23948sdkhjf

Fødevarenetværk skal lære om allergen-krav

Fødevarestandarderne opdateres løbende, og det betyder, at det kan være svært for den enkelte fødevarevirksomhed at være opdateret på, hvordan allergenerne skal håndteres. Nye tendenser som eksempelvis et øget fokus på gluten gør kun udfordringerne større.

Det konstaterer arrangørerne af det næste møde i Netværk Omkring FødevareAllergener (NOFA), som på mødet 2. oktober sætter fokus på styring, håndtering og mærkning af fødevareallergener.

Blandt standarderne er BRC, som for nylig lancerede en glutenfri standard. Den får en særlig omtale, når konsulent Joan Rohde Pedersen på mødet fortæller om fødevarestandarderne BRC, IFS og FSSC og deres krav til håndtering af fødevareallergener.

NOFA-mødet holdes hos Teknologisk Institut i Aarhus, hvor sektionsleder Inger Olesen er facilitator på netværket.

- Vi oplever et stigende behov for at få ny viden om dokumentation af allergenstyring ud i fødevarevirksomhederne. Vi har derfor sat emnet på agendaen. NOFA fokuserer på fortrolig vidensdeling mellem virksomheder, hvilket giver det bedste grundlag for at opbygge ny viden og faglighed omkring allergener, siger hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093