23948sdkhjf

Torvehaller giver plads til specialiteter og egnsprodukter

Københavns to nye torvehaller rummer over 100 indendørs og udendørs stader med friske grøntsager, frugt, fisk, kød, ost, brød og et væld af specialiteter og egnsprodukter.
Torvehallerne, som åbner d. 2. september, er to lette, søjlebårne torvehaller, en til grøntsager og frugt, en anden til kød, fisk, ost og brød. Imellem dem et stort pladsrum med træer, bænke og udendørs stadepladser, hvor mindre producenter fra hele Danmark kan sælge egnsspecialiteter på såvel måneds-, uge- og dagsbasis. Der bliver plads til over 100 boder.

Ud over de mange boder rummer de 2 torvehaller også en række mindre serveringssteder og en café, hvor besøgende kan hvile benene og betragte det nye liv på Israels Plads.

Torvehallerne fylder et overdækket areal på omkring 2.500 kvadratmeter, og torvepladsen er på samlet 6.600 kvadratmeter.

Realisering af langvarigt arbejde
En gruppe engagerede københavnere stiftede i 1998 ”Københavns Torvelaug”, der har en stor del af æren for at København nu har et overdækket kvalitetsmarked. I december 2002 vedtoges uden indsigelser forslaget til lokalplan til Israels Plads med de nye torvehaller af hhv. Københavns Kommunes Bygge- og Teknikudvalg, Økonomi-udvalget, samt Borgerrepræsentationen.

Israels Plads, der huser hallerne, fungerede fra 1889 til 1958 som hele Københavns grønttorv og var således et levende midtpunkt i byen. Denne historiske tradition revitaliseres nu i en moderne arkitektur.

Torvehallerne er tegnet af Arkitekturværkstedet v. Hans Peter Hagens. Bygherre og driftsherre er Jeudan A/S.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125