23948sdkhjf

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Isproducenten Vebbestrup Flødeis nord for Hobro har fået en bøde på 10.000 kroner efter flere tilfælde af bøvl med Fødevarestyrelsen.

Først var der ikke helt styr på alle de papirer, der kræves som dokumentation for økologiske produkter. Og så fulgte to gange problemer med mærkning af isen.

Det skriver Randers Amtsavis, som nævner, at indehaver Leif Christensen næsten føler sig udsat for en hetz.

Problemerne med økologi-papirerne skyldtes ifølge Leif Christensen, at Vebbestrup Flødeis har sine økologiske is fordelt på to frysehuse. Det skal fremgå af fakturaen til en kunde, hvilket lager isen kommer fra - og kommer isen fra to forskellige lagre, skal der sendes to fakturaer, hvilket ikke er sket.

De to næste besøg handlede om mærkning af isen. Ifølge Leif Christensen havde han en mundtlig aftale med Fødevarestyrelsen om at måtte bruge resten af sine låg med manglende deklarationer. Men Fødevarestyrelsen fastholdt, at der i så fald skulle påsættes en ny etikette med indholdsfortegnelse og næringsværdier, selv om der ifølge Leif Christensen udelukkende var tale om produkter i produktionen.

- Så blev jeg jo sur på dem og så blev de sure på mig, og så bliver det jo til politi, siger Leif Christensen til amtsavisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094