23948sdkhjf

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
70.000 måltider om dagen i skoler, børnehaver og plejehjem skal gøres endnu sundere og grønnere i Københavns Kommune, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunen har således vedtaget en ny mad- og måltidsstrategi, der skal forstærker indsatsen for "bæredygtige måltider, som forener sundhed, velsmag og ansvar for klimaet".

Københavns Kommune konstaterer, at den gennem flere år haft succes med at styrke økologien og madkvaliteten i sine institutioner. Indsatsen har betydet, at næsten 90 procent af maden i de kommunale måltider i dag er økologisk. Med den nye mad- og måltidsstrategi tager kommunen næste skridt og samler alle madindsatser under ét - på tværs af hele kommunen. Det skal sikre sundere mad, styrke madkulturen og mindske madspild, hedder det.

- Vi sikrer endnu sundere måltider og mere økologi til byens børn, unge og ældre. Samtidig mindsker vi kommunens madspild og klimaaftryk. Det er jeg glad og stolt over. København skal gå forrest på den grønne dagsorden - også på madområdet. Det gavner københavnerne og inspirerer resten af verden til en grønnere retning, siger overborgmester Frank Jensen (S) i pressemeddelelsen

Den nye madstrategi er helhedsorienteret og har derfor både fokus på madens kvalitet, på ernæring og sundhed og på styrkelse af sociale fællesskaber, trivsel og god madkultur blandt børn, unge og ældre københavnere. Derfor skal der blandet andet skabes flere fællesspisninger på skoler og plejehjem, de sunde mellemmåltider i fritidstilbud og klubber skal opprioriteres, og kommunale medarbejdere skal have sundere madordninger.

Omlægningen til økologi i de kommunale køkkener har betydet, at råvarerne over de seneste år i høj grad er skiftet ud med grøntsager og lokaltproducerede fødevarer. Nu bliver kommunens fokus på klima forstærket; eksempelvis skal mængden af belastende kødtyper reduceres til fordel for mere plantebaseret kost ,og der skal arbejdes endnu mere målrettet for at undgå madspild. Målet er at reducere fødevarernes samlede CO2-aftryk med 25 procent allerede i 2025.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Dansk Andeudvikling er konkurs

Eks-bolchemager tilbyder nu mormormad

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Nye film om mad skal rydde ud i madmyterne

Coop vil give rådgivning til små fødevarevirksomheder

Fødevarefirma afsløret i millionsnyd med moms

Nyhedsbrev

15.164 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Løgismose og Netto udvider samarbejdet

Online Avis Arkiv

Randers-fabrik dominerer det danske marked

De Jydske Eddikefabrikker producerer det meste af butikkernes husholdningseddike

Efter 110 år: Tulip skifter navn

Vegansk messe indtager Kødbyen

Danske sømandschips med hidtil største succes

Avis: Carlsberg betalte embedsmænd under bordet

Lektor om Carlsberg-sag: Bestikkelse er normalt i Indien

Fødevaregigant går hårdt til værks i klimakampen

Ugens grin: Nye tider - nye titler

3F: Tivoli Food Hall-forhandlinger brudt sammen

Gærgigant vil skabe 20 nye job i tom fabrik

Han vil reducere forbruget af skadelige kemikalier i fødevareindustrien

Foss i nyt samarbejde med DTU

Turnaround begynder at virke hos Haarslev Industries

2

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

3

Rygeost tæt på samme status som champagne og feta

Toprestaurant overtager slagteri

Tilbagekalder kyllingepølser med listeria

Nye millioner til nye fødevareprojekter

Popcornmajs kaldt retur efter insektfund

Fødevareminister er stolt af ny Danish Crown-fabrik i Kina

Lars Seier har købt en kendt café

Video: Sådan kan tøjet give fødevaresikkerhed

Håndbolddirektør bliver ny bryggeriboss

Slagteri-udvidelse afslørede ældgammel gravhøj

Fiskemelsfabrik ramt af brand

Food-iværksættere møder kapitalen i Aarhus

Nyt nationalt partnerskab skal styrke fiskerierhvervet

Bagermestre får ny direktør

Regeringen vil forbyde farlige stoffer i bagepapir

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mød Murrelektronik på HI Messe

Det usynlige kan spænde ben for din nye leder

Velkommen til Matas

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Unik digital vejeløsning til mobile procestanke

Robotterne fører sig frem i Danmark – og på hi-messen

Får du det optimale ud af dine rør i dit kompressorrum?

HCS - din Onestop partner i renovationsløsninger

Effektiv og værdiskabende budgetlægning med agile CPM systemer

Indbydelse til hi Tech & Industry Scandinavia

Smurfit Kappa modtager fornem anerkendelse

Ny kran til BSM A/S i Bjerringbro

Mød os på HI messe d. 01. - 03. oktober 2019

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Nyheder på HI messen

Modtager du Lenzes nyhedsbrev?

LTC maskinfabrik A/S flytter i nye lokaler

Nem vej til brød med højere proteinindhold

Thin Film Battery - 50x23 mm

Forlæng kølevæskens levetid

Pro-Plast ændre navn til Pro Plast Egergeo

Bjarne Emil Jensen fejrer 40 års jubilæum

Hold integrationer og forretning i luften døgnet rundt

Er du klar til at gå pro?

Besøg vores stand K8220.06 til HI19

Send til en kollega

0.182