over 60 excentersnekkepumper samt reservedele på lager

Fra idé til færdigt produkt hos Gravlund Industrigummi

Så mange fordele får du, når du køber plast hos os ...

Ny forsendelse af iPad Pro - Den perfekte arbejdstablet

Træt af horisontale brandsikre skabe?

Sådan skal du som selvstændig forholde dig til coronavirus

Lej dit løftegrej hos Carl Stahl A/S

Scanmaster i kampen mod corona

HN Group A/S producerer 175.000 ansigtsvisirer om ugen!

NSK lejefedt typer

Super smart startkit til din næste messe

Cp Sourcing udvider igen på 3D-kapaciteten

Ny kapsling/elskab? Stål eller Polycarbonat?

Håndbyggede slanger fra WILLBRANDT Gummiteknik

Summit Electronics tilbyder Trykkalibratorer

Allweiler slangepumper finder du hos Copenhagen Pump

Ny membrantype er nu tilgængelig til et større udvalg af DEP

Realax Slangepumpe fra Axflow

Trykregulator til præcis tid/tryk-dosering

Send til en kollega

0.125