23948sdkhjf

Anuga er i fuld gang

Årets største fødevaremesse er nu i fuld gang i Køln - og som altid er Anuga et stort trækplaster for hele verdens fødevareindustri.

I år fejrer messen, at det er 100 år siden, det hele begyndte i Stuttgart. De første mange år flyttede messen rundt i Tyskland, men den har siden 1951 hørt hjemme i Køln.

Næsten 100 danske virksomheder er taget med for at fremvise deres produkter. Ud over de virksomheder, der har individuelle stande i de relevante haller, kan de danske virksomheder også findes på forskellige fællesstande.

Bio aus Dänemark står bag den største økologiske stand med 23 udstillere, og Landbrug & Fødevarer har også en stand for økologiske udstillere.
Dertil kommer Food from Denmark, som stiller med en økologisk fællesstand og en konventionel fællesstand ved siden af hinanden.

De tre økologiske fællesstande har alle fået tilskud fra Fonden for Økologisk Landbrug, hvilket sætter strenge krav til, at der kun må udstilles økologisk, dog må det være både danske og udenlandske produkter.

- Med tre økologiske fællesstande står Danmark med en stærk front på det økologiske segment. De økologiske stande er populære, da store tilskud betyder, at prisen er under halvdelen af, hvad en konventionel/ blandet stand koster, påpeger Food from Denmark i en pressemeddelelse.

På den konventionelle front er det dog kun de individuelle udstillere og Food from Denmarks fællesstand med 12 udstillere, der er organiseret i samarbejde med Eksportrådet. Udstillerne på disse stande kan frit udstille både økologiske og konventionelle produkter.

- Det er fedt at se, at der er så stor en interesse for at være med på Anuga. Vi har valgt at satse på både en økologisk og en konventionel stand i år. De to stande ligger side om side, da vi mener, at det bedste, der kan ske for de danske virksomheder, er, at alle som ønsker at være en del af en national pavillon kan stå sammen. Lige meget, om det er med konventionelle eller økologiske produkter, konstaterer Food from Denmarks direktør, Karsten Nielsen.

- Vi ser ingen grund til, at det skal holdes afskilt, og at der skal være forskelsbehandling i de tilskud, der er. Men vi gør vores bedste for at vise en fælles dansk front, inden for de rammer, der nu er stillet op, tilføjer han.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094