23948sdkhjf

Nyt millionoverskud hos nordjysk fiskefirma

| Af Søren Østergaard, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie
Bruttofortjenesten vokser, og det samme gør medarbejderstaben i den nordjyske fiskevirksomhed Mondo Mar Marine Foods ApS i Hanstholm.

Selskabet må dog notere et dyk i overskuddet efter skat, viser årsregnskabet, som netop er offentliggjort. Årets resultat efter skat lander på 4,4 millioner kroner for regnskabsperioden, som sluttede 30. juni. I samme periode i fjor var overskuddet på 7,6 millioner.

Mondo Mar Marine Foods ApS er grundlagt i 1992 af Per Andersen, som fortsat er direktør og hovedejer. Selskabet opkøber fisk fra blandt andet Nordsøen, forarbejder råvarerne på anlægget i Hanstholm og eksporterer både fersk og frossen fisk til grossister og supermarkeder rundt omkring i Europa. Blandt produkterne er de klassiske nordatlantiske fiskearter som torsk, mørksej, kulmule, havtaske, helt og jomfruhummer.

Virksomheden opkøber også fisk i Afrika. Produkterne fragtes direkte til europæiske destinationer og når aldrig omkring Hanstholm. Per Andersen forklarer, at den del af forretningen i dag fylder mindre, mens der er mere vægt på opkøb og videresalg af forarbejdede produkter.

Når underskuddet dykker i forhold til i fjor, skyldes det blandt andet færre indtægter på finansielle poster. Per Andersen forklarer, at Mondo Mar Marine Foods har frasolgt andele i handelsselskabet DanPrime, og det giver færre indtægter fra kapitalandele. Desuden er fortjenesten fra valutaindtægter reduceret.

I årsrapportens ledelsesberetning noteres, at årets resultat er tilfredsstillende. Spørgsmålet er, hvad fremtiden byder i en tid, hvor briternes forventede afsked med EU skabe stor usikkerhed i dansk fiskeri.

Hvad kan brexit komme til at betyde for jer?

- Aner det ikke, Det kommer an på, om fiskerne kan få lov at fiske i britisk farvand, siger Per Andersen.

Mondo Mar Marine Foods ApS havde i regnskabsåret en bruttofortjeneste på 30,7 millioner kroner, og dermed stiger det tal for femte år i træk. Selskab har også lavet overskud i millionklassen så langt tilbage øjet rækker, bortset fra 2016/17, der sluttede med et minus på 2.000 kroner.

Siden 2014/15 er antallet af ansatte omregnet til heltidsansatte steget fra 27 til 45.

Per Hansen ejer 78 procent af selskabet. Direktør Tommy Nielsen sidder på 18 procent af anparterne, mens den tredje direktør, Rasmus Grønlund, har 10 procent.

I lighed med forrige år udlodder man næsten hele overskuddet i udbytte til ejerne. For 2018/19 er det 4,3 millioner kroner.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Restaurant er nu børnefri

Private label: Stor danskerflok gør sig klar til Amsterdam

"Scoop": Danish Crown Foods henter international chef hos Arla

Metalspåner: Rema 1000 stopper brødsalg i 55 butikker

Hancock får automatisk renseanlæg

Nyhedsbrev

15.350 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Kagefabrik ansætter for at kunne følge med

Online Avis Arkiv

Mille Food skifter formand efter skandalesag

Center for Hygiejnisk Design flytter fra DTU

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Wittrup Seafood regner med at hyre 30 nye medarbejdere

Sukkergigant vil lave grøn gas

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Presset kødselskab fordoblede overskuddet

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

100 nye danske bryggerier på 10 år

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Nedslidt og beskidt fiskefabrik straffet med bøde

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Efter 140 år: Emballageproducent skifter navn

Ny medejer hos Ærø Whisky

3

Andefejl: Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Medejer købt ud af madservicefirma

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Lantmännen får ny CFO

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Ung æggesælger flerdobler salget efter sur smiley

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bestil sensorer hurtigt og direkte fra producentens lager

Chopper Hopper – neddeling og pumpning i ét

Ny produktion krævede nye kraner hos Grafisk Maskinfabrik

Ny motorløsning til aggressive miljøer

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Pladebearbejdning med ROBOT

HN Group A/S tager ansvar og øger antallet af lærlinge.

Pssst … PALOMAT® produktnyhed er på vej

Werma Andon system for optimering af Lean certificering

Nyt salgteam til hygiejneløsninger

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Tænk faldsikring ind i arbejdssituationer

Siemens Tip: Ny demo-applikation til OMAC

Jobopslag - Servicetekniker i Trekantsområdet

Download gratis webinar: PDF-scanning af ordrer og fakturaer

Overfladebelægning til gevind

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Gummipakningen, som sidder lige i skabet!

Den ultimative guide til din virksomheds el-indkøb

Siemens har udvidet periode for bestilling af SUS-kontrakt.

Nye film fra Trelleborgs fabrikker i UK

Ventilationsmontør – til ventilationsvirksomhed i vækst

Mikrobiologi for kvalitetsfolk

Har din udkårne også en stemme som en skærebrænder?

Send til en kollega

0.141