23948sdkhjf

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Arla Foods har gennem et stykke tid puslet med planer om at begynde at producere plantebaserede fødevarer, og det bliver ikke som tidligere nævnt kun plantedrikke.

Dem er mejerikoncernen godt i gang med at udvikle, men der arbejdes også på at udvikle smørlignende og yoghurtlignende produkter på basis af planter.

Det skriver Finans.

Koncerndirektør Hanne Søndergaard, Arla Foods, oplyser, at mejeriselskabet vil sende flere forskellige plantebaserede produkter på markedet:

- Det er helt oplagt, at vi kommer med plantedrikke, fordi det foreløbig er den varetype, der er størst og vokser hurtigst. De forbrugere, der køber plantedrikke, er dog typisk også interesserede i andre plantebaserede produkter – eksempelvis smørlignende og yoghurtlignende produkter. Derfor arbejder vi på at udvikle et helt sortiment af plantebaserede produkter, siger hun til mediet.

Hun tilføjer, at Arla er "i fuld gang med at røre i gryderne", og at der er flere råvarer i spil, blandt andet havre. Men koncerndirektøren er ikke sikker på, at Arla når at sende noget på markedet allerede i år.

Det er endnu uafklaret, om Arlas andelshavere skal levere råvarerne. Mejerikoncernen er ejet af mælkeproducenter, og der ligger grundige overvejelser bag beslutningen om at gå ind i et nyt forretningsområde, der dybest set er en konkurrent til de klassiske mejerivarer, skriver Finans.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109