23948sdkhjf

Naturli’ viser verden nyudviklet ærteprotein

På den igangværende Anuga-fødevaremesse i Køln har danske Naturli' Foods showrooms i både mejeri- og ferskkødhallen, og blandt de mange plantebaserede produkter, Aarhus-virksomheden viser frem, er et "unikt, nyudviklet" ærteprotein i granulat, fortæller Naturli' i en pressemeddelelse.

Virksomheden nævner, at hele verdens fødevarebranche kigger forbi Anuga, og at det derfor er et oplagt sted at præsentere nyheder. Ærteproteinet er der enorme forventninger til - Naturli’ Foods forventer således, at det vil dominere plantebaserede fødevarer - også globalt set - om tre-fem år

- Her kan branchen for første gang se et unikt ærteprotein, som Naturli’ Foods har udviklet og fået rettighederne til at sælge på verdensplan. Udviklingsarbejdet er sket i samarbejde med Nisco og Nakskov Mill Foods, og ærteproteinet skal fremstilles i Danmark, nævner Naturli'.

- Strategisk er det et stort og vigtigt skridt for os, at vi går fra alene at være fødevarevirksomhed til at sætte os på rettighederne til et så vigtigt protein som ærteproteinet i granulat. Vi forventer, at globale fødevarevirksomheder som Impossible Food og Beyond Meat bliver fremtidige kunder hos Naturli’ Ingredients, siger direktør Henrik Lund.

Det nye ærteprotein i granulat har fået navnet: Pea'f 68, og det kan erstatte tekstureret sojaprotein i fødevarer. Naturli’ anvender allerede selv Pea'f til sine plantebaserede produkter som plantepølser, The Burger og Chick Free.

- Det nyudviklede ærteprotein er verdens stærkeste og har et enormt markedspotentiale globalt set, siger Henrik Lund.

Han begrunder potentialet med, at ærteprotein er yderst rigt på proteiner og er fri for både GMO og gluten - og at det nye produkt desuden udmærker sig ved unikke egenskaber med hensyn til tekstur.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094