23948sdkhjf

Troldhede Mejeri vinder international mejeridyst

En 65+ "Creamy White" hvidskimmelost fra Arlas Troldhede Mejeri blev kåret som vinder af ostekategorien, da den årlige mejeridyst under International Food Contest tirsdag blev afgjort i Herning. I den rent danske gourmetkonkurrence kom flere af landets helt små mejerier på sejrsskamlen.

- Det er første gang, vi vinder, så det er da noget særligt. Vi skal helt sikkert hjem og fejre sejren med vores ansatte. Det er jo deres fortjeneste, at vi har vundet - et bevis på, at fokuseret arbejde med kvalitet belønnes, konstaterede en meget tilfreds Site Director Torben Pradsgaard fra Troldhede Mejeri.

Kåringen foregik traditionen tro i MCH Messecenter Herning, hvor yderligere to Arla-mejerier kom på sejrsskamlen i den store mejeridyst: I konsummælkskategorien vandt Arla Slagelse Mejericenter med en kærnemælk 0,5 pct., mens Arla Holstebro Mejeri vandt i kategorien "smør og blandingsprodukter" med en Lurpak 500 gram saltet smør.

Ind i kampen
Præmierne blev overrakt af Landbrug & Fødevarers administrerende direktør, Anne Arhnung, sammen med Mejeriforeningens formand, Steen Nørgaard Madsen, som også stod for den officielle åbning af International Food Contest, IFC. I sin tale understregede han blandt andet betydningen af, at fødevarevare- og mejeribranchen er gået ind i kampen mod den globale opvarmning med konkrete planer om markante reduktioner af klimabelastningen i dansk fødevareproduktion.

- I mejeribruget har det altid været en kerneværdi at levere sikre, sunde og velsmagende fødevarer. Det er helt centralt for os, at forbrugerne føler, at de gør noget godt for sig selv og deres nærmeste, når de åbner køleskabet og tager et mejeriprodukt ud. Den følelse skal de forsat have. Og derfor skal vi virkelig lægge os i selen for at løse de bæredygtighedsudfordringer, som knytter sig til mælken,” sagde Steen Nørgaard Madsen blandt andet.

Artiklen er en del af temaet International Food Contest 2019.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094