23948sdkhjf

Han vil reducere forbruget af skadelige kemikalier i fødevareindustrien

Østjysk firma vil reducere forbruget af plastic og skadelige kemikalier i fødevareindustrien
Med målet om at hjælpe danske fødevarevirksomheder med at få en mere effektiv og bæredygtig produktion har John Flinker Nielsen flyttet sin virksomhed fra Langeskov på Fyn til den grønne erhvervspark Ecopark i Aarhus.

Virksomheden hedder Envirolyte Technology, og produktet er en ifølge John Flinker Nielsen unik vandrensnings- og desinfektionsløsning.

- Vandrensning og desinfektion er vigtige processer i mange danske fødevarevirksomheder. Med krav om effektivitet kombineret med stigende krav til miljøvenlighed kan det imidlertid være en udfordring at finde en løsning, der både er rentabel og miljørigtig, konstaterer han i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at hans vandrensningsløsning er baseret på noget så simpelt som vand og salt, som gennem en elektrolyse og en patenteret, kemisk proces omdannes til et stærkt, oxiderende rense- og desinfektionsmiddel.

- Resultaterne med vores desinfektionsmiddel er lovende, og det har potentialet til at erstatte traditionelle produkter baseret på klor og sprit. Vores flytning af virksomheden til Ecopark i Aarhus markerer, at vi ønsker at realisere det potentiale og udvide produktionen, nævner John Flinker Nielsen. Han henviser til, at der i Ecopark er gode produktionsfaciliteter og dygtige mennesker at spare med.

Envirolyte Technologys løsning er blevet godkendt hos fødevarestyrelsen til desinfektion, da den er biologisk nedbrydelig.

Den færdige væske kan virksomhederne selv fremstille i store mængder. På den måde reducerer den ifølge John Flinker Nielsen også
mængden af plastaffald fra de mange kemikaliedunke, som fødevarevirksomheder typisk benytter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078