23948sdkhjf

Gourmetpris gik til smør, kaffeis, gedeost og måneost

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie
Ud over den internationale mejeridyst blev der afgjort yderligere to konkurrencer på førstedagen af International Food Contest i Herning tirsdag: Mejeribrugets Gourmetpris og Food, hvor sidstnævnte handler om øvrige fødevarer.

I dysten om Mejeribrugets Gourmetpris var der i år tilmeldt 62 produkter, hvilket er betydeligt flere end normalt. Blandt vinderne var et af par landets helt små mejerier, som ikke tidligere har deltaget i konkurrencen, Tebstrup Gedeost og Den Gamle Foderstof , som drives af ejerne af Gedved Mejeri.

Vindere af Mejeribrugets Gourmetpris 2019:

- Smør og blandingsprodukter: Gammeldags Kærnesmør med sydesalt fra Lindved Mejeri

- Konsummælksprodukter og iscreme: Kaffeis med knas fra Den Gamle Foderstof

- Bløde oste: Tilia Mundo Øko gedeost fra Tebstrup Gedeosteri

- Hårde oste: Fuldmåne Ost fra Thise Mejeri



Vindere af Food-konkurrencen:

- Vin & Alkohol: Akvavit, "Nordisk Aquavit Monastery" 41,5% vol. fra Nordisk Brænderi

- Plantebaserede produkter: Plantebaseret is, "Naturli' Liquorice Sweet Bites" fra Naturli' Foods

- Øl: Lys Lager, "Magic Dragon Hemp Lager'"5,0% vol. fra Svaneke Bryghus

- Kød & Seafood: Rejer, "Danske Skagen Rejer" fra Launis

- Convenience & Kolonial: Tikka Masala, "Meyers Indisk Tikka Masala" fra Meyers Food

- Brød, Kager & Søde sager: Croissant, "Meyers smørbagte croissant" fra Meyers Food

- Honning: Fast honning fra producent Kaia Albin Pedersen

Ikke alene satte årets udgave af Gourmetprisen rekord i antallet af deltagende produkter – også kvalitetsniveauet var rekordhøjt. Det var der enighed om blandt konkurrencens fire dommere, da de havde smagt sig igennem 62 både klassiske og innovative mælkeprodukter "i absolut verdensklasse", som arrangørerne konstaterer.

Sidste år vandt Thise prisen i begge ostekategorier, men i år måtte Thise tage til takke med en enkelt pris efter en dramatisk finale-gensmagning af to Thise-oste og Them Andelsmejeris fast modnede ”Kal 36% 60u”. Til sidst valgte dommerne altså at sende Thises måneost til tops.

I kategorien for bløde oste stod slutspurten mellem Arla Unikas Den Hvide Dame fra Troldhede Mejeri, Naturmælks Lille Tanghus fra Osteriet Hinge og gedeosten Tilia Mundo fra Tebstrup Gedeosteri, hvoraf sidstnævnte altså tog førstepladsen.

- Jeg kan ikke huske, at vi noget tidligere år har haft så mange produkter med i konkurrencen med klokkeklar appeal til restauranter og markedets mest kræsne private forbrugere. Det er vi meget tilfredse med, siger Gourmetprisens koordinator, Pia Damgaard Beck fra Mejeriforeningen.

En af konkurrencens fire dommere, Camilla Bojsen-Møller, deltog i panelet for tredje gang. Hun er helt enig med Pia Damgaard Beck:

- Det er utroligt spændende at være med til at bedømme produkterne, der konkurrerer om Gourmetprisen, fordi det giver en god fornemmelse af, hvor mejerierne er på vej hen. Nogle er så modige, at de indsender produkter, der endnu ikke er kommet på markedet. I retur får de dommernes ærlige og kærlige mening.

- Blandt andet var det interessant at se det meget stærke felt inden for faste og hårde oste. Der var de ’"tørre", lagrede med proteinknas og umami, men også flere kitmodnede oste, som der er bygget videre på ud fra den danske tradition. Det var tydeligt at mærke de dygtige mejeristers legende tilgang til nogle af produkterne, der er endt som velsmagende resultater af eksperimenterne. Andre oste er klassiske eksempler på godt håndværk, hvor alle elementerne bare spiller sammen, så englene synger, siger Camilla Bojsen-Møller.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Sukkergigant vil lave grøn gas

Wittrup Seafood regner med at hyre 30 nye medarbejdere

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Nyhedsbrev

15.341 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Presset kødselskab fordoblede overskuddet

Online Avis Arkiv

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

100 nye danske bryggerier på 10 år

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Nedslidt og beskidt fiskefabrik straffet med bøde

Efter 140 år: Emballageproducent skifter navn

Ny medejer hos Ærø Whisky

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

3

Andefejl: Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned

Suvit: Vi vokser måske lige hurtigt nok

Kødkomet tredobler overskuddet i dugfrisk regnskab

Danish Crown stikker helt af fra konkurrenterne

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

180 syge efter at have spist nytårsøsters

Nøddeekspert skal undersøge tonsvis af stjålne varer

Kødsuccesen Suvit stormer frem - åbner linje nummer tre

Fætre laver plantefars i Viborg

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Medejer købt ud af madservicefirma

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Lantmännen får ny CFO

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Ung æggesælger flerdobler salget efter sur smiley

Fødevarebranchens brikker er blevet allemandseje

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mikroplast florerer på den jyske vestkyst

Guide til den perfekte lagerløsning

Du opnår en flydende produktion, når dine varer bor hos os!

Servicetekniker – til ventilationsvirksomhed i vækst

VIDEO: Bang & Olufsen tager dig med bag facaden

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

HMI capacitive touch - Rustfri stål front

Programmérbar LED strip

Digitaliser din mobile medarbejdere med Solutionweb Apps

Kom til Robottræf CPH d. 30. januar

Kursus: Fødevaresvindel; sårbarhedsanalyse og -styring

Tilfør stoflighed til dit akustiske design

Eksporterer du fødevarer til USA? Lever du op til kravene?

Større valgfrihed med PEEK i 1000 mm bredde

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

OLE GULAGER - 25 år hos Vestjysk Rustfri Montage i Varde

Indv. faldsikringssæt øger sikkerheden hos montageteam

Modtager du vores nyhedsbrev?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bideskinner – et specialprodukt fra Gravlund Industrigummi

Revit - i Odense

European Energy Insurance skifter navn til Aventia Energy

Hvordan måler man UV/UV-LED? - Deltag på træningskursus

Det her bruger din headhunter sin tid på

Leverandøraudits, procesoptimering & samarbejdsudvikling

Send til en kollega

0.157